Visste du at GaitLine er et norsutviklet skomerke?

Som tidligere ballettdanser har Håvard Engell over 40 års erfaring innenfor biomekanikk, og er en av verdens ledende eksperter innen balanse, koordinasjon og gange. Etter endt karriere som profesjonell ballettdanser og 5 års studier innen biomekanikk jobbet han 15 år i Olympiatoppen med ansvar for teknikk, koordinasjon og skadeforebyggende arbeid.

Med et mål om å lage verdens beste sko for det stående og gående menneske

Med hans iboende nysgjerrighet, med tanke på menneskelig komfort, spurte han seg selv hvorfor sko som korrigerer folks balanse, var fraværende i fottøyindustrien. Med sin lange erfaring innen balanse begynte han å se nærmere på såleteknologien, og Gaitline-reisen begynte. Underveis i prosessen erfarte Håvard fotens betydning for helse og prestasjon, og han forsto at han kunne hjelpe mange mennesker å prestere bedre og å gå riktigere. Denne erfaringen dannet grunnlaget for ambisjonen: å utvikle verdens beste sko for det stående og gående mennesket.

Revolusjonerende såleteknologi – The Sensory Gait Line

Etter mange år med lidenskap for balanse og gange, gjennom vitenskap og OL-medaljer, gikk Håvard sammen med sønnen Andreas Engell. Sammen lagde de en revolusjonerende såleteknologi med god komfort, laget spesielt for monotone bevegelser som oppstår når man går på betong og asfalt. Og resultatet?

En helt ny type sko med tanke på riktig fordeling kroppsvekten mens man går og står, samt et kontinuerlig oppdrag for å skape verdens mest komfortable sko som optimaliserer kroppen.

Gaitline Clip

SGL-TEKNOLOGI FOR KOMFORT

«The Sensory Gait Line» (SGL). Teknologien hjelper foten automatisk med å forbedre riktig bevegelse og vektfordeling gjennom hvert trinn.

Teknologien påvirker kroppen til å bli mer justert, mer balansert og komfortabel.

ARCH-ROLLER FOR EN NATURLIG FØLELSEN

Under GaitLine yttersåle vil du se en sylinder som kalles Arch-roller. Sylinderen støtter den naturlige formen på fotbuen, optimaliserer vektfordelingen og forbedrer komforten.

GaitLine-turgåere trenger nesten aldri en «ekstra», tilpasset innersåle.

TIDLØST DESIGN OG LANGVARIGE MATERIALER

Laget med førsteklasses materialer. Ingen prangende logoer. Bare verdens mest komfortable sko, laget med unik teknologi og praktisk design.

Yttersålen er laget av polyuretan, som har 20 ganger lenger levetid enn materialer i vanlige sportssko.

Nyheter 2021

Tilbehør

Våre mest populære GaitLine-sko

Gå vinteren trygt i møte med piggsko

Her er tipsene som holder deg skadefri gjennom holkesesongen.

Hver eneste vinter preges nyhetsbildet av glatte veier og fortau, både i byer og i distriktene. I februar 2018 kunne Aftenposten melde at Oslo Legevakt hadde unormalt mange fallskader i forhold til normen. Mange av disse skadene kunne ha vært unngått. Så, hvordan unngår du å bli en del av statistikken?

Det enkle svaret er selvfølgelig å være mer forsiktig. Heldigvis finnes det skotøy som virkelig hjelper deg på glattisen, enten du foretrekker brodder eller piggsko.

Piggsko når holken setter seg

Særlig i starten og slutten av vinteren preges værbildet av svingende temperaturer. Da smelter snøen ofte i løpet av dagen, det fryser til i løpet av natten og glattisen møter oss på morgenkvisten. I disse tilfellene er du helt avhengig av sko som gir godt feste. Her kan piggsko redde deg.

Traxole piggsko er utstyrt med slitesterke, kraftige pigger av tungsten, som gir maksimalt grep på isen. Skoene er foret med Thinsulate, slik at du er varm på føttene hele vinteren gjennom. Og best av alt – de ser ut som helt vanlige vintersko. Den eneste forskjellen er at de holder deg trygg på isglatte veier.

TraXole piggsko

Traxole-piggskoene er faste følgesvenner på vinteren.

Beskytt gulvet med skotrekk

En vanlig bekymring med piggsko er om de er praktiske når man for eksempel skal innom butikken eller postkontoret. Ingen vil bli beskyldt for å ripe opp gulvet med piggsko. Den bekymringen er grunnløs med Traxole, som har egne skotrekk for å beskytte underlag og pigger.

Skoene kommer i de to variantene TraXole piggsko og TraXole piggsko Training. Begge er utstyrt med pigger, men har noen ulikheter:

  •  Traxole piggsko: Passer til alle formål, med god demping og gummiforsterket tupp.
  •  Traxole piggsko Training: Beregnet til løping og raske turer når det er glatt ute. Produsert med vanntett membran.

Piggsko vs brodder

Ikke helt overbevist om å bytte ut de italienske skinnskoene ennå? Det finnes løsninger for deg også. Går du ofte i dress, kjole eller andre fine antrekk som krever elegante sko, kan et par diskrete partybrodder være løsningen.

De små broddene Traxole Go er så små at de får plass i både veske og sekk, og kan brukes på absolutt alle sko. De består av en sort, smal gummiremse med tre pigger under, og synes knapt når du har de på. Du kan også vurdere varianter du setter på hælen.

Traxole.jpg

Brodder for høye hæler og dressko: Traxole Go er perfekt for deg som bruker høye hæler eller dressko på jobb eller fest. Alle broddene kommer dessuten med praktisk oppbevaringspose.

Hold fotfestet på joggetur

Sverger du til sneakers eller joggesko, er det tradisjonelle brodder som gjelder. Dette fordi de gir bedre stabilitet over hele sålen, slik at du får bedre tak når du går på isen. Traxole Walking sitter godt på både i oppover- og nedoverbakke. De gir godt grep på isen, og er enkle å ta på og av.

Bilde5.png

Trygghet: Traxole Walking holder deg trygg når holken kommer.

Jogger du på vinteren, er imidlertid Traxole Running det beste alternativet. Her er piggene asymmetrisk plassert for å gi bedre feste i høy fart. Selve piggene er laget i tungsten, som kort forklart er en hardere stålvariant. Det betyr bedre feste og økt trygghet når du ferdes på glattisen.

Fremdeles usikker på hvilken modell som passer best for deg? Sving innom din nærmeste Enklere Liv-butikk, og finn skoene eller broddene som holder deg trygg på vinteren.

Slik kan du få en bedre rygg

Er du plaget med vond rygg? De fleste har gjennom livet opplevd at ryggen kan være vond til tider, noen kanskje mer enn andre. Ryggen påvirker mye av hva vi kan klare å gjøre gjennom dagen og det kan derfor være viktig å tenke både forebyggende og hva man kan gjøre når ryggen først er vond.

Forebyggende – for deg som går mye

Gjennom en lang arbeidsdag kan man ofte merke det på bekken og ryggen. For å kunne jobbe forebyggende for en bedre rygghverdag kan det derfor være lurt å starte med føttene. Menneskefoten er nemlig skapt for å kunne gå i terreng, ikke for å tråkke rundt på asfalt og betong. Feilstilling i føttene kan føre til plager lenger opp i kroppen, i knær, bekken hofter og rygg. Derfor kan det være lurt å investere i gode sko.

En god sko kan bidra til at man belaster foten mer korrekt og derfor være et godt utgangspunkt for å jobbe forebyggende for en bedre rygg. Dette gjelder særlig hvis man står og går mye på føttene i løpet av en dag, slik som for eksempel butikkansatte, fotografer, helsefagarbeidere, m.m.

Veldig fornøyd med GaitLine sko. Dei er stilige, utrolig lette og behagelige å gå i. På jobben går eg heile dagen på harde betonggolv og med GaitLine sko har eg ikkje lenger ilt i føttene mine. Det er ein befrielse 🙂 Eineste minus er at dei er litt glatte på våte golv. 

Daniela om GaitLine Molto – Black

Forebyggende – for deg som sitter mye

Har du en stillesittende hverdag? Svak kjerne- og setemuskulatur gjør at du fort kan merke at man synker litt sammen sammen i løpet av arbeidsdagen. God holdning er en enkel måte å holde ryggsøylen på korrekt plass for å unngå smerter i nakke og rygg senere. Har du hatt dårlig holdning over flere år kan det være gunstig å finne hjelpemidler som kan hjelpe deg i riktig retning, slik som en holdningstrener. Dermed blir det litt enklere å starte de gode vanene.

Smertelindrende varme

Visste du at ved muskel- og leddplager finnes det dokumenterte studier som viser at varme har en smertedempende effekt? Vi nordmenn er særlig utsatt for muskelsmerter på vinterhalvåret da vi ofte spenner oss når vi fryser. Varmeplagg eller produkter med varmeegenskaper kan derfor gi en behagelig og avslappende virkning når kulden først er her. Ved å påføre for eksempel et par strøk med en varmestift får man en lokal varme som øker blodgjennomstrømningen til vev, dette kan igjen bidra til å lindre, samt løse opp spenning og muskler.

Effektiv varmestift mot vonde muskler som fungerer bra!

Trine om Linnex varmestift

Avslappende massasje

Når du først har vondt i kroppen kan det være behagelig å myke opp slitne muskler med et massasjeapparat. Stive skuldre og nakke kommer ofte fra lange dager med kontorarbeid eller tungt fysisk arbeid. Heldigvis finnes det massasjeprodukter spesiallaget for nakke- og skulderparti. Dette er ofte massasjeapparat som er enkle å ta med seg, men som samtidig gir en god og kraftig behandling. Det samme gjelder for massasjeapparat direkte rettet mot deg med vond rygg.

Om du virkelig ønsker en totalbehandling bør du kanskje gå for en massasjestol som gir behandling til hele kroppen.

Slik tar du vare dine GaitLine-sko

Å ta skikkelig vare på skoene kan virke som et pes, men heldigvis er det faktisk ganske enkelt. Nedenfor får du 10 gode råd for hvordan du kan få mest mulig ut av dine GaitLine-sko.

1) Ikke vask GaitLine-sko i vaskemaskinen

Det er enkelt å vaske skoene i vaskemaskinen, men faktum er at veldig få sko tåler dette. I vaskemaskinen vil skoene bli utsatt for mye press, høye temperaturer og såpe som ikke er tilpasset skoen. Dette kan føre til at limet kan løsne, materialet kan råtne, og selve formen på skoen faller sammen. Hælkappen får også kjørt seg hardt i vaskemaskinen, så vask i maskin skjer på eget ansvar.

Dette gjør du i stedet

Vask skoene heller skånsomt i en liten balje eller i kjøkkenvasken med lunkent vann på 30 grader. Unngå salmiakk og klor, og bruk heller vanlig vaskemiddel som du ellers ville brukt til klærne i vaskemaskinen.

2) Behold fasongen under tørking

La skoene tørke med masse papir i – slik holder de fasongen. Tips bruk avispapir eller sokker – det viktigste er at paret beholder formen samtidig som fuktigheten trekkes ut. Unngå å falle for fristelsen å legge skoene i tørketrommelen, på varmegulv, – ovn eller tørkeskap. Det beste er å la de tørke sakte i romtemperatur. Husk å legge innleggene slik at skoformen forblir inntakt og vær tålmodig med tørketiden.

3) Stell skoene med skobørstesett

Kjøp et skobørstesett for å børste og pusse overdelene på skoene. Er du på budsjett, bruk tannbørste.

Når det gjelder sålen; ikke rengjør med Jif, det tærer på sålen og gjør den porøs. Ta heller en prikk med Zalo der det er skittent (våtservietter kan også fungere).

4) Motvirk vond lukt med skodeodorant

Du kan forebygge vond lukt ved å bruke skodeodorant som kan kjøpes på utvalgte apotek og skobutikker. Husk å spray deodoranten i skoen både før og etter bruk. Du kan også benytte deokuler (også kjent som sneakerballs).

5) GaitLine-skoene bør lagres pent

Ikke sleng skoene i en bunke i skapet – der vil de miste formen sin over tid. Ikke la dem gulne i solen heller. Skoene lagres ved å settes pent på en skohylle, eventuelt kan du lagre dem i skoesken de kom i.

6) Se hvor du går og unngå subbing

Unngå gjørme, sølepytter og grøfter. Ikke tråkk i hundebæsj hvis du ikke blir dyttet nedi en. Vask eventuelt av øyeblikkelig.

Subber du, så sliter du ut skoene raskere. Dessuten er det ikke kult å subbe uansett.

7) Bruk skojern når du tar på deg skoene

Mange presser foten inn når de tar på seg skoene, noe som kan føre til en deformert hælkappe og hull i hælstoffet. Ved å bruke skojern eller fingrene så unngår man å ødelegge hælene. Det er også lurt å unngå å trå av skoene når de skal av. På den måten sørger du for at skoen holder seg penere over tid.

8) Brukt riktige sokker

Vær bevisst på valget av sokker. Det er ikke sikkert at hvite tennissokker passer til alle typer sko.

9) Husk å rotere på parene dine

Bruker du yndlingsparet ditt hver dag, slites de ut raskere. Har du flere par, så får skoene dine avlastning i ny og ne. Det kan være lurt å ha flere par tilgjengelig for ulike formål, og passe på at man for eksempel bruker korrekt sko for ulikt føre som for eksempel vinterslaps. Ved å rullere på parene vil du også få luftet skoene slik at det blir mindre påkjenning av fotsvette.

10) Impregner skoene

Husk å impregnere skoene – gjerne én gang i måneden. Før du setter i gang bør du tørke vekk møkk og skitt, og skoene må være tørre. Impregnering gjør at skoen blir vannavstøtende og ivaretar fargeektheten.

Nyheter 2021

Tilbehør

Våre mest populære GaitLine-sko

En bedre fothverdag med GaitLine-sko

Du har ikke gått skikkelig før du går i GaitLine-sko

Det er en tøff påstand, men sannheten er at såleteknologien i GaitLine-skoene er ansvarlig for 60 000 solgte par sko i året. Faktisk viser kundeundersøkelser at hele 8 av 10 sier at skoene har hatt en positiv effekt på helsen.

Hva er GaitLine-sko?

Skoene er utviklet rundt den patenterte såleteknologien SensoryGaitLine, ofte referert til som kun SGL. Denne tar utgangspunkt i at foten din har en optimal bevegelse for riktig fordeling av belastning, og skoens oppgave er å gi nettopp dette.

Vi er nemlig utviklet for å bevege oss på ujevnt underlag, men moderne, kompromissløse underlag som asfalt og betong dominerer manges hverdag. Når bakken ikke gir etter, havner hele belastningen på foten.

Såleteknologien er utviklet av norske Håvard Engell, tidligere ballettdanser og ansatt ved Olympiatoppen. Han har lenge vært opptatt av funksjonell bevegelse for å forbygge skader.

Ser den ut som en helsesko?

Det er lett å rynke litt på nesen når man tenker på betegnelser som helsesko, spesialsko eller ortopediske sko. Dette har GaitLine tatt på alvor. Designet på de ulike seriene er derfor laget for at de ikke bare skal gjøre godt, de skal også se bra ut. Det er ikke uten grunn at folk med spesiell interesse for sneakers også har begynt å se til GaitLines nye modeller.

I årets nye kolleksjon finner vi blant annet modellen GaitLine Molto, som har et litt mer moderne design. Disse kommer i klassiske farger som sort og hvitt, men også marineblått og avokadogrønt.

Hvor finner du GaitLine-sko?

Gaitline selges over hele Skandinavia, og hos Enklere Liv har du kunnet finne ditt par siden 2014. Butikkjeden har jobbet mye med opplæring rundt GaitLine-sko og vanlige helseplager, og på den måten er vi bedre rustet til å gi kunden den hjelpen de trenger.

Det er ikke helt tilfeldig at GaitLine er en suksess i Skandinavia. Vi liker klær og sko som ser bra ut, men det sør-europeiske motebildet er ikke alltid i tråd med vår fysikk. Her oppe i nord har vi ofte bredere føtter og flere tilfeller av plattfot, og disse føttene har ikke godt av å bli klemt ned i smale, italienske sko.

Moderne føtter møter mange harde underlag.

GaitLine-sko til alle anledninger

Skoene fra Gaitline kommer i mange ulike farger og modeller, slik du skal finne det du vil ha. Den mest vanlige er en joggesko i tidløst design med et moderne uttrykk, men du får også sandaler og moteriktige vintersko.

Vinterskoene fra Gaitline er laget i slitesterkt skinnmateriale, slik at de tåler påkjenningen fra den norske vinteren samtidig som de er enkle å vedlikeholde og rengjøre. Yttersålen har også et grovere mønster enn resten av GaitLine-modellene. Nytt av året er en modell i mørk brun, som i likhet med de sorte vinterskoene passer for alle uansett kjønn.

Ta vare på føttene og resten kroppen hele året. Disse heter Silver Mid Trek, og de brune vinterskoene er nye denne sesongen.

Vinterskoene har et spesialkonstruert mønster som gir deg bedre grep når føret blir dårligere. Klassikeren Silver Mid Trek i sort passer for alle.

_dsc5113.jpg

De fleste av GaitLine-kunder skulle ønske at de prøvde skoene tidligere.

Hvorfor velge GaitLine?

7 av 10 nordmenn går feil, og over tid kan det gi skader og smerter i muskler og skjelett. Den samme fordelingen ser vi når det gjelder sammenhengen mellom feil bevegelsesmønstre og belastningsskader i føtter, knær, hofte, rygg og nakke.

Det koker ofte ned til at føttenes velvære er absolutt nødvendig, og det skader jo ikke at de helsebringende skoene også er kule. Se bare på hvor nøye vi er i valg av brilleinnfatninger, regntøy og gamasjer.

Bestill GaitLine i dag

STØTTE

Foten din er ikke laget for asfalt og flate skosåler. GaitLines unike sålekonstruksjon ivaretar muskler og ledd gjennom hele kroppen, for forebygging og god gå-opplevelse.

BALANSE

Med unik sålekonstruksjon veileder GaitLine foten din gjennom hele steget, slik at kroppstyngden fordeles optimalt. Det påvirker hele din fysiske prestasjon, skritt for skritt.

PRESTASJON

GaitLines unike såleteknologi optimaliserer ganglaget ditt, korrigerer holdningen din og forebygger muskel og ledd plager. For ultimat prestasjon, til enhver tid.


Nyheter 2021

Tilbehør

Våre mest populære GaitLine-sko

Steg for steg mot bedre helse

Asfalt, betong og annet hardt underlag gir føttene våre juling på daglig basis. Gi dem derfor den omtanken de trenger og fortjener.

Sålene fra Godfot inneholder den flyytende væsken glyserin, som sørger for både å dempe og variere trykket fra hardt underlag. Vi sammenligner det med å gå barbeint i vannkanten på en sandstrand. Akkurat passe støtte, og akkurat passe ettergivende.​

Masserer føttene når du går 

Sålen har spesialkonstruerte kanaler hvor væsken beveger seg gjennom steget ditt. Føttene dine får massasje i hvert skritt du tar. I tillegg til å være behagelige stimulerer massasjen til økt blodsirkulasjon. 

Ideen er at du skal hindre deg selv fra å gå på deg skader som i stor grad skyldes moderne, harde underlag. Det er små feil over tid som skaper plagene, og det er ofte nok å korrigere disse feilene i hverdagen for å oppleve bedring.

Forebygger og lindrer

Takket være egenskapene til Godfotsålene, kan de forebygge eller lindre en rekke plager som stammer fra belastningsskader. Sliter du med smerter som følge av noen av disse:
• Dårlig blodsirkulasjon, vonde og hovne bein
• Kramper
• Smerter i fot, ankel, kne, hofte og/eller rygg
• Gikt/Artroser
• Kalde føtter
• Utvikling av belastningsskader
• Plantar fascitt/Hælspore

Bedre helse med Godfot

Er du lei av smerter og ubehag som følge av belastningsskader? Du finner forebygging og lindring på enklereliv.no og i utvalgte Enklere Liv-butikker.

Fakta om Godfot-sålene

Sålene finnes i variantene Basic og Professional. Begge har samme virkning, men der Basic-sålen er tiltenkt hverdagsskoene, er Professional blitt utviklet for litt tøffere bruk.

Basic

Bygger kun 2-3 mm, og kan derfor legges oppå dine vanlige såler.
• Sålen er designet for å dekke over to størrelser. Kan klippes til for å passe ditt skonummer.

Professional*

• Utviklet spesielt for arbeidssko/vernesko.
• Ekstra støtdempende med 5,5 mm under hælen og 3,5 mm under tærne.
• Passer best i en romslig sko, eller i en sko hvor du kan fjerne den eksisterende sålen