Tungt å komme tilbake til jobb etter ferien? Her er våre beste tips!

Etter en lang ferie kan det være ekstra tøft å komme tilbake igjen på jobb, både for hodet og kropp. Her finner du flere gode tips til hvordan du kan gjøre overgangen litt enklere!

Korrekt sittestilling

Etter mange late dager i solen kan det være en stor omstilling å sitte rett opp og ned foran en skjerm, mange timer om dagen. Bruk en ryggstrekker så kan du oppleve økt energi og mindre smerter gjennom dagen, enten om du tar en pause og ligger på ryggstrekkeren i 15 minutter eller bruker den som støtte i kontorstolen. Se alle holdningsproduktene fra Swedish Posture her.

Trenger du ekstra oppmyking av stive kontorskuldre kan du se nærmere på Beurer MG 185 Massasjepistol og Beurer MG 153 Nakkemasserer.

Sunn start på hverdagen

De fleste av oss har kost seg ekstra godt i ferien med god mat og drikke. Hvis du ønsker å kickstarte en sunnere hverdag kan du for eksempel starte med å lage en deilig salat i den sammenleggbare bollen fra STOJO eller de sammenleggbare boksene fra Nuzzie. De tar ekstra liten plass i sekken eller vesken, og kan romme en god og sunn porsjon du blir mett av. I tillegg kan du for eksempel bruke STOJO også til å steke grove brød.

Elsker du avokado vil 3-i-1 avokadodeleren være uunnværlig. Få fine avokadoskiver i en fei, med kun ett enkelt verktøy! Det er ikke for uten grunn til at avokadodeleren er blant våre bestselgere. Dette sier kundene:

Hadde jeg visst hvor enkelt det var å bruke den, hadde jeg kjøpt den før 🙂

Anne, fra enklereliv.no

TIPS: Husk å la kjernen være igjen hvis du kun ønsker å bruke halve avokadoen, så blir den ikke like fort brun.

Spar miljøet med smarte kopper

Drikker du mye kaffe i løpet av en arbeidsdag kan det være lurt å bytte ut kruset eller pappkoppen på arbeidsplassen med din egen kopp med lokk. På den måten vil du kunne klare å drikke opp kaffen før den blir kald, noe som blant annet sparer på mengden kaffe som kastes i løpet av en hel arbeidsdag. Erstatter den en pappkopp vil du i tillegg redusere på mengden søppel.

Bruker du koppene fra STOJO så er disse sammenleggbare og tar derfor ekstra liten plass og er enkle å frakte med seg på vei til og fra jobb.

Få en bedre arbeidshverdag med gode sko

Er du aktiv under store deler av dagen? Da kan det være vel så viktig å investere i et par ekstra gode sko, som gjør at kroppen bedre tåler å gå på hardt underlag. GaitLine er anerkjent for sin revolusjonerende skosåleteknologi, og har spesialisert seg på den urbane hverdagsskoen. Dette er sko som både ser flott ut på foten, samtidig som de hjelper kroppen med korrekt belasting gjennom hele dagen. Les mer om GaitLine-teknologien her.

Flere tips

Luftavkjøling på budsjett

På de varmeste månedene er det uvurderlig å eie en luftavkjøler, enten det er snakk om bordvifte eller aircondition. For deg som ikke har det aller største budsjettet, men behov for avkjøling anbefaler vi å se nærmere på bordviften fra Beurer, som har en smart avkjøling sammenlignet med tradisjonelle bordvifter.

Spar strøm – avkjøl lokalt

Det går mye strøm og energi å kjøle ned et helt rom, i tillegg til tid. Med en liten bordvifte kan du bli nedkjølt, helt uten å bruke mye unødvendig energi – hvis du ikke vil. Bordviften fra Beurer har i tillegg til vanlig vifte, et smart filter som bruker fordampningsprisippet for kjøle deg ned mer effektivt enn ved en tradisjonell bordvifte.

Slik fungerer den

Du fyller vannflasken og setter den i beholderen, som du drar ut på siden av viften. Vannet i beholderen vil deretter fylle opp et rom i bunnen av viften og suges opp av et filter, slik at tørr varm luft blir fuktig og kjølig. Deretter plugger du den i PC-en eller i et adapter (ikke inkudert), så får du frisk avkjøling i opptil 4 timer. Fyll deretter på vanntanken hvis du ønsker mer avkjøling.

Vil du vite mer om hvordan bordviften fra Beurer fungerer kan du se videoen under:

Kan brukes omtrent over alt

Bordviften har mange bruksområder og passer ypperlig for deg som trenger avkjøling ved skrivebordet, når du skal sove om natten eller enkel avkjøling når du sitter i sofaen.

Om du trenger en rask, enkel og rimelig løsning på luftkjøling er Beurer LV 50 rett og slett et godt alternativ!

Heges 10 favoritter

Hege jobber som butikksjef i Enklere Liv Liertoppen og har over 4 års verdifull erfaringer bak seg. Hun elsker de ubegrensede mulighetene i konseptet Enklere Liv og beskriver seg som en «tustete» bestemor som elsker å koble av i skog og mark. Hege veldig takknemlig over tillit hun får fra kundene sine til å finne de riktige produktene de trenger eller har behov for – enten det er for å få en bedre helse eller velvære i hverdagen.

Under følger 10 av Heges personlige produktanbefalinger.

1. GaitLine-sko

– GaitLine er et «må-ha-produkt» for alle som går og står mye gjennom dagen, enten det er på jobb eller på fritiden.

Hege forteller at skoene gir foten god støtte på de riktige stedene, og korrigerer foten slik at hele kroppen kommer i balanse. Dette kan igjen sørge for at du ikke belaster blant annet ryggen feil.

– Jeg ble selv anbefalt skoene av min fysioterapeut pga. prolaps, og opplever at jeg blir mindre sliten etter en full arbeidsdag, og er mye mindre plaget i korsrygg og knær.

Hun legger samtidig til at det anbefales minst én ukes tilvenning slik at foten blir vant til koorigeringen.

Kjekt-å-ha-i-tillegg: Impregnering, skopleie, skohorn, fotkrem, gode sokker.

2. Tempur Millenium

De fleste har kanskje hatt korte og lenger perioder med dårlig søvn. Tempur-puten er designet for optimal støtte av ryggsølyen når du sover.

– Jeg har slitt med mye nakkeplager og hodepine FØR jeg begynte med denne putahar blitt helt avhengig, for den gir meg veldig god støtte for nakken når jeg sover.

Hun presiserer samtidig at det er viktig å ha riktig størrelse for å få mest ute av tempurputen, og anbefaler minst 1-2 ukers tilvenning dersom du tidligere har brukt en vanlig hodepute. Når det er kaldt på soverommet kan puten bli litt hard, da kan det være lurt med et varmeteppe som myker opp puten før du skal legge deg. Les mer om Varmelakenet fra Beurer lenger ned på siden.


Kjekt-å-ha-i-tillegg: formsydde putevar, CURA vektdyne, varmelaken, luftrenser, Tempurmadrass.

Les mer om hvordan du velger riktig Tempur-pute her.

Tempur Original


3. CURA pearl vektdyne

Cura Pearl er en omsluttende og kjøligere vektdyne som kan søvnkvalitet og gi mer energi. Hege opplever at dynen får henne fortere i søvn enn ordinær dundyne.

– Jeg sover lenger, uten å våkne opp i løpet av natten. Før sov jeg maks 6 timer, nå sover jeg sjelden mindre enn 7,5 time. Jeg sover også roligere, noe som gjør at jeg er mer uthvilt på morgenen.


Videre forteller hun at hun kjøpte en vekstklasse større da hun kjøpte dyne nummer to til hytta, rett og slett fordi hun trivdes med tyngden når hun skulle sove. For alle som går over til vektdyne for aller første gang oppfordrer hun til følgende:

– Jeg anbefaler 2-3 ukers tilvenning, dersom du er vant til lette dyner fra før.


Kjekt-å-ha-i-tillegg: Tempur (original, millenium, ombracio, traditional), varmelaken, luftrenser, Tempurmadrass.


4. Traxole piggsko

TraXole piggsko er blant våre mest populære vinterprodukter. Over 500 har lagt igjen sin anmeldelser, med en snitt-score på 4,5/5. Her har vi Heges dom:

– TraXole Piggsko er en sko med veldig god passform, i tillegg er de gode og varme. Jeg har blitt så glad i de, at dette er mine faste tursko gjennom hele vinteren. Skoene har god slitestyrke på piggene, til tross for at jeg bruker de på all slags underlag gjennom hele vinteren (is, snø, asfalt, grus) – og jeg bruker de bruker de MYE på tur med hundene hver dag!

Piggskoene er i følge Hege mye bedre og tryggere å gå med enn brodder, og anbefaler de særlig dersom du ønsker å gå lengre strekinger.

Kjekt-å-ha-i-tillegg: impregnering, gåstaver, gummitrekk til å beskytte piggene, dersom du skal inn/kjøre bil.


5. Varmelaken (Beurer TS19)

Alle har kjent følelsen av hvordan det er å legge seg under en kald dyne, særlig på vinteren. Hege mener varmelakenet fra Beurer gir den perfekte kombinasjonen for optimal søvn.

– Jeg har blitt helt avhengig av varmelakenet fra Beurer da den gir meg muligheten for varm seng kombinert med kaldt soverom. Da får jeg den beste søvnen.

For å få den perfekte temperaturen anbefaler hun å sette på varmelakenet et par timer før kvelden er omme. Dersom du har en Tempur-pute kan det være et ekstra godt tips å legge puta halvveis under dyna, så den blir litt mykere.


Dersom du ønsker å ha lakenet på når du sover også, så bør du velge en modell som slår seg automatisk av (f.eks. UB53).

6. Perozin

Perozin™ er en krem som gir en kraftig kjølende effekt ved at stoffene bruker varme fra kroppen for å fordampe fra huden. Dette gir effektiv og rask smertelindring. Hege forteller at hun bruker kremen fast i perioder på ledd som smerter.

– Den gir en god kjølende effekt, som også gjør at smertene lindres. Jeg bruker den mest på kvelden, for at ikke kundene skal kjenne at det lukter av meg. Enkelte kan jo reagere mer på lukter enn andre.

Kremen fin å ha i tursekken og er kjekk å ha i tilfelle man er uheldig å tråkke over, få vepsestikk/myggstikk bl.a.


7. Ryggkløer

Det enkle, men perfekte redskapet dersom man klør på et vanskelig området. Med dette kommer du til over alt.

– Ryggløer er noe jeg MÅ HA tilgjengelig, dersom ingen er i nærheten og kan klø på akkurat den plassen man ikke rekker til selv.


8. On the spot

On the spot flekkfjerner er en liten tøyrenser som enkelt fjerner flekker av kaffe, vin, bær etc. fra ull- og bomullsplagg. Perfekt når man er på farten.

– On the spot flekkfjerner er kjekt å ha med seg overalt, rett og slett en god førstehjelp dersom man er uheldig å søle på klærne. Jeg har alltid tre-fire liggende i lommeboka, veska, sekken etc. Og det er
helt krise om jeg er tom.


9. Nanosvampen

Nanosvampen er i følge Hege et MÅ-HA-produkt i alle hjem.

Jeg har alltid en svamp i dusjen, så kan man enkelt tørke over etter å ha dusjet. Da forsvinner alt av såpeflekker og eventuelt kalk. Jeg bruker den også tørr til å shine hvite skosåler, tørke over speil
keramisk topp (komfyren), inni kjøleskapet, i vasken osv.

Det som skiller nanosvampen fra andre svamper er at den har en nanoteknologi som fjerner all smuss helt uten rengjøringsmidler, du trenger kun å tilsette vann. Hege legger til en liten advarsel for de som ønsker å vaske kjøkkenfronter og tilsvarende overflater:

Vær forsiktig på lakkerte flater. De kan fort bli matte, dersom du bruker Nanosvampen på det.


10. Oppladbar lighter

Hvem elsker vel ikke levende lys? Pureflame er en fin og praktisk liten lighter som tenner lys, helt uten flamme.

Jeg elsker levende lys, og da er det veldig kjekt med en lighter som bare kan lades opp igjen-og-igjen-og-igjen.

For de som kan oppleve at laderen svikter deg når du skal bruke den, kan det i følge Hege være et tips å tørke polene med et papir da det har mest sannsynlig bare har samlet seg litt stearin eller sot der.

Se og bli sett med refleks og LED-lys

Har du opplevd nestenulykker med bil i mørket? Børst støv av den gamle refleksen eller invester i nye slik at du blir synlig i trafikken! 

20. oktober markeres Refleksdagen over hele landet. Målet er å minne folk på å bruke refleks for å unngå at man havner i en ulykke. 

Bruk refleks med LED-lys

Det kan være lurt å investere i refleks, gjerne med LED-lys, som gjør at du synes ekstra godt i nattemørket. Da har du én ting mindre å bekymre deg over, enten det er til deg selv eller noen du kjenner. Jo flere reflekser man bruker, jo bedre.

Plagg med refleks – perfekt til tur

Synes du det er vanskelig å huske på refleksen kan refleksplaggene til Morild være et godt alternativ! Morild har som mål å lage refleksplagg som oppfyller tre ufravikelige krav: Høy kvalitet, lekkert design og litt ekstra trygghet i mørket. I det trykte mønsteret på hvert plagg finner du den aller råeste refleksteknologi, Heat Ref-Tec, som reflekterer svært kraftig når lyset treffer. Perfekt for deg som elsker å jogge eller gå turer, uansett årstid. 

Plagg med lys – et smart valg i høstmørket

Ønsker du å sørge for at du både ser bedre i mørket og blir sett? Da er en lue med LED-lys et godt alternativ.

Kun 4 av 10 bruker refleks 

Ifølge Trygg Trafikk bruker kun 4 av 10 refleks. De dårligste i klassen er menn 30+, mens de flinkeste er barna. Mange tenker kanskje at man er godt synlig hvor det er gatelys, men følger vi statistikken skjer de fleste ulykker i byene. Bruker du refleks har bilistene opptil 10 sekunder responstid ved en fart på 50 km/t, dersom du unngår å bruke refleks blir responstiden redusert til kun 2 sekunder. Å bruke refleks kan derfor være en forskjell på liv eller død. 

Bruker du refleks? Hos Enklere Liv kan du finne refleks, med og uten LED-lys. Vi anbefaler alle å beskytte seg selv og sine nærmeste i nattemørket.

Smarte produkter som gjør deg synlig i mørket