Hjemmeferie? Her er våre beste tips

Caping innendørs med barn

Skal du ha ferie hjemme i år? Selv om man skal feriere hjemme er det fortsatt mye man kan gjøre for en helmaks ferieopplevelse, hvis man bare er litt kreativ. Her er våre beste tips til deg som skal feriere hjemme i år. 

Camping i stua eller i hagen 

Gjør boligen om til en campingplass ved hjelp av puter, lakener, madrasser og feltsenger. Dette passer vel så fint for kjæreste-par, som hele familien. La telefonene ligge og spill av naturlyder på en høyttaler. Har du naturen rett i nærheten, enten det er snakk om hagen eller skogen, kan det være verdt å ta med telt, kanskje en hengekøye og en liten grill, for en autentisk uteopplevelse helt uten å sitte timevis i bil. 

Hjemmespa 

Hva er vel ikke mer deilig enn å ta det helt med ro med en deilig spaopplevelse, helt uten å forlate hjemmet? Finn frem avslappende musikk, ansiktsmaske og et deilig terapeutisk fotbad. Topp det gjerne med deilig duft av aromaolje hvile som virker ekstra beroligende ved hjelp av appelsin, Ylang-Ylang, Benzoe og vanilje.  

TIPS: Avslutt gjerne spaopplevelsen med en deilig massasje for rygg, skuldre eller føtter, for maksimal avslapning. 

Bli bedre kjent med nærområdet 

Hjemmeferie er en gylden anledning til å gå turer og bli bedre kjent med ditt nærområde, kanskje du ikke kjenner området så godt som du tror? Nå har du hvert fall anledningen!

En populær aktivitet vi kan anbefale er stolpejakten. Aktiviteten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner, i hele Norge, og registrere disse manuelt eller ved hjelp av mobilen. En perfekt aktivitet for både små og store, både aktive som inaktive. Geocaching  er også likeverdig spennende orienteringsaktivet som passer for de aller fleste, og kan nærmest sammenlignet som en slags skattejakt ute i det fri. 

Dra på piknik 

Hva med å dra på piknik i egen hage, eller nærmeste park? Pakk med deg et par enklere sandwicher, wraps, grønnsaksstaver, frukt og bær for en optimal lunch ute i naturen. Ta gjerne med et piknik-pledd du kan sitte på og en enkel tursekk for å frakte mat og drikke. 

Husk at ferie ikke nødvendigvis må koste skjorta for at det skal være en vellykket ferie. Ta vare på de gode opplevelsene sammen med familie og venner, senk skuldrene, og innhent ny energi før hverdagen kaller.