10 nyttige gaver til besteforeldre som vil gjøre hverdagen litt enklere

Å finne den perfekte gaven til besteforeldre kan noen ganger være en utfordring. Kanskje de allerede har alt de trenger, eller kanskje du ønsker å finne noe som vil være nyttig og praktisk i deres hverdag. Uansett årsak, er Enklere Liv her for å hjelpe deg med å finne den perfekte gaven til dine besteforeldre, i alle prisklasser.

Under har vi satt sammen en liste med 10 forskjellige produkter fra vårt brede sortiment, som vi tror vil være både nyttige og verdsatte av dine besteforeldre.

Lettleselig klokke med kalender

Med alderen kan synet svekkes, og dette kan gjøre det vanskeligere å lese klokken. Vår lettleselige klokke med kalender er et nyttig hjelpemiddel som kan gjøre det lettere å holde styr på tiden. Ved behov kan man også sette opp alarm for medisinpåminnelser. Kalenderen er populær hos eldre og er blant våre mest solgte produkter.

Anbefales

Super og lettleselig klokke, som mine foreldre ønsker seg til jul!  Denne står høyt på ønskelista deres, og den anbefales på det sterkeste til eldre mennesker!
Ann Barittsti
fra enklereliv.no

Cut Loose Anti-skli sokk

Å ha riktig fottøy er viktig for eldre som ønsker å unngå fallskader. Våre Cut Loose Anti-skli sokker gir god støtte og stabilitet på glatte overflater, slik at besteforeldrene dine kan føle seg trygge hjemme.

En trygg og god hverdag

Gir min svigermor en trygg og god hverdag da hun er dårlig til bens.
John Helge
fra enklereliv.no

SilverServer radio

Musikk kan ha en positiv effekt på humøret og mentale helsen. Med SilverServer radio kan besteforeldrene dine lytte til favorittmusikken sin, samt nyheter og sport, med krystallklar lyd. Radioen er enkel å bruke, og har store og oversiktlige knapper som gjør det enkelt å navigere mellom kanaler og innstillinger. Dette kan være spesielt viktig for eldre som kanskje ikke har like god teknologisk forståelse.

Stort tydelig display, enkel i bruk og god lyd

Per Ivar
fra enklereliv.no

Denver fotoramme

En digital fotoramme kan være en fantastisk måte å dele familiebilder på med besteforeldrene dine. Med Denver bilderamme kan du sende bilder direkte fra telefonen til besteforeldrenes bilderamme, og dele de siste øyeblikkene med familien.

Royal shopper

Å handle kan være en utfordring for eldre som sliter med å bære tunge poser hjem fra butikken. Men med Royal Shopper kan besteforeldrene dine enkelt transportere varer og mat uten å belaste ryggen. Denne praktiske trillebagen kan også utstyres med et sykkelfeste for aktive besteforeldre som sykler, og med trappehjul som gjør det enkelt å ta seg opp og ned trapper. Det beste av alt er at Royal Shopper er et produkt som er bygget for å vare lenge, og du kan enkelt få tak i ekstrautstyr som ekstra bag eller hjul hvis det skulle bli nødvendig. Med Royal Shopper kan besteforeldre få hjelp til å håndtere dagligvarene sine uten stress eller unødvendig belastning på kroppen.

Nå er det morsomt å handle

Den er kommet i hus, og jeg er veldig fornøyd. Faktisk bedre enn forventet, og den gjør min hverdag atskillig lettere. Nå er det morsomt å handle, og jeg slipper å grue meg til all bæring av handleposer. Har trillebagen stående i borettslagets garasje mens jeg er ute og handler, så triller jeg varene i hus når jeg er kommet hjem. Glad jeg valgte varen fra Enklere Liv.
May Brith
fra enklereliv.no

Varmeteppe

En varmepute eller varmeteppe kan lindre smerter og muskelspenninger som kan oppstå med alderen. Beurer HD 75 varmeteppe gir en jevn varme og er enkel å bruke.

Er du en frysen person? Løp og kjøp!

Dette kan jeg varmt anbefale. Ble gitt i julegave til en eldre mann som alltid var kald. Siden jul har han holdt seg under teppet. Både  i stuen når han ser tv, og i sengen før han legger seg. Dette stod virkelig til forventningene,  Er du en frysen person? Løp og kjøp!
Helene om Beurer HD 75 varmeteppe
fra enklereliv.no

Fotbad

Et avslappende fotbad kan gi føttene en god pleie etter en lang dag. Vår fotbad kan også bidra til å lindre smerter og betennelser i føttene.

Helt fantastisk produkt

Denne bruker jeg ofte for slitne føtter etter jobb. Helt fantastisk produkt. Meget bra med egen beholder for fotsalt/olje/fotsåpe
Lisbeth om Beurer FB 35 fotbad
fra enklereliv.no

TraXole Piggsko

Vinteren kan være glatt og farlig for eldre. TraXole Piggsko gir et sikkert grep på isete overflater, og kan være en god gave til besteforeldre som ønsker å opprettholde en aktiv livsstil.

Fint å gå turer uansett vær!

Piggskoene er gode å gå med og gjør det mulig å gå raske turer på « blåholke». Forebygger benbrudd og gjør det fint å gå turer uansett vær!  Dette er mitt andre par piggsko fra Enklere liv!
Mari Bull om TraXole original
fra enklereliv.no

Traxole Brodder

For de som ønsker et lettere alternativ til piggsko, kan Traxole Brodder være en god løsning. Disse små broddene festes enkelt på skoene og gir godt grep på glatte overflater.

Anbefales på det sterkeste

Dette er de eneste broddene jeg har klart å få satt på sko og støvler selv, og jeg har forsøkt mange ulike typer. I tillegg er de, heldigvis, sklisikre og trygge i bruk. Anbefales på det sterkeste. 
Berit om TraXole Walking
fra enklereliv.no

STOJO Sammenleggbar bolle

En sammenleggbar bolle kan være praktisk for besteforeldre som ønsker å spare plass i kjøkkenskapene. I tillegg til å spare plass kan du også bruke bollen til å bake i, husk å ta av plastringen rundt.

Jeg er veldig fornøyd

Brukes hver eneste dag.  Lett å rengjøre er den ogdå! 
Møyfrid om STOJO sammenleggbar bolle
fra enklereliv.no

7 smarte organiseringstips for hjemmet

Er du lei av at det alltid er rotete? Som om rotet bare lever sitt eget liv noen ganger? Her har vi samlet 7 smarte tips for en mer organisert og enklere hverdag!

1. Start på én plass

Bor du i en uoversiktlig bolig kan det være lurt å begynne med i det små, ett område om gangen. Hvilke områder ønsker du å få mest under kontroll først? Der du oppholder deg mest, eller områder hvor gjestene oppholder seg? Det kan være fristende å starte mange plasser på en gang, men det er mye lettere å fullføre om du starter på ett område om gangen. Gjør ferdig ett område før du går til det neste.

2. Bruk god tid

Å organisere i hjemmet ordentlig er ikke gjort i en håndvending. Sett av god tid, og sett en realistisk forventinger til hvor lang tid det vil ta. Da er det mye lettere å komme i mål, selv om noen områder vil kreve mer tid enn andre. For eksempel vil kjøkkenet ta lenger tid enn badet.

3. Bli kvitt det du ikke bruker

Har man bodd lenge på samme plass tvinges man ikke like ofte til å gå nøye gjennom alt man eier og har for å vurdere om det er noe man trenger eller ei. Det kan derfor være lurt å legge inn en årlig gjennomgang av alt man eier, og legge til rette for en effektiv gjennomgang gjennom hele året.

For eksempel kan du henge alle klærne du bruker motsatt vei enn de som ikke er brukt. Da får du rask oversikt over hvilke klær du kan selge eller donere bort. Har du ikke brukt klærne de siste to årene er sannsynligheten liten for at du kommer til å bruke plagget de neste to årene. Dermed blir det frigjørt mer verdifull plass i skapet.

4. Organiser det du har på en logisk måte

Når du har gått gjennom og blitt kvitt en del av de du eier blir neste oppgave å definere hvor ting skal bo. Still deg spørsmålet: Passer dette inn her? For eksempel kan det være lurt å tenke på hva som passer sammen, slik som kaffetrakter, kaffefilter og kaffe. Å ha alt samlet vil gjøre det enklere å i hverdagen, og du vil bruke mindre tid på å hente og sette tilbake ting enn hvis de hadde stått mer spredt.

5. Alternative oppbevaringssteder

Bor du på en liten plass, eller har du rett og slett for mye ting du fortsatt ønsker å ta vare på? Da kan det være lurt å se etter alternative oppbevaringssteder. Dette kan for eksempel være knagger på dører, eller esker som passer under sengen – perfekt for sengetøy for eksempel.

6. Utnytt høyden

Har kjøkkenet ditt små overskap kan det være lurt å investere i høyere overskap, det samme gjelder for vanlige skap. Utnytt høyden for oppbevaring, og bruk de til ting du ikke bruker like ofte i hverdagen.

7. Bruk bokser

Store og små bokser er uunværlig når man skal organisere. Bruk store gjennomsiktige bokser for å organisere alt av tøy og ting du ikke trenger like ofte. Dermed er det lett å finne igjen ved en senere anledning. Små bokser er perfekt for å organisere kjøleskapet eller skuffer slik at du får enklere oversikt over hva du har. Du kan også bruke snurrebrett for å lettere få tak i ting i skapet uten å flytte på alt som står i veien.

8. Heng opp klærne

Å brette tøy kan ta veldig lang tid i en hektisk hverdag. I stedet kan det være lurt å finne noen tynne hengere å henge klærne på en tørkestang med en gang de er ferdig. Når klærne er tørket kan du putte de rett inn i skapet. Da sparer du både tid, samtidig som klærne holder seg mer rette når de henger. Det er også enklere å finne plaggene du skal ha uten å måtte ødelegge de klærne som allerede er brettet.

5 smarte tips for lavere strømforbruk

Med synkende temperaturer over hele landet og dyrere strøm, kjenner nok mange av oss på et ønske om å spare lommeboka med et lavere strømforbruk. Med noen enkle grep og litt mer bevisste valg, kan det være ganske enkelt å redusere strømforbruket, som igjen gir en lavere strømregning. Vi har samlet 5 tips for å redusere strømforbruket i din bolig.

1. Senk romtemperaturen

Oppvarming står for den største delen av strømforbruket i norske boliger, og utgjør rundt 60-70% av strømforbruket i året. Mye av dette strømforbruket er vi avhengig av, og man skal selvfølgelig ikke sitte å fryse, men mye kan likevel gjøres ved å skru ned temperaturen med kun én grad. Ved å skru ned varmetemperaturen én grad kan du faktisk spare rundt 5% av strømforbruket.

Forsøk å holde temperaturen på mellom 19-21 grader i hjemmet. I stedet for å skru opp varmen over dette, kan man for eksempel kle på seg litt ekstra med en god og tjukk genser og noen varme tøfler. Disse Varmepels tøflene fra Topaz holder hele foten varm gjennom de kalde dagene. Ønsker du å pakke inn føttene ekstra godt kan man også bruke en fotvarmer. Du kan bruke fotvarmeren slik den er, istedenfor tepper og tøfler, eller du kan plugge inn ledningen og sette på ønsket varme.

Du kan også få hjelp til å holde deg god og varm med et varmeteppe. Varmeteppe holder deg varm i sofaen selv med en litt kjøligere temperatur i rommet, uten at det koster skjorta.

Et varmeteppe fra Beurer bruker kun 100 watt. Bruker du teppet på full effekt i 3 timer hver dag i én måned, koster det omtrent som en kaffe latte. Det forutsetter at strømprisen er 6,- per kWh.

Normalstore panelovner ligger gjennomsnittlig på mellom 600-1200 watt.

Eksempel på strømbruk og konstnad for varmeprodukter fra Beurer

Varmepad & fotvarmerVarmeteppeVarmelaken
Eksempel på brukGjennomsnittlig strømbruk er ca. 24 watt. Bruker du produktet i 90 minutter: 24 watt x 1,5 time = 36 Wh. Ca. 0,036 kWh.Gjennomsnittlig strømbruk er ca. 100 watt. Bruker du produktet i 3 timer: 100 watt x 1,5 time = 300 Wh. Ca. 0,3 kWh.Gjennomsnittlig strømbruk er ca. 25 watt. Bruker du produktet i 10 timer: 25 watt x 10 time = 250 Wh. Ca. 0,25 kWh.
3 kr/kWhVed 3 kr/kWh resulterer det i 3 kr/kWh X 0,036 Kwh = 0,105 for 90 minutterVed 3 kr/kWh resulterer det i 3 kr/kWh X 0,3 Kwh = 0,9 kr for 3 timerVed 3 kr/kWh resulterer det i 3 kr/kWh X 0,25 Kwh = 0,75 kr for 10 timer
6 kr/kWhVed 6 kr/kWh resulterer det i 6 kr/kWh X 0,036 Kwh = 0,21 kr for 90 minutterVed 6 kr/kWh resulterer det i 6 kr/kWh X 0,3 Kwh = 1,8 kr for 3 timerVed 6 kr/kWh resulterer det i 6 kr/kWh X 0,25 Kwh = 1,5 kr for 10 timer

TIPS: Dersom man har litt mindre plass til oppbevaring av pledd, kan også Beurers elegante varmecape eller varmepad være gode alternativer.

2. Hold soverommet kjøligere

Ikke bare sparer du strøm ved å skru ned temperaturen på soverommet, men studier viser at man også sover bedre om natten i kjøligere rom. Det kan derfor være lurt å ha temperaturen på soverommet litt lavere enn andre rom i resten av boligen. Du kan prøve deg litt frem med en temperatur mellom 17-20 grader om natten.

For deg som kvier seg litt ekstra for å legge seg i en kald seng om kvelden, kan man bruke et varmelaken som holder sengen varm før du legger deg. Du får en behagelig varme etter tretti minutters oppvarming, og trenger aldri å legge deg i en kald seng igjen.

3. Smartere klesvask

Oppvarming av vann krever også mye strøm, og det kan derfor være lurt å være litt mer bevisst på vannforbruket. Pass på å ha en full maskin når du først skal kjøre klesvasken, og ved å senke temperaturen når klærne ikke er så skitne kan du også spare mer på strømmen.

Bruker du tørketrommel for å tørke klærne kan vi tipse om EcoEgg sine tørketrommel egg. Disse erstatter vanlig tøymykner og tørker klærne raskere. Egget har en patentert, knudrete overflate som løfter og skiller klærne i tørketrommelen og gjør at de tørker opptil 28% raskere. Det betyr at du bruker 28% mindre strøm og sparer ditto på strømregningen. Produktet erstatter mange flasker med vanlig tøymykner og sparer dermed både strøm, plastflasker og lommeboka di.

TIPS: Visste du at noen klær kan friskes opp ved å legge dem i fryseren? Om klærne ikke er flekkete kan du legge dem i fryseren for å fjerne lukt og bakterier. Dette er spesielt smart med klær som ikke tåler mange vask.

4. Slå av lyset

Nå som det blir raskere mørkt ute, bruker vi naturligvis også mer lys inne. Man kan derimot spare mer strøm ved å være litt mer bevisst på bruken av lys når man er hjemme. Utnytt det vi har av dagslys så mye som mulig, og vær flink på å skru av lyset i rom du ikke bruker. Når det blir mørkt om kveldene kan du bruke elektriske lys som ikke bare sparer strøm, men også skaper en koselig stemning. Lysene fra Eledea har 3D-flamme og pulserende LED-lys, som gir deg muligheten til å tenne lys uten fare for brann eller ulykker. Disse lysene har en batterilevetid på + 400 timer, som gjør at du slipper å bruke strøm og gir utallige timer med hyggelig stemning.

5. Ta kortere dusjer

Mye av strømforbruket ligger i oppvarming av vann, og du kan derfor redusere strømutgiftene ved å spare på varmtvannet og enten ta kortere eller færre dusjer. Hypping dusjing fjerner de naturlige oljene som kroppen produserer og tørker ut både huden og håret. Det er derfor kanskje ikke en så dum idé å uansett kutte ned på antall ganger i uken man dusjer. Føler du at du må dusje hver dag, kan det i så fall være lurt å unngå og vaske håret hver gang. Håret blir generelt tørrere nå som temperaturen synker, og å vaske det flere ganger i uken kan bidra til enda mer tørt hår. Prøv å vaske håret ca. 2 ganger i uken, da er det også lettere å ta en kortere dusj de andre dagene.

Hvordan bli kvitt hodelus

Hodelus kan dukke opp hos alle som har hår, men det er som regel barn i barnehager og på barneskoler som er særlig utsatt. Det er derfor ekstra viktig å sjekke barnas hår månedlig, og sikre gode rutiner for å unngå smitte.

Hvordan smitter hodelus

Enkelt forklart blir man smittet når hodelusen kryper fra en person til en annen. Dette kan for eksempel skje hvis man deler lue, eller så enkelt som at man ligger inntil en person som er smittet. Det er ingenting med dårlig hygiene å gjøre.

Hvilke tegn skal man se etter?

Hodelus har ikke nødvendigvis de samme symptomene fra person til person, men noen symptomer bør man være ekstra obs på hvis du har:

  • Kløe
  • Sår i hodebunn
  • Sort luseavføring på puta

Helsenorge anbefaler at man behandler flere smittede samtidig slik at man ikke kommer i risiko for gjensmitte. I tillegg bør man ta en ukentlig sjekk i minst tre uker for å sikre at hodelusen er borte.

Er det mye lus der du bor?

luseradar.no kan du til enhver tid ha oversikt over lusestatusen i Norge.

Hvordan bruke lusekam

Det finnes flere metoder for behandling ved hodelus, både ved hjelp av medisinsk utstyr og diverse legemidler. Lusekam er også en anerkjent metode for å fjerne luseeggene, enten ved hjelp av en vanlig eller elektrisk kam. Bruker du en vanlig lusekam bør du følge helsenorge sine råd:

  • Skyll håret og bruk balsam før behandling
  • Kjem håret grundig hver dag/annen hver dag i 2 uker
  • Bruk et lyst håndkle på skuldrene slik at lusen er enkel å oppdage
  • Vask kammen og håndkle ved 60 grader
  • Legg kammen og håndkle i fryseren i minst fire timer

Hvordan bruke elektrisk lusekam

Den elektriske kammen fra Beurer dreper lus og egg ved hjelp av elektriske impulser. Den gir fra seg et tydelig lydsignal når den kommer i kontakt med lus eller luseegg, og kan fungere både på mennesker og dyr. Til forskjell fra en vanlig kam skal lusekammen fra Beurer kun benyttes på tørt hår. Før bruk kan det være lurt å gre håret slik at håret er glatt og enkelt å behandle med lusekammen.

Noen fordeler med lusekam, uansett om den er elektrisk eller ei, er at man ikke trenger å bruke kjemikalier når man skal behandles for lus. Det betyr også at man har det man trenger hvis hodelusene først melder sin ankomst.

8 smarte løsninger for studenten

Skal du kjøpe gave til en student og usikker på hva du skal kjøpe, eller er du en student som trenger noen tips til hva du kan trenge til studiestart? Her har vi samlet noen smarte løsninger som kan være til hjelp for studenten!

1) Smart oppbevaring av kniver og bestikk

Oppbevaringsdesignet av kniver og bestikk fra Joseph Joseph passer ypperlig på en lite studenthybel. Her får studenten plass til alt man trenger under studieoppholdet. Ved å vinkle og legge hvert rom på toppen av hverandre, lar det deg lagre et komplett bestikksett på mindre enn halvparten av plassen til et vanlig bestikkbrett. Helt genialt!

2) Mer våken med en dagslyslampe

En dagslyslampe kan fort bli studentens beste venn, særlig når vi går mot eksamen i desember. Ved hjelp av 10.000 lux kan en dagslyslampe påvirke hormonet serotonin, som blant annet sørger for at vi føler oss mer opplagt. Perfekt for alle studenter som kjenner på vintertrettheten mot slutten av året.

Ønsker du å vite mer om hvordan en lysterapilampe fungerer kan du lese denne artikkelen.

3) Varmeteppe – perfekt for alle frysepinner

Hva er vel ikke mer forstyrrende enn å fryse når man studerer? Varmeteppet er et må-ha produkt for alle kalde studenter. Teppet fra Beurer gir en behagelig varme og har en deilig og myk fleece-overflate. Og skulle man være så uheldig å få flekker på teppet, så kan det vaskes i vaskemaskin (Les veiledning i bruksanvisningen). Det er også rimeligere å bruke et varmeteppe enn å varme opp et helt rom, som gjør det til en økonomisk fordel.

Beurer HD 75 varmeteppe

4) Smart og miljøvennlig osteklokke

Med osteklokken fra EasyCheese kan studenten spare penger ved å kjøpe stor ost (1 kilo) i stedet for å kjøpe ferdigskivet. Samtidig sparer man miljøet ved å ikke bruke unødvendige plastposer rundt osten. Smart og miljøvennlig!

5) Borspeil med LED-lys

Skal studenten flytte inn i kollektiv uten eget bad? Da kan det være genialt med et bordspeil med LED-lys. Vi har både trådløse og ikke-trådløse varianter fra Beurer.

6) Kok perfekte egg med BRIX EggPerfect

Er det første gang man flytter ut så er det mye som må læres for aller første gang. Med BRIX EggPerfect er det én ting mindre for studenten å bekymre seg over, med denne får du perfekte egg – hver gang!

7) Ha kontroll på nøklene med nøkkelsøker

Ikke noe er så kjedelig som å miste nøklene på en helt ny plass. Med Smartfinder nøkkelsøker blir det i det minste litt enklere å ha kontroll på nøklene hvis uhellet først skulle være ute.

8) Unngå stiv studienakke

Lange studiedager kan gjøre studenten mer stiv i skuldre og nakke, da kan det være behagelig å avslappe med nakkemasserer som kan brukes om og om igjen, alt etter ønske. Perfekt avslapning i en hektisk studenthverdag.

Se alle tipsene her