Gjør kajakkopplevelsen mer tilgjengelig med en oppblåsbar kajakk

Oppblåsbare kajakker har blitt stadig mer populære de siste årene. Dette skyldes i stor grad deres praktiske egenskaper, og evnen til å gjøre kajakkopplevelsen mer tilgjengelig for alle. Her vil vi se nærmere på fordelene med en oppblåsbar kajakk, og hvem det kan passe for.

Fordeler med oppblåsbare kajakker

Først og fremst er oppblåsbare kajakker veldig praktiske. De tar minimalt med plass når de ikke er i bruk, og kan derfor enkelt lagres i en bod, på en hylle, eller til og med i en ryggsekk. Dette er spesielt nyttig hvis du har begrenset plass hjemme eller hvis du ønsker å ta med kajakken på reise. Du slipper å bekymre deg for å ha en stor takboks eller en stor bil, da en oppblåsbar kajakk enkelt kan pakkes sammen og transporteres.

En annen fordel med en oppblåsbar kajakk er at de er enklere å vedlikeholde enn tradisjonelle kajakker. De trenger ikke regelmessig oljing eller lakkering, og det er mindre sjanse for at de vil bli skadet når de blir transportert. De er også mindre utsatt for skader fra steiner og annet grums som man ofte møter når man padler i elver og innsjøer.

Hvem passer en oppblåsbar kajakk for?

Oppblåsbare kajakker passer for alle som ønsker å oppleve kajakkpadling, enten det er for en tur på en innsjø eller en elv, eller for å utforske kysten. De er også en fin introduksjon til kajakkpadling for de som aldri har prøvd det før, da de er enklere å håndtere og mindre skremmende enn tradisjonelle kajakker.

De er også mer stabile enn tradisjonelle kajakker, noe som gjør dem perfekte for nybegynnere.

Hvordan velge riktig oppblåsbar kajakk for deg

For de som allerede er erfarne kajakkpadlere, kan en oppblåsbar kajakk være et flott supplement til en eksisterende samling. De er ideelle for dagsutflukter eller lengre turer på vannet, og er også flotte for å utforske områder som kan være vanskelig å nå med en tradisjonell kajakk.

En enkel og fleksibel måte å utforske vannveiene på

Til slutt er en oppblåsbar kajakk et miljøvennlig valg. De bruker ikke like mye ressurser i produksjonen som tradisjonelle varianter, og de trenger heller ikke like mye plass til lagring og transport. Dette kan hjelpe til med å redusere din egen karbonavtrykk og gjøre din kajakkopplevelse mer bærekraftig.

Gode tips til nybegynnere

1) Velg en stabil modell: Når du velger en oppblåsbar kajakk, er det viktig å finne en modell som er stabil og trygg å padle. Velg en kajakk med en bred og stabil bunn, spesielt hvis du er nybegynner.

2) Lær deg teknikken: Det er viktig å lære seg riktig teknikk når du padler en kajakk, spesielt hvis du er nybegynner. Ta deg tid til å lære grunnleggende padleteknikker og øv på å padle i rolige vann før du går ut på mer utfordrende farvann.

3) Ha på deg redningsvest: Det er viktig å alltid ha på deg en godkjent redningsvest når du padler en kajakk, spesielt hvis du er nybegynner. En redningsvest vil hjelpe deg å holde deg flytende i tilfelle du faller i vannet.

4) Planlegg turen: Før du går ut på vannet, bør du planlegge turen din nøye. Velg en rute som passer for dine ferdigheter og erfaringer, og sjekk vær- og vindforholdene før du går ut på vannet.

5) Ta vare på kajakken din: For å sikre at din oppblåsbare kajakk holder seg i god stand, bør du ta vare på den på riktig måte. Rengjør kajakken etter hver bruk, og lagre den på et tørt og kjølig sted når den ikke er i bruk.

6) Padle sammen med andre: Hvis du er nybegynner, kan det være lurt å padle sammen med andre. Padling med andre kan gi deg ekstra støtte og trygghet, og det kan også være en morsom og sosial aktivitet.

7) Ha det gøy! Til slutt, husk at kajakkpadling skal være morsomt! Nyt opplevelsen og utforsk vannveiene rundt deg på en trygg og bærekraftig måte.

Popuptelt – Ferdig oppslått telt på 1-2-3

Har du lyst til å dra på telttur men synes dørstokkmila er akkurat litt for lang? Med Popuptelt kan du endelig gjøre det enkelt! Som navnet tilsier, så «Popper» du rett og slett teltet opp på få sekunder og du kan nyte campingtilværelsen med en gang.

Hva kan du bruke popuptelt til?

Et popuptelt kan ha flere forskjellige formål. For eksempel passer det ypperlig til dagsturer ut i skog og mark, fisketurer, overnatting i egen hage med barna, festivaler og som et slags strandtelt når du skal på stranden. Siden teltet tar kort tid å sette opp er den perfekt for de spontane turene, noe som gir full fleksibilitet når du ønsker å overnatte utendørs. Bruk heller tiden på det du synes er viktig, uten at det blir en komplisert affære.

I tillegg har popuptelt ofte lav vekt og er relativt enkelt å pakke sammen når man har teknikken inne. 

Hvorfor er popuptelt et godt valg?

Du får ofte mye for pengene, spesielt hvis du regner inn tiden du bruker på å sette det opp og ta det ned. Teltet er superenkelt å bruke og har ubegrensede bruksmuligheter – perfekt for alle som ønsker å være litt spontane i hverdagen.

Slik legger du sammen et popuptelt

Er du ukjent med popuptelt anbefaler vi at du blir kjent med teltet og leser instruksjonen nøye første gangen du slår det opp. Legg merke til hvordan teltet er lagt sammen, og hvordan det vrir seg slik at det blir mye enklere å legge sammen igjen etter bruk. Når teknikken er inne tar det omtrent like kort tid å legge teltet sammen, som å slå det opp.

Vi har forståelse på at det kan være vanskelig å forstå instruksjonen og har derfor laget en video som gjør det enklere for deg å se hvordan du skal legge et poputelt sammen, ved hjelp av popupteltet fra High Peak. Samme teknikk kan brukes på de aller fleste popuptelt. 

8 geniale pakkehacks

Koffert overfylt av klær

Er du en av de som alltid får litt for liten plass i kofferten? Pakkehacks er triks som gjør det enklere å pakke smartere når du skal på reise. Her har vi samlet 8 geniale hacks som gir bedre plass og sørger for god orden i kofferten.

Hvis du legger litt ekstra i pakkingen kan du kanskje komme unna med kun håndbagasje neste gang du skal reise.

8 pakkehacks til ferieturen

1. Rull klærne

Dette er kanskje den best kjente pakkehacken. Å rulle klærne i stedet for å brette gir plass til mer og det kan også bidra til at klærne krøller mindre. Et pluss er at du slipper å lete deg gjennom flere lag med klær når du skal finne noe i bunn. Kofferten blir helt enkelt mer oversiktlig.

2. Fyll tomrommet i sko med sokker

Hvis du fyller skoene dine med sokker hjelper det både skoene med å holde fasongen under reisen, og du sparer plass. Supersmart! Gi gjerne skoene en liten oppfriskning med SmellWell Original Luktfjerner før du pakker slik at du ikke risikerer å få vond lukt på sokkene dine.

3. Brilleetui til løse ledninger

Et brilleetui kan brukes til så mangt, men passer kanskje aller best til å holde orden i løse ledninger og ladere. Brilleetuiet kan også brukes til sminkekoster, eyeliner og maskara dersom du har liten plass i toalettmappen.

4. Sugerør til kjeder

Slutt på knuter i halskjedene! Denne geniale løsningen hindrer halskjedene dine i å krølle seg mens kofferten er i bevegelse. Tre kjedet gjennom et sugerør og fest låsen. Så enkelt kan det være!

Pakke hack til halskjeder gjennom sugerør

5. Fest øredobbene i knapper

Hvis du ønsker å holde små øredobb-par samlet, kan dette lure trikset være løsningen. Alt du trenger er en knapp med minst to hull. Dytt øredobbene gjennom hvert sitt hull og fest låsen på baksiden av knappen.

TIPS: Hvis du har med mye smykker på reise kan en dosett være et lurt alternativ.

6. Småoppbevaring i pillebokser

Du har helt sikkert en tom boks vitaminer eller Omega-3 liggende. Denne boksen er er super å bruke til små ting du ønsker å holde adskilt fra andre ting i toalettmappen slik som hårnåler og q-tips.

7. Packing Cubes 

Hvis du foretrekker å brette klærne dine, er pakkeposer et godt alternativ. Ved å brette klærne og legge de i pakkeposer får du organisert plaggene i ulike rom, og du får pakket plaggene enda tettere. Du får også mye bedre oversikt over hva som er hvor! Disse pakkeposene fra GoTravel har et nettinglokk som gjør det lett å se hva hver pose inneholder.

8. Sammenleggbar sekk eller handlenett i stedet for vesker

Tilbehør kan fort ta opp mye plass i kofferten hvis du skal ha med både en stor veske til handleturer og en liten til middag på restaurant. Tar du med en sammenleggbar sekk eller handlenett, sparer du mye plass. Ønsker du å unngå slitne armer, anbefaler vi denne sammenleggbare sekken fra Sea Summit som du enkelt kan ha i lommen frem til du trenger den. Hvis du har en stor handleveske du ikke kan leve uten, bør du fylle den med så mye som mulig før du legger den i kofferten.

Usikker på om du har holdt deg under vektgrensen? Sjekk vekten før du drar med en digital bagasjevekt.

Pakk smart med disse produktene

Pakkeliste: Dette trenger du til byferien

Er du en av mange som skal ta deler eller hele ferien i byen i sommer? Byferie er perfekt for kulturelt- og opplevelsesbasert påfyll, enten det er snakk om besøk til Operahuset i Oslo, Rockheim i Trondheim eller Akvariet i Bergen.

Uansett hvor turen bærer kan det være viktig å tenke på hva man skal pakke med seg. Under følger en pakkeliste med noen av våre beste tips til hva du kan ta med deg når du skal på byferie, enten det er i hjembyen eller i andre byer.

10 smarte pakketips til byferie og bilferien

1. Mykispute – Sov hvor du vil, når du vil

Uansett om du skal på en kort eller lang reise er mykisputen din beste venn. Puten former seg perfekt etter din sovestilling, enten det er snakk om korte dubber i bilen, avslapning i sengen eller sofaen.

2. GaitLine-sko – Føttenes beste venn

En byferie kan fort føre til en god del trasking mellom ulike severdigheter og opplevelser. Det kan derfor være lurt å investere i et par gode sko og kanskje et par sandaler for de ekstra varme dagene. Et godt råd er å investere i et par GaitLine-sko, eller andre sko som er beregnet for hardt underlag. Fordelen med GaitLine er at de er som skapt for deg som skal på byferie, med sin unike såle som sørger for god støtte hele dagen.

TIPS: Før du skal på ferie kan det være lurt å gå inn skoene og sjekke at de sitter godt på foten. Det kan også være lurt å inkludere et par gode gnagsårplaster, i tilfelle uhellet skulle være ute. Gnagsår kan fort bli en demper på hele opplevelsen, og det kan derfor være lurt å være føre-var.

3. Øyemaske – En god natt søvn = en god dag

Uansett om du skal booke deg inn på hotell, motell, AirBnb eller bare sove hos venner eller familie, kan det være lurt å pakke med en øyemaske. Du vet aldri hvor mørkt soverommet kan bli, og som kjent er søvn viktig for å få en ekstra god ferieopplevelse. Våkne uthvilt og klar for å gripe dagen og dens nye opplevelser med denne deilige sovemasken fra CURA!

4) Sammenleggbar Ryggsekk – Sekken som tar utrolig liten plass

Synes du det er praktisk med handlenett? Hils på Sea to Summit Sammenleggbar Ryggsekk. Denne sekken er utrolig praktisk på byferie dersom man plutselig ønsker å handle noe ekstra mens man går rundt i byen. Nedpakket utgjør sekken ca. 9 x 6 x 4,5 cm, og den slås ut til en sekk som utgjør ca. 20 liter. Med sekken klar i vesken kan du fortsette byturen etter handlingen uten å belaste armene mer enn nødvendig. Dette sparer ryggen, og gjør det enda enklere å navigere seg rundt. Og ikke minst – du slipper å bære rundt på en stor sekk i tilfelle du får behov for den!

sea to summit sammenleggbar ryggsekk sammenpakket

4. Trådløs rettetang – Perfekt i vesken eller sekken

Mangler du strøm der du skal oppholde deg, eller ønsker du rett og slett å freshe deg litt opp etter en lang vandretur før du skal på restaurant? Beurer HS 20 Trådløs rettetang er en genial, trådløs rettetang som passer til alle typer hår. Den er i tillegg nett nok til å ha med i vesken eller i sekken når du er på farten!

5. Beurer HT 10 – Løs flokene i en fei

De fleste har nok opplevd at håret ikke holder seg like fint i løpet av en hel dag. Beurer HT 10 er en liten og nett hårbørste som i tillegg til å gre håret også bruker ioner. Hårbørsten er en life-saver hvis du har en ekstra dårlig hårdag med krusete, statisk eller ujevnt hår. Ved hjelp av negative ioner blir håret skinnende og håndterbart igjen.

6. Reisehårføner – Praktisk og sammenleggbar

Har du opplevd at føneren på overnattingsstedet mangler eller ikke holder mål? Ingen reise bør være uten en god reisehårføner. Reisehårføneren fra Beurer tørker håret effektivt (1600w) og sørger for mindre frizz ved hjelp av ionerfunksjon, i tillegg tar den liten plass i bagasjen takket være det sammenleggbare håndtaket.

7. Flekkfjerner – super for å ta flekker på farten

Flekker på klær oppstår når man minst forventer det, og når man er på byferie kan det fort være langt til nærmeste vaskemaskin. Heldigvis er On the spot flekkfjerner din beste venn når uhellet først er ute. Tøyrenseren fjerner øyeblikkelig flekker av kaffe, vin, bær etc. fra ull- og bomullsplagg, og tar liten plass i kofferten, baggen eller sekken.

8. Tannbørstebeskytter – Perfekt i toalettmappen

Ingen liker en våt tannbørste i toalettmappen. Med Go Travel tannbørstebeskytter får du en liten hygienisk beskytter som sørger for at tannbørsten holder seg ren, samtidig som du unngår at toalettmappen blir smittet av vann og tannkrem. Den er i tillegg svært plassbesparende sammenlignet med større etuier. Perfekt når man ikke ønsker å pakke med seg mer enn man trenger på reisen!

9. Stålflasken – Deilig og avkjølt vann i opptil 24 timer

Å holde seg hydrert er vel så viktig når man er på bil-/byferie, som på fjell- og strandferie. Vannet bidrar til å regulere kroppstemperaturen, bedre fordøyelsen og spiller en viktig rolle i å frakte næring og oksygen til cellene. Jo varmere vær, jo viktigere er det å innta rikelig med vann. Bruker du denne stålflasken bidrar den i tillegg til å holde vannet kjølig i opptil 24 timer. Den holder også varm drikke varmt i opptil 12 timer.

10. Den trådløse massasjeputen

Avslutt gjerne en lang dag på føttene med en deilig massasjepute. En trådløse massasjeputen er praktisk i bruk, samtidig som den ikke tar stor plass i bagasjen. En perfekt liten bestevenn som kan toppe en fantastisk dag!

Våre siste nyheter fra GaitLine

Strandtur i sommer? Dette bør du pakke

Sommer i Norge – finnes det egentlig noe bedre? Om du normalt reiser til sydligere strøk på denne tiden for å nyte late dager på solsengen, kan vi glede deg med at mulighetene finnes også her. I Norge har vi titusenvis av vakre strender, og noen av dem er blant de flotteste i verden!

Pakkeliste til strandturen

Enten du skal ligge på gress, molo eller dyppe tærne i havet langs strandkanten, er det alltid lurt å ha med en bag som rommer det du trenger til dagens opphold, og ikke minst en kjølebag for å holde mat og drikke kaldt.

Her finner du en enkel pakkeliste for å huske det essensielle du burde ta med deg på strandturen: 

TIPS:  ta med to håndklær, et du kan ligge på og et som du kan tørke deg med etter en dukkert.

9 smarte løsninger på stranden

En strandtur er enkel i seg selv og krever heldigvis ikke mye innsats eller planlegging. Likevel finnes det mange smarte produkter som man kanskje ikke tenker på å ta med. Her har vi samlet 9 produkter som gjør strandturen enklere!

1. Robie omkledningsponcho

Å skifte tøy på stranden er ikke lenger noe stress med Robie omkledningsponcho! Ponchoen er stor og deilig, og gjør det mye enklere å skifte diskré på stranden uten å være redd for at det skal falle ned underveis. Innsiden av poncoen er laget av deilig frotté, som også gjør det til et perfekt koseplagg selv når du ikke er på stranden. Perfekt for alle strandelskere!

2. Strandmatte med rygg

En super og lett strandmatte som veier under 1 kg, og som også tar liten plass i bilen. Perfekt for deg som ønsker å sitte behagelig uten å ha alt for mye å bære på. Du finner den i fargene gul, blå og rød.

3. SUP-brett

Ønsker du å gjøre noe mer enn å bare slappe av når du er på stranden? Med et oppblåsbart SUP-brett blir det aldri kjedelig! Perfekt for deg som padler på hobbynivå og som ønsker å trene balanse, styrke og utholdenhet. SUP-brettet er av typen allroundbrett som betyr at det kan brukes til flere formål, om det enten er snakk om lek i bølger, lengre turer på vannet eller bruk av hele familien.

4. Piknikkpledd

Deilig og praktisk pinknikkpledd som er enkelt å pakke sammen igjen. Perfekt å ta med på utflukt hvis du ønsker å nyte en deilig dag på stranden uten å sitte rett på sanden. Smart vanntett underside som sørger for at du holder deg tørr.

5. BarbECO Minigrill

Praktisk og miljøvennlig alternativ til engangsgrillen! BarbECO bruker grillbriketter som blir varme på få minutter. Brikettene er laget av kokos som er nedbrytbart, slik at du ikke etterlater deg avfall i naturen.

6. Badesko

Bruk badesko for å beskytte føttene mot varm sand, skarpe steiner eller glasskår! Oceanside badesko og Aqua badesko er stilige og komfortable modeller med grepvennlig såle. Tilgjengelig til dame, herre og barn.

7. Kjølebag

Hold mat og drikke kaldt med en praktisk kjølebag! Hos Enklere Liv finner du kjølebag på 24 liter med ett stort rom hvor man kan få plass til flere 1,5 l flasker.

8. Sandfritt strandteppe-underlag

Genialt og praktisk strandteppe-underlag som alltid er sandfritt! Teppet er konstruert med 2 lag, slik at sanden faller ned gjennom stoffet og blir der. På undersiden kan ikke sanden trenge opp gjennom stoffet. Slik sikrer du at teppet alltid er sandfritt, og at du ikke får sand på undersiden av håndklærne dine.

9. Strandparasoll

Unngå overoppheting på stranden med en hending strandparasoll! Parasollen veier under 1 kilo og får lett plass i en sekk eller under armen. Den kan i tillegg tiltes, som gjør den praktisk når solen flytter på seg. Et må-ha produkt når du skal nyte late dager på stranden.

5 Bærbar høyttaler

Slapp av og lytt til favorittmusikken din med Pulsar Crystal Can Bluetooth-høytaler. En liten høyttaler som passer perfekt til strandturen. Med en trådløs rekkevidde på 10 m kobler du den enkelt til smarttelefonen, du kan også velge å koble deg til via aux-kabel.

4 Powerbank

Om du spiller musikk eller hører på lydbok fra telefonen kan det være lurt å ha med en powerbank i tilfelle du går tom for batteri! Origin Powerbank er dessuten en lommelykt og håndvarmer, så her får du flere funksjoner i samme produkt!

Pakkeliste med smarte tips til fjellturen

Skal du på fjelltur i sommer, eller planlegger du kanskje en skogstur med familien? Uansett om du skal på lang eller kort tur, kan denne pakkelisten hjelpe deg med å huske det viktigste du må ta med. 

Her finner du ikke bare en oversikt over nødvendig utstyr, men også våre aller beste tips til smarte løsninger som gjør turen litt enklere.

Pakkeliste til fjellturen

Noen ting er helt nødvendig å ha med på tur for å sikre at du kommer deg trygt frem. Du kommer ikke langt uten kart og kompass!

Skal du på en kort dagstur i skogen, vil det ikke være nødvendig å ta med alt på pakkelisten, men om du skal på langtur, bør du sørge for å lese nøye gjennom.

Nødvendig utstyr:

 • Kart, kompass og kartmappe
 • En god ryggsekk
 • Sovepose eller lakenpose
 • Sitteunderlag
 • Førstehjelpsskrin
 • Håndkle, helst lite og lett
 • Multiverktøy eller kniv
 • Myggmiddel eller smertelindring for insektstikk
 • Toalettveske
 • Solkrem og solbriller
 • Lommelykt
 • Powerbank
 • Vannflaske
 • Fyrstikker eller lighter
 • Ullsokker
 • Gode sko og bekledning for både sol og regn

6 smarte tips for en lettere tur

For å gjøre turen litt enklere har vi samlet våre beste tips til smarte løsninger å ha med på tur. Disse praktiske produktene kan gjøre turen litt mer behagelig, og spare deg for både tid og unødvendig vekt.

1 Pop-Up telt

Når man har gått langt og endelig kommet frem til en nydelig teltplass, er det å slå opp teltet det siste man vil bruke tid på. Med dette pop-up teltet får du teltet opp på et øyeblikk! Bare ta teltet ut av oppbevaringsposen og fest det i bakken. Radcliffs Pop-up teltet har plass til 2 personer, og veier kun 1,25 kg.

2 High Peak Hengekøye

Ikke en fan av å sove i telt? Da bør du prøve hengekøye! Perfekt til en overnattingstur i marka. Denne hengekøyen fra High Peak er rimelig, og veier bare 350 gram. Hengekøyen kommer i en oppbevaringspose som gjør at den tar liten plass i sekken.

3 High Peak selvoppblåsbar Sitteunderlag/pute

Sitteunderlag er et must på tur, uansett hvor du skal gå. En oppblåsbar sittepute gir deg litt ekstra komfort i pausene. Denne fra High Peak er selvopplåsbar, og kommer i en hendig oppbevaringspose.

4 Beurer BR 60 for smertelindring av insektstikk

Det er vanskelig å unngå insektstikk når man er ute på tur, spesielt i skogen. Beurer BR 60 reduserer kløe og hevelse rundt stikket ved bruk av varme, som akselererer helbredelsen. Produktet kommer med to tilgjengelige innstillinger, der en er tilpasset for sensitiv hud.

5 Petromax Mini Blowtorch HF1 – stormlighter

En lighter som tenner det meste på sekunder. Helt ideell for opptenning av bål! Lighteren er ergonomisk utformet for å sikre at den er enkel og trygg og bruke. Den kompakte størrelsen sørger for at den ikke tar for mye plass.

6 High Peak vanntett piknikkpledd

Det er alltid lurt å være forberedt på dårlig vær når man går på tur. Dette praktiske utendørs teppet har en vanntett bakside som holder unna fukt fra bakken. Teppet kan også brukes til beskyttelse mot været som en tarp. En smart transportpose gjør det enkelt å få med pleddet i ryggsekken.

9 Origin outdoors USB-håndvarmer med «Powerbank» og lommelykt

Powerbank, lommelykt og håndvarmer i én! Selv om man kanskje helst vil legge igjen mobilen hjemme, er den lur å ha med i tilfelle man møter på problemer underveis. Med en powerbank sørger du for at du alltid har strøm på mobilen hvis uhellet oppstår.

Denne smarte powerbanken har både lommelykt og håndvarmer integrert. Supert hvis en i reisefølget blir lett kald! Produktet er oppladbart og gir ca. 2-3 fulle mobiloppladninger.

13 Brix WaterTracker vannflaske 0,5L

Det er viktig å få i seg nok vann når man beveger seg. Drikkeflasken fra Birx har en måleskala og en unik teller som gjør det enkelt å holde øye med væskeinntaket. Dessuten har flasken har et lokk med en innbygd sil så du kan friske opp vannet med isbiter, sitron, eller det du måtte ha tilgjengelig. Flasken er helt fri for BPA, PVC, tungmetaller og phthalater og kan vaskes i oppvaskmaskin.

TIPS: Ta noen skiver agurk fra frokosten oppi flasken for å gi ekstra god smak til fjellvannet.

6 Førstehjelpsskrin

Alt du trenger for en trygg tur i skog og mark! Inneholder bandasjer, pads til stikk, solkrem, sikkerhetsnåler, antibakteriell krem, antiseptiske kluter og overlevelsesguide.

3 Sea to Summit Ultra-Sil Ryggsekk

Denne sekken er en av våre aller smartest nyheter – ultralett og så liten at den får plass i lommen. Ultra-sil ryggsekken er laget av slitesterk nylon og rommer hele 20 liter. Ganske imponerende når den veier bare 76 gram!

TIPS: Vi anbefaler å ta med denne på fjellturen slik at du har en lett sekk til dagsturer og korte utflukter.

7 Multiverktøy med øks

Superpraktisk multiverktøy som er fint å ha med på tur. Multiverktøyet har utallige bruksområder, og alt kan ryddes trygt bort i verktøyet.

11 High Peak 3-bens krakk Tarifa

Hvis du skal på telttur, kan det det være deilig å ha med noe behagelig å sitte på. Tarifa er en robust krakk til utendørsbruk med slitesterkt sete. Krakken er enkel å pakke med i sekken, og kan også bæres over skulderen på kortere turer.

12 High Peak Vista Toalettveske

Denne reisetoalettvesken fra High Peak rommer alt av toalettsaker du trenger på tur. De innvendige lommene gir god oversikt og orden. Vesken kan enkelt rulles sammen for å ta minst mulig plass, og veier kun 110 gram.

14 Popcorn maker

Denne er genial å ha med på tur for å lage popkorn! Finn en pinne og fest den på og vipps så har du popkorn midt i utmarken. En sikker vinner, særlig hvis dere har med barn på turen.

Hjemmeferie? Her er våre beste tips

Caping innendørs med barn

Skal du ha ferie hjemme i år? Selv om man skal feriere hjemme er det fortsatt mye man kan gjøre for en helmaks ferieopplevelse, hvis man bare er litt kreativ. Her er våre beste tips til deg som skal feriere hjemme i år. 

Camping i stua eller i hagen 

Gjør boligen om til en campingplass ved hjelp av puter, lakener, madrasser og feltsenger. Dette passer vel så fint for kjæreste-par, som hele familien. La telefonene ligge og spill av naturlyder på en høyttaler. Har du naturen rett i nærheten, enten det er snakk om hagen eller skogen, kan det være verdt å ta med telt, kanskje en hengekøye og en liten grill, for en autentisk uteopplevelse helt uten å sitte timevis i bil. 

Hjemmespa 

Hva er vel ikke mer deilig enn å ta det helt med ro med en deilig spaopplevelse, helt uten å forlate hjemmet? Finn frem avslappende musikk, ansiktsmaske og et deilig terapeutisk fotbad. Topp det gjerne med deilig duft av aromaolje hvile som virker ekstra beroligende ved hjelp av appelsin, Ylang-Ylang, Benzoe og vanilje.  

TIPS: Avslutt gjerne spaopplevelsen med en deilig massasje for rygg, skuldre eller føtter, for maksimal avslapning. 

Bli bedre kjent med nærområdet 

Hjemmeferie er en gylden anledning til å gå turer og bli bedre kjent med ditt nærområde, kanskje du ikke kjenner området så godt som du tror? Nå har du hvert fall anledningen!

En populær aktivitet vi kan anbefale er stolpejakten. Aktiviteten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner, i hele Norge, og registrere disse manuelt eller ved hjelp av mobilen. En perfekt aktivitet for både små og store, både aktive som inaktive. Geocaching  er også likeverdig spennende orienteringsaktivet som passer for de aller fleste, og kan nærmest sammenlignet som en slags skattejakt ute i det fri. 

Dra på piknik 

Hva med å dra på piknik i egen hage, eller nærmeste park? Pakk med deg et par enklere sandwicher, wraps, grønnsaksstaver, frukt og bær for en optimal lunch ute i naturen. Ta gjerne med et piknik-pledd du kan sitte på og en enkel tursekk for å frakte mat og drikke. 

Husk at ferie ikke nødvendigvis må koste skjorta for at det skal være en vellykket ferie. Ta vare på de gode opplevelsene sammen med familie og venner, senk skuldrene, og innhent ny energi før hverdagen kaller.