Smarte løsninger til vinterferien

Har du mange planer for vinterferien, eller skal du ta det helt med ro hjemme? Uansett hva du har planlagt kan Enklere Liv hjelpe deg med å få en smartere vinterferie!

Ut på tur med Heat Experience sitteunderlag

Aldri har det vært enklere å holde varmen på tur. Heat Experience sitteunderlag med innebygd varme er den perfekte turkompanjongen for deg som liker å nyte nistepakka og beundre landskapet uten å bli kald og våt i rumpa. Når sitteunderlaget er fulladet holder den deg varm i opptil 4,5 time. Perfekt for alle frysepinner som elsker å komme seg ut på tur.

Kom deg frem med piggsko

Vi kan ikke få sagt det nok, TraXole piggsko er en smart investering dersom du har tenkt deg ut på gåtur i vinterferien. Ved hjelp av 17 strategisk plasserte pigger per sko sørger TraXole for at du holder deg på beina hele turen. Husk også TraXole skobeskytter, så unngår du å falle på glatte fliser og beskytte skjøre gulv.

Varme og gode å gå i 

Dette er mitt tredje par slike sko. De første varte i 5 år, og nå har jeg et par hjemme og et på hytta. Varme og gode å gå i i tillegg til tryggheten med pigger😊
Karin
fra enklereliv.no

Turmat med Barbeco Miljøvennlig Minigrill

Å lage deilig grillmat på tur med god samvittighet er nå superenkelt! Barbeco er det miljøvennlige alternative til engangsgrillen, uten alt avfallet etterpå. Grillen kan nemlig brukes om og om igjen, i tillegg til at den blir god og varm på under 2 minutter ved hjelp av kokosbriketter. Smart for alle turentusiaster som elsker grillmat!

Deilig fotmassasje

Skal du gå lange turer i vinterferien? Da er det gull verdt med en fotmasserer på slutten av dagen. Få din personlige massør ved hjelp av fotmasserere fra Beurer. Investerer du i Beurer FM 90 får du både shiatsu- og lufttrykksmassasje, med mulighet for varme – perfekt for slitne føtter.

Avslappende fotbad

Om du skal ta det helt med ro i vinterferien anbefaler vi også et avslappende fotbad, gjerne med vannløselige oljer. Er du usikker på hvilket fotbad du bør kjøpe? Les vår fotbadguide her.

Hold varmen med varmeteppe

Ikke noe er så plagsomt som å fryse. Har du tilgang på strøm der du er, kan det være deilig å slappe av uten å kjenne på kulda med et deilig varmeteppe fra Beurer. Nyt varmeteppe i sofaen, solveggen eller i senga.

Gå trygt i vinter med piggsko og brodder

Føler du deg utrygg på isen, eller ønsker du rett og slett bedre feste når du går turer om vinteren? Her er tipsene som holder deg skadefri gjennom holkesesongen.

Hver eneste vinter preges nyhetsbildet av glatte veier og fortau, både i byer og i distriktene. Mange av disse skadene kunne ha vært unngått. Så, hvordan unngår du å bli en del av statistikken?

Det enkle svaret er selvfølgelig å være mer forsiktig. Heldigvis finnes det skotøy som virkelig hjelper deg på glattisen, enten du foretrekker brodder eller piggsko.

Piggsko – perfekt til norsk vinter

Særlig i starten og slutten av vinteren preges værbildet av svingende temperaturer. Da smelter snøen ofte i løpet av dagen, det fryser til i løpet av natten og glattisen møter oss på morgenkvisten. I disse tilfellene er du helt avhengig av sko som gir godt feste. Her kan piggsko redde deg.

TraXole piggsko er utstyrt med slitesterke, kraftige pigger av tungsten, som gir maksimalt grep på isen. Skoene er foret med Thinsulate, slik at du er varm på føttene hele vinteren gjennom. Og best av alt – de ser ut som helt vanlige vintersko. Den eneste forskjellen er at de holder deg trygg på isglatte veier. Skoene fra TraXole er unisex, og passer til både dame og herre.

TraXole piggsko

Traxole-piggskoene er faste følgesvenner på vinteren. Skoene har fire ulike formål; TraXole Piggsko, TraXole Piggsko Training, TraXole Piggsko Cabin og Traxole Piggsko hiking. Alle er utstyrt med pigger, men har noen ulikheter:

  •  TraXole Piggsko: Passer til alle formål, med god demping og gummiforsterket tupp. Det er disse vi anbefaler hvis du skal ha piggsko til hverdagsbruk.
  •  TraXole Piggsko Training: Beregnet til løping og raske turer når det er glatt ute. Produsert med vanntett membran.
  • TraXole Piggsko Cabin: Perfekt til de kaldeste dagene! Denne modellen er høyere og laget med en overdel i semsket skinn.
  • TraXole Piggsko Hiking: Stabil og mellomhøy tursko med vanntett  membran og Freelock snøring.

Forstår ikke hvorfor jeg ikke har kjøpt slike sko tidligere. Dette er mine aller første piggsko og jeg finnes ikke redd for å gå tur med hunden lenger. Selv på blåis sklir jeg ikke. (…)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Irene, kunde Enklereliv.no om TraXole Piggsko

Beskytt gulvet med skotrekk

En vanlig bekymring med piggsko er om de er praktiske når man for eksempel skal innom butikken eller postkontoret. Ingen vil bli beskyldt for å ripe opp gulvet med piggsko. Den bekymringen er grunnløs med Traxole, som har egne skotrekk for å beskytte underlag og pigger.

Tradisjonelle brodder – gir godt fotfeste på tur

Bilde5.png

Sverger du til sneakers eller joggesko, er det tradisjonelle brodder som gjelder. Dette fordi de gir bedre stabilitet over hele sålen, slik at du får bedre tak når du går på isen. Traxole Walking sitter godt på både i oppover- og nedoverbakke. De gir godt grep på isen, og er enkle å ta på og av.

Broďene gjør at jeg føler meg veldig trygg når jeg er ute og går på vinterføre.  De er lette å få på og veldig lette å ta av igjen.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Astrid, kunde Enklereliv.no

Trygghet: Traxole Walking holder deg trygg når holken kommer.

Brodder til løping – for en trygg løpetur

Jogger du på vinteren, er imidlertid Traxole Running det beste alternativet. Her er piggene asymmetrisk plassert for å gi bedre feste i høy fart. Selve piggene er laget i tungsten, som kort forklart er en hardere stålvariant. Det betyr bedre feste og økt trygghet når du ferdes på glattisen.

Knallkjøp.. Absolutt verdt pengene. Anbefaler disse broddene til alle som ferdes ute på glatta.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Erik, kunde Enklereliv.no

Partybrodder – for penere sko

Ikke helt overbevist om å bytte ut de italienske skinnskoene ennå? Det finnes løsninger for deg også. Går du ofte i dress, kjole eller andre fine antrekk som krever elegante sko, kan et par diskret partybrodder være løsningen.

De små broddene Traxole Go er så små at de får plass i både veske og sekk, og kan brukes på absolutt alle sko. Perfekt når du er på farten! De består av en smal gummiremse med tre pigger under, og synes knapt når du har de på. Du kan også vurdere varianter du setter på hælen. Velg mellom 3 farger; sort, brun og rosa.

Traxole.jpg

Brodder for høye hæler og dressko: Traxole Go er perfekt for deg som bruker høye hæler eller dressko på jobb eller fest. Alle broddene kommer dessuten med praktisk oppbevaringspose.

De funker vikelig som de skal. Anbefaler de på det sterkes 🙂 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Mette Elisabeth, kunde Enklereliv.no

Har du støvletter eller skoletter? Prøv TraXole hælbrodder.

Fremdeles usikker på hvilken modell som passer best for deg? Sving innom din nærmeste Enklere Liv-butikk, og finn skoene eller broddene som holder deg trygg på vinteren.

Gå vinteren trygt i møte

Trendy vintersko med unik såleteknologi

Vinteren er rett rundt hjørnet, som betyr at tiden snart er inne for å finne frem vinterskoene igjen. Heldigvis betyr det også at verdens beste vintersko er tilbake! En kald og røff vinter er ikke noe problem med de tøffe vinterskoene fra GaitLine. Ikke være redd for lange dager utendørs, GaitLine holder deg varm og sikrer optimal gange gjennom hele dagen, og du kan gå en komfortabel vinter i møte med stil! Les mer om hvorfor du bør investere i (minst) et par GaitLine-sko denne vinteren.

Silver MiD TRX

Kundefavoritten Silver Mid kommer i ny trakt, denne gangen i de flotte fargene grønn, lys beige, mørk brun og sort. Fuskepelsen inne i skoene holder foten god og varm selv på kalde dager, og lær-konstruksjonen i overdelen gjør skoen naturlig vannressistant. Sålen har både PU demping, SGL teknologi og GaitLines utviklede TRX såle for maks demping, maks komfort og maks grep på alle naturens underlag.

Silver MiD er en investering for de kalde, fine dagene og er perfekt for deg som går mye, også på vinteren, og ønsker en vintersko med foring og maksimal komfort!

TIPS: Vi anbefaler at du går opp ½-1 størrelse da skoen kan oppleves som liten.

Mørk brun

Silver MiD DK Brown/White/Specles

Mørk brun er å se over hele moteverden i år, og har definitivt vært en av de største trendfargene. Silver MiD i mørk brun er perfekt for deg som ønsker en mer nøytral sko som går perfekt til vintersesongens dempende farger.

Grønn

Silver MiD Green/White/Specles

Grønn har også vært en stor trendfarge denne høsten, og Silver MiD i grønn passer perfekt til vinterens mørke fargepalett.

Lys Beige

Silver MiD Lt Tan/White/Specles

Silver MiD i lys beige er perfekt for deg som ønsker en sko i en lysere farge, men ønsker å unngå alle de dristige fargene som skaper mye oppmerksomhet. Skoene har en nøytral og klassisk farge man kan bruke til det meste.

Sort

Silver MiD Black

Man kan aldri gå galt med sort! Denne modellen er ikke foret med fuskepels som de andre modellene, men oppleves likevel varm. Silver MiD i sort er skoen for deg som ønsker et nøytralt utseende og en sko man kan matche med absolutt alt.

TIPS: Husk å impregnere skoene før bruk! Dette er viktig med alle sko, men særlig vintersko og skinnsko.

Spørsmål og svar om GaitLine Advance PRO

Vi tok en kort prat med GaitLine-Gründer Håvard Engell for å høre litt mer om den helt nye GaitLine-modellen, Advance Pro.

Ny såle, samme teknologi

– Det er viktig å påpeke at vi ikke har endret sålen når det kommer til teknologi og funksjon. Den største forskjellen er at vi har utviklet et nytt sålemateriale som heter IGNITE PRO. IGNITE PRO består av termoplast elastaner (TPE) som er 100% resirkulerbart. De viktigste kjennetegnene for vårt nye sålemateriale er: Lav vekt, markedets beste respons (rebounce) og svært god demping.  

Kort fortalt får du gleden av den samme teknologien, nå i en mer sporty og lettere utgave.

Hva er sålen laget av?

Engell forteller at sålen er laget av Termoplast Elastaner, som har den kjemiske forkortelsen TPE. Den er granularbasert, som vil si at sålen blir satt sammen av tusenvis av små kuler (litt som isopor) og ved hjelp av damp får den sin ferdige form. Fordelen med damp er at det ikke trengs ytterligere kjemikaler i såleproduksjonen. I tillegg til en mer miljøvennlig produksjon er også IGNITE PRO 100% resirkulerbar. 

Hva skiller den nye sålen fra den vanlige sålen?

– Den nye og gamle sålen har den samme teknologien og funksjonen (SGL-TECHNOLOGY). Det som først og fremst skiller de to er at den nye sålen har mye lavere vekt, den gir mer demping og har en fantastisk respons.  

Han opplever at mange kunder er opptatt av vekt og demping når de kjøper sko. For disse kan den nye sålen være en kjempefin tilvekst til Gaitline-kolleksjonen.

– For kunder som opplever myke såler som noe negativt i form av mindre stabilitet, vil PU sålen vi har på våre andre sko fortsatt være et perfekt alternativ. Den nye sålen er også større i volum og vil ikke kunne bli like nett som PU sålen. 

Kan man forvente mer/mindre levetid? 

Både PU og TPE har meget god levetid sammenlignet med de fleste andre sålematerialer på markedet.

– En test vi har fått, viste at den nye sålen IGNITE PRO (som er av TPE) har 30% lengre levetid enn PU.

Hvordan oppleves sålen for de som bruker den? 

– I forhold til PU sålen vi har i dag vil nok den nye sålen oppleves lettere, den vil gi bedre demping og du vil føle mer respons fra sålen når du går.

Hvem er passer den nye sålen best for? 

Engell sier den nye sålen vil passe godt for alle, uansett alder.

– Det viktigste er at man prøver skoen på foten og går med den. Da finner du den riktige skoen for DEG.  

Og fortsetter:

– Vi gleder oss til å få den nye skoen på markedet og høre fra dere hvordan den oppleves!  

Høstens må-ha sneakers

Gå som du aldri har gått før med høstens nyheter fra GaitLine! Denne gangen kan vi by på to helt nye modeller, GaitLine Advance PRO og GaitLine Route TRX. Ikke bare er nyhetene lekre å se på, men også superkomfortable å gå med. Dette er skoene for alle som elsker å være på farten, enten i byen eller i skog og mark! Les om teknologien og ut hvorfor du bør investere i et par GaitLine-sko her.

GaitLine Advance PRO

GaitLine Advance PRO er skoen for deg som elsker et sporty uttrykk, uten at det går på bekostning av komfort. Den strikkede overdelen tilpasser seg foten gjennom hele dagen, for en perfekt passform.

Helt ny mellomsåle

Advance PRO har i tillegg den helt nye mellomsålen IGNITE PRO, som gir fantastisk demping, markedets beste rebounce, lav vekt og svært god varighet.

Med andre ord en luftig og perfekt høstsko for de som går mye i løpet av dagen. Takket være det sporty designet kan man lett kombinere skoen med både jeans, kjole og treningstights.

Du finner skoen i fargene sennepsgul og sort. Les spørsmål og svar om såleteknologien i Advance Pro her.

TIPS: Den luftige overdelen gjør at skoen også kan passe til en bredere fot. 

GaitLine Route TRX

GaitLine Route TRX er også en helt ny modell hos Enklere Liv og er perfekt for høsten til både korte og lange turer, enten i urbant eller i skog og mark! Med en overdel i et lett vannresistent materiale er GaitLine Route TRX den perfekte skoen med tanke på høstens skiftende vær.

Høstens nyhet kommer fargene, sort og Macchiato/Vanilla/Specles.

TIPS: På grunn av den forsterkede overdelen i termoplast anbefaler vi at du går opp ½ til 1 størrelse opp, da skoen kan oppleves som liten.

TIPS: På grunn av den forsterkede overdelen i termoplast anbefaler vi at du går opp ½ til 1 størrelse opp, da skoen kan oppleves som liten.

– Den perfekte restitusjons sko

tre kvinner går opp en trapp i gaitline sko

Alice Ulla Berg har drevet aktivt med friidrett i 14 år. Hun satser på sprint, og løper for tiden for Tyrving i Bærum. Om kort tid er hun også ferdig utdannet som lærer i idrettsfag.

Her forteller Alice om hennes erfaringer med bruk av GaitLine som en restitusjons sko etter trening.


Velger GaitLine for optimal restitusjon

– GaitLine er for meg den perfekte restitusjons sko. I min idrett spiller all belastning utenfor treningen inn på resultatene. Det er da fint å benytte seg av GaitLine for å sørge for at restitusjonen blir optimal i hverdagen.

Grunnen til at skoen fungerer så godt til restitusjon er at den korrigerer bevegelsen i føttene slik at du går “riktig”, og dermed reduserer risikoen for belastningsplager. GaitLine er nemlig ikke en løpesko – det er en gåsko med en helt unik såle som sørger for riktig fordeling av kroppsvekten mens man står og går.

Slet med belastningsskader

For noen år siden bestemte Alice seg for å flytte fra hjembyen Ålesund til Oslo for å satse på løpingen. Etter 14 år elsker hun fortsatt det hun driver med, men hun forteller at idretten også har gitt henne noen plager gjennom årene.

– Jeg har tidligere slitt med både ryggplager og plantar fasciitt på grunn av den store belastningen kroppen får gjennom treningen min.

I et forsøk på å unngå flere belastningsplager, forsøkte hun å bytte ut skoene hun bruker når hun ikke løper. Dette viste seg å gi gode resultater.

Alice i bestselgeren Track Knit i vårens farge Chocolate.

– Etter å ha fått GaitLine på foten, har ikke dette plaget meg i det hele tatt. Tilfeldig? Neppe. 

Vi i Enklere Liv har hørt fra mange som opplever å få mindre plager med føttene etter å ha byttet til GaitLine. I en undersøkelse gjennomført av Ipsos for GaitLine svarte faktisk nesten 9 av 10 med fot-problemer at de opplevde mindre smerter etter å ha brukt GaitLine-sko i 3-12 måneder. 

Du kan lese mer om hvordan GaitLine kan hjelpe mot rygg- og fotsmerter i artikkelen Vanlige spørsmål og svar om Gaitline-sko.

Bedre turer for føtter, knær og hofter

Alice forteller at hun anbefaler GaitLine til alle, uansett om man driver med idrett eller bare vil ha en skikkelig komfortabel hverdagssko.

– Å få på seg GaitLine er virkelig helt nydelig, og MÅ oppleves. Det er en stødig, solid og god sko. Alle burde ha et par med GaitLine for å kjenne på denne fantastiske følelsen. Du vil ikke bli skuffet.

Alice i den klassiske GaitLine modellen Track Leather i hvit.

I en hektisk hverdag fylt av studier, master, jobb og løping, blir det mye gåing på hardt underlag. For Alice er det derfor avgjørende å ha gode sko også utenfor løpebanen. Hun er i tillegg glad i å gå på tur, og forteller at hun med GaitLine på føttene føler seg tryggere på lengre turer.

– For å sørge for å ikke påføre meg belastningsskader er GaitLine helt perfekt. De gjør at jeg kan gå lange turer uten å oppleve at fot, kne eller hofter får gjennomgå. 

Alice sine favoritter fra GaitLine

Våre beste 17. mai tips

17. mai er en dag fylt med festlige tradisjoner som tog, iskrem, og flaggheising. Men det kan også være en utfordrende dag med lange køer, slitne føtter og potensielt møkkete og våte klær. For å hjelpe deg å få en finest mulig nasjonaldag, har vi satt sammen en liten guide. Les videre for å lære hvordan du best kan nyte 17. mai med stil og komfort!

Velg riktig fottøy

Det er ikke for uten grunn til at 8 av 10 sier at GaitLine-sko har hatt en positiv effekt på helsen. Uansett om du skal gå med et vanlig festantrekk eller bunad, kan det være verdt å vurdere gode sko som hjelper deg å bære kroppen optimalt når du står og går akkurat på 17. mai – gådagen over alle gådager.

Hvis du vurderer å bytte ut bunadsskoen til bunaden så er vårt beste tips å velge en nøytral GaitLine-sko, gjerne sorte Track Leather eller i Track Knit. Blir du fort varm på føttene så er det Track Knit som gjelder, mens Leather er et godt alternativ for kjøligere og fuktige dager. 

GaitLine Track Knit White/White/White

Skal du ikke bruke bunad er det bare å velge den fargen som passer best til antrekket. Uansett hvilken GaitLine-sko du velger vil du få den samme unike såleteknologien som hjelper deg til å holde deg på bena hele dagen.

GaitLine Track Knit Dusty Blue

Definitivt de beste skoene jeg har hatt noen gang.

Stor hjelp etter en 8 år gammel plantarfascitt som endelig slipper taket. Pene er skoene også.
Nuri
fra enklereliv.no

Bli kvitt flekker på farten

Nasjonaldagen er ofte blant de dagene vi koser oss mest med mat og drikke, gjerne gående fra et sted til et annet. Da kan uhell fort oppstå, uten at man har tilgang på vann eller såpe. Vi anbefaler derfor å ha med en liten pakke On the spot flekkfjerner, som kan hjelper deg med å rengjøre finstasen på farten! Passer perfekt til å fjerne kaffe, vin, bær og lignende fra ull- og bomullsplagg.

Beste flekkfjerningsproduktet jeg har prøvd, og enkelt å ha med seg

Blitt en favoritt hvis jeg skal gi bort en liten gave.
Maria
fra enklereliv.no

Vær forberedt på skiftende vær

Vi håper alltid at væregudene er snille med oss på 17. mai. Noen år er det strålende sol, andre år er det dryppende regn. Uansett hva været kommer til å by på, kan det være lurt å ha en paraply tilgjengelig. Vi anbefaler paraplyene fra Gustbuster, finnes både i vanlig variant og sammenleggbar. Med en paraply som tåler vind opptil orkanstyrke er det Ingenting kan stoppe deg fra en fantastisk feiring!

En robust og god paraply!

Er ikke redd for at denne skal vrenge seg, det er iallfall klart!
Dag om Gustbuster Sammenleggbar orkanparaply
fra enklereliv.no

Hold deg hydrert

Det er alltid lurt å ha en drikkeflaske i nærheten for å sikre at du får i deg nok væske i løpet av dagen. Vi anbefaler derfor at du tar med deg en stålflaske. Til forskjell fra vanlige flasker vil du med en stålflaske kunne nyte kald drikke i opptil 24 timer. Ekstra deilig på varme dager.

Grill miljøvennlig i parken

Det heter seg slik at «Uten mat og drikke, duger helten ikke» og på nasjonaldagen er det intet unntak. For mange er det populært å samle venner eller familie, gjerne rundt en liten engangsgrill eller flere. Ønsker du fortsatt gleden med grilling uten den dårlige samvittigheten for avfallet, anbefaler vi å se nærmere på den miljøvennlige minigrillen fra Barbeco. Med denne kan du grille om og om igjen, med god samvittighet. Fint for deg og bra miljøet. I tillegg blir den varm på få minutter hvis du bruker Barbeco grillbriketter – laget av kokosnøttskall.

OBS: Vær obs på at det er generelt bålforbud i Norge mellom 15. april og 15. september. Dette gjelder også engangsgriller, åpen ild og lignende i skog og mark, uten tillatelse fra kommunen. Det er likevel tillatt å gjøre opp ild/tenne bål der det åpenbart ikke kan begynne å brenne. Vi anbefaler at du tar hensyn til omgivelsene og ser an om du bør tenne på grillen dersom det kan være fare for brann pga. tørke. Mange kommuner tilrettelegger for bålbrenning under bålforbudet, du finner mer informasjon om hvor disse er på din kommunes nettsider. Her finner du for eksempel tilrettelagte grillplasser i Oslo kommune.

Les her for mer informasjon om bålforbudet.

Gi kroppen en pause

Etter en lang dag med mye gåing er det fantastisk å komme hjem til en deilig massasje. For slitne føtter er en fotmasserer perfekt. For resten av kroppen anbefaler vi en massasjepute som kan brukes hvor du vil!

– Som å gå på luft!

Maria Kronborg og Gaitline

Med mange baller i lufta som mamma, lærer og idrettsutøver ble GaitLine midt i blinken for Maria Kronborg, som elsker å være i aktivitet. For at kroppen skulle tåle belastningen var hun avhengig av gode sko. Her forteller hun om sine erfaringer med GaitLine i en hektisk hverdag.


Etter fysioterapeutens anbefaling

Maria oppdaget GaitLine først da fysioterapeuten anbefalte henne GaitLine. Det første hun tenkte var at skoene bare var superkule.

– Men etter kun én dag med, var jeg solgt. Dette var jo som å gå på luft! Og det var første gang på lenge at jeg ikke gledet meg til å ta av meg skoene etter en lang dag.

En aktiv lærerhverdag på hardt underlag

Maria forteller at en vanlig hverdag som regel starter med levering i barnehagen, etterfulgt av en innholdsrik og aktiv arbeidsdag som lærer ved en ungdomsskole. 

– Jeg står alltid når jeg foreleser, for deretter å gå rundt til elever som trenger hjelp. Under pandemien ble skolen delt inn i ulike soner. Dette for å holde trinnene adskilt i friminuttet. Lærerne fikk derfor økt sin inspeksjonstid, og da var jeg mye i aktivitet. Men jeg går mye uansett. Som sosiallærer er jeg der det skjer.

Hun legger til at GaitLine-sko også kommer godt med som undervisning i kroppsøving.

–  Som tidligere håndballspiller har jeg lang erfaring med flerbrukshaller og hardt underlag. Da er det godt å ha en GaitLine-sko som ikke bare bidrar til å redusere belastningsskader, men også har et godt grep.

Vemodig å bytte til andre sko

Maria elsker å trene Crossfit, men innrømmer at det alltid er litt vemodig å bytte ut GaitLine-skoene for å ta på seg flate Crossfit-sko. Desto større er gleden ved å ta de på igjen for maks restitusjon, gjerne i lek.

– Etter trening, leker jeg som regel ute med 6-åringen min. Er vi ute, leker vi «boksen går», eller andre aktiviteter som involverer løping og hopping. Jeg bor rett ved Østmarka, og i helgene pleier hele familien å dra på skogstur.  

Treningsskade setter ingen stopp

Maria forteller at kroppen har vært gjennom en påkjenning, hvor begge korsbånd har blitt operert, men at hun i dag har klart å trene seg tilbake. I tillegg har hun også litt problemer med korsryggen fra tid til annen. 

– Jeg er ikke i tvil om at den gode sålen i GaitLine-skoen vil bidra til økt komfort og restitusjon. Skulle bare ønske jeg oppdaget GaitLine tidligere, spesielt i permisjonstiden, da jeg trillet og gikk turer «no stop».

Etter at hun ble anbefalt GaitLine har hun brukt GaitLine ved mange anledninger, alt fra foreldremøte til date.

– Jeg har hatt 12-timers arbeidsdag inkludert et foreldremøte, jeg har vært på klassetur, jeg har lekt med barna, jeg har vært på sommerfest, jeg har vært på reise og deltatt i NM, jeg har vært på date med mannen min og jeg har gått tur med venninner. Alt dette med Gaitline på beina. Design og komfort i en og samme sko!

Maria i GaitLine sennepsgul
Høstens kuleste nyhet fra GaitLine – Advance Pro Mustard

Skoen som motiverer til økt aktivitet i hverdagen

Helsedirektoratet oppfordrer til 30 minutter fysisk aktivitet hver dag. Selv om du har en travel hverdag, anbefaler Maria GaitLine til alle som har eller ønsker en aktiv livsstil. 

– Jeg vil påstå at dette blir enklere å gjennomføre dersom man bruker et fottøy som er designet spesielt med tanke på optimal fordeling av vekt, i hvert steg. Dette vil kanskje bidra til at du tar trappa i stedet for heisen neste gang?

Finn din favoritt blant våre GaitLine sko

Fysioterapeutens favoritt-sko

Fysioterapeut Marthe og GaitLine

Før Marthe Strandbakke oppdaget GaitLine-sko savnet hun en hverdagssko som tålte det harde underlaget kroppen blir utsatt for, både for henne selv og ikke minst for hennes pasienter.

Strandbakke er privatpraktiserende fysioterapeut og underviser i anatomi. Her forteller hun om sine favoritt-sko, som hun mener gjør det enklere for folk å få en mer aktiv hverdag, og en friskere kropp.


En sko som reduserer og forebygger plager

Som fysioterapeut møter Strandbakke mange som er på søken etter en fornøyd kropp uten smerter og plager.

For å hjelpe pasientene, enten det er med forebygging av plager eller med varig bedring av smerter, forsøker Strandbakke å gi pasientene gode redskaper som medfører raske endringer i hverdagen. Et av redskapene hun ofte foreslår er GaitLine-sko.

– Uansett om du går lite eller mye, er Gaitline en sko jeg anbefaler til alle – da den har en robust såle, er komfortabel, anvendelig og ikke minst kan den redusere og forebygge muskel muskel/skjelett-plager.

Hun forklarer at Gaitline-skoen umiddelbart forbedrer bevegelsen i foten, noe som resulterer i at vi bærer kroppen optimalt når vi står og går. På denne måten kan skoene bidra til å redusere og forebygge plager, ikke bare i foten, men også i resten av kroppen.

Tips til mer bevegelse i hverdagen

Strandbakke kommer også med en annen anbefaling: Beveg deg mer! Mange sliter med tidsklemma, og syns det er vanskelig å holde kroppen i aktivitet i en hektisk hverdag. Likevel mener fysioterapeuten dette er noe vi alle burde strebe etter.

– Helsedirektoratets anbefaling om 30 min fysisk aktivitet daglig, er noe jeg råder både familie, venner og pasienter til å følge.

Det er fullt mulig å implementere dette i en travel hverdag ved hjelp av små grep som øker hverdagsmosjonen, forteller hun. Ta små gåturer, velg trapp i stedet for heis og gå til og fra jobb hvis du har muligheten. Selv bruker hun GaitLine på jobb og når hun beveger seg til og fra aktiviteter.

– Siden hverdagen min er aktiv, er jeg avhengig av en sko som gir meg best mulig demping og hvile for føttene. Gaitline er mitt klare førstevalg.

Når man velger gode sko er kroppen mer fornøyd, og da er det lettere å ta flere aktive valg, mener Strandbakke. Med Gaitline på føttene kan aktiviteten både økes og bedres, og det er bra for folkehelsa!

Fysioterapeutens favoritter fra GaitLine

Fysioterapeuten har testet flere GaitLine-modeller, og deler her noen av sine absolutt favoritter!

Til innendørsaktiviteter som jobb på harde gulv, enten det er som underviser eller behandler, foretrekker hun den lette og luftige modellen Track Knit her vist i fargen Navy/White.

Fysioterapeut Marthe med Track Gaitline i Blå
Fysioterapeut Marthe Strandbakke på tur i GaitLine Track Knit i Navy/White

Til gåturer ute velger Standbakken ofte modellen GaitLine Route TRX. Denne modellen er en robust og allsidig sko som er perfekt til høstens mange både små og store turer ute!

På vinterhalvåret er det støvelen Silver Mid Trek TRX som gjelder. Denne vinterskoen finnes i flere farger, både til dame og herre. Strandbakke varierer mellom å bruke den fargerike varianten i beige og den mer nedtonede varianten i mørk brun.

Finn din favoritt blant våre GaitLine sko

Vårens kuleste sneakers

en jente sitter på en brygge i solskinn med gaitline sko

Våren nærmer seg, og det betyr nye sko i butikkhyllene! Sjekk ut vårens sneakers fra norske GaitLine, som ikke bare ser bra ut, men som også er superkomfortable og gjør kroppen godt.

Kundefavoritt tilbake i vårens farger

Vår mest solgte GaitLine modell er tilbake i ny, fresh farge til dame og herre!

Vår bestselgende modell Track Knit er endelig tilbake – nå i vårens nye farger!

Velg mellom den nedtonede brunfargen Chocolate og den friske, lyse blåfargen Dusty Blue.

GaitLine Track Knit Chocolate

GaitLine Track Knit Dusty Blue

Track Knit er perfekt for deg som går mye og ønsker en lettere sko som puster godt. Den strikkede overdelen er designet helt uten ubehagelige sømmer for å skape en perfekt passform.

TIPS: Den luftige overdelen gjør at skoen også kan passe til en bredere fot. 

Ny sneakers for den fargeglade

Med en overdel i et lett vannresistent materiale er GaitLine Ride som skapt for den norske våren. Gå for den nye fargen Hydro hvis du er av den fargeglade typen!

GaitLine Ride i fargen Hydro er en fargerik hverdagssko!

Det sporty designet gjør det lett å kombinere skoen med både jeans og treningstights, og fargen vil definitivt sprite opp et hvert antrekk.

TIPS: Ride oppleves noe mindre i størrelsen enn andre GaitLine sko og vi anbefaler derfor å gå opp ½ – 1 størrelse. 

Skoene som virkelig passer til alt

GaitLine Ride er perfekt for hverdager fylt av gåturer på hardt underlag. Velger du denne nye modellen i sort og hvit får du en allsidig sko som virkelig passer til “alt”.

Du vil også oppleve at denne sneakersen gir fantastisk demping i forfoten og god støtte i hælen. Sneakersen passer derfor ypperlig på tur, og er et godt valg hvis du er på utkikk etter en kul tursko.

Sneakers i skinn – perfekt både vår og høst

GaitLine Track Leather er enda en modell vi er godt kjent med fra tidligere sesonger. Dette er en kundefavoritt som er populær både vår, sommer og høst.

Vårens nyhet er en semsket variant i fargen Tabacco – en klassisk bruntone som er like fin til dame og herre!

Skinnet i skoen er av høy kvalitet, produsert i Italia, og holder flere sesonger så lenge du tar godt vare på det.

Les mer om hvordan du kan ta vare på skoene dine slik at de holder seg godt over tid.

Hvorfor velge GaitLine?

Skoene fra GaitLine ser ut som helt vanlige sneakers, men de hjelper deg faktisk med å gå «riktig». Det norske firmaet  GaitLine har som mål å lage verdens mest komfortable sko, som gjør at kroppen din beveger seg optimalt. Løsningen for å gjøre dette ble å lage en patentert såleteknologi hvor fotens bevegelse og vektfordeling er korrekt i hvert skritt du går.

Norsk teknologi gir maksimal komfort

GaitLine skoen retter hælbeinet, stabiliserer foten din slik at vektfordeling optimaliseres når du står og går. Dette gir deg en maksimal komfort som merke godt på harde og flate underlag.

Støttende såle kan bidra til økt velvære

Yttersålen og Arch-roller løfter foten inn i en naturlig fotbue og gir aktiv støtte på hardt underlag. Dette kan bidra til å reduserer og forebygge plager som plantar facitt, hælspore og andre smerter i føtter, knær, hofter og rygg.

Sko laget for å gå med

Et balansert steg skaper en positiv kjedereaksjon oppover i kroppen. Skoene gir føttene den støtten den trenger på hardt og flatt underlag som vi beveger oss mest i.

Flere GaitLine-sko til våren

Les mer om teknologien bak GaitLine skoene.