Pakkeliste med smarte tips til fjellturen

Skal du på fjelltur i sommer, eller planlegger du kanskje en skogstur med familien? Uansett om du skal på lang eller kort tur, kan denne pakkelisten hjelpe deg med å huske det viktigste du må ta med. 

Her finner du ikke bare en oversikt over nødvendig utstyr, men også våre aller beste tips til smarte løsninger som gjør turen litt enklere.

Pakkeliste til fjellturen

Noen ting er helt nødvendig å ha med på tur for å sikre at du kommer deg trygt frem. Du kommer ikke langt uten kart og kompass!

Skal du på en kort dagstur i skogen, vil det ikke være nødvendig å ta med alt på pakkelisten, men om du skal på langtur, bør du sørge for å lese nøye gjennom.

Nødvendig utstyr:

 • Kart, kompass og kartmappe
 • En god ryggsekk
 • Sovepose eller lakenpose
 • Sitteunderlag
 • Førstehjelpsskrin
 • Håndkle, helst lite og lett
 • Multiverktøy eller kniv
 • Myggmiddel eller smertelindring for insektstikk
 • Toalettveske
 • Solkrem og solbriller
 • Lommelykt
 • Powerbank
 • Vannflaske
 • Fyrstikker eller lighter
 • Ullsokker
 • Gode sko og bekledning for både sol og regn

6 smarte tips for en lettere tur

For å gjøre turen litt enklere har vi samlet våre beste tips til smarte løsninger å ha med på tur. Disse praktiske produktene kan gjøre turen litt mer behagelig, og spare deg for både tid og unødvendig vekt.

1 Pop-Up telt

Når man har gått langt og endelig kommet frem til en nydelig teltplass, er det å slå opp teltet det siste man vil bruke tid på. Med dette pop-up teltet får du teltet opp på et øyeblikk! Bare ta teltet ut av oppbevaringsposen og fest det i bakken. Radcliffs Pop-up teltet har plass til 2 personer, og veier kun 1,25 kg.

2 High Peak Hengekøye

Ikke en fan av å sove i telt? Da bør du prøve hengekøye! Perfekt til en overnattingstur i marka. Denne hengekøyen fra High Peak er rimelig, og veier bare 350 gram. Hengekøyen kommer i en oppbevaringspose som gjør at den tar liten plass i sekken.

3 High Peak selvoppblåsbar Sitteunderlag/pute

Sitteunderlag er et must på tur, uansett hvor du skal gå. En oppblåsbar sittepute gir deg litt ekstra komfort i pausene. Denne fra High Peak er selvopplåsbar, og kommer i en hendig oppbevaringspose.

4 Beurer BR 60 for smertelindring av insektstikk

Det er vanskelig å unngå insektstikk når man er ute på tur, spesielt i skogen. Beurer BR 60 reduserer kløe og hevelse rundt stikket ved bruk av varme, som akselererer helbredelsen. Produktet kommer med to tilgjengelige innstillinger, der en er tilpasset for sensitiv hud.

5 Petromax Mini Blowtorch HF1 – stormlighter

En lighter som tenner det meste på sekunder. Helt ideell for opptenning av bål! Lighteren er ergonomisk utformet for å sikre at den er enkel og trygg og bruke. Den kompakte størrelsen sørger for at den ikke tar for mye plass.

6 High Peak vanntett piknikkpledd

Det er alltid lurt å være forberedt på dårlig vær når man går på tur. Dette praktiske utendørs teppet har en vanntett bakside som holder unna fukt fra bakken. Teppet kan også brukes til beskyttelse mot været som en tarp. En smart transportpose gjør det enkelt å få med pleddet i ryggsekken.

9 Origin outdoors USB-håndvarmer med «Powerbank» og lommelykt

Powerbank, lommelykt og håndvarmer i én! Selv om man kanskje helst vil legge igjen mobilen hjemme, er den lur å ha med i tilfelle man møter på problemer underveis. Med en powerbank sørger du for at du alltid har strøm på mobilen hvis uhellet oppstår.

Denne smarte powerbanken har både lommelykt og håndvarmer integrert. Supert hvis en i reisefølget blir lett kald! Produktet er oppladbart og gir ca. 2-3 fulle mobiloppladninger.

13 Brix WaterTracker vannflaske 0,5L

Det er viktig å få i seg nok vann når man beveger seg. Drikkeflasken fra Birx har en måleskala og en unik teller som gjør det enkelt å holde øye med væskeinntaket. Dessuten har flasken har et lokk med en innbygd sil så du kan friske opp vannet med isbiter, sitron, eller det du måtte ha tilgjengelig. Flasken er helt fri for BPA, PVC, tungmetaller og phthalater og kan vaskes i oppvaskmaskin.

TIPS: Ta noen skiver agurk fra frokosten oppi flasken for å gi ekstra god smak til fjellvannet.

6 Førstehjelpsskrin

Alt du trenger for en trygg tur i skog og mark! Inneholder bandasjer, pads til stikk, solkrem, sikkerhetsnåler, antibakteriell krem, antiseptiske kluter og overlevelsesguide.

3 Sea to Summit Ultra-Sil Ryggsekk

Denne sekken er en av våre aller smartest nyheter – ultralett og så liten at den får plass i lommen. Ultra-sil ryggsekken er laget av slitesterk nylon og rommer hele 20 liter. Ganske imponerende når den veier bare 76 gram!

TIPS: Vi anbefaler å ta med denne på fjellturen slik at du har en lett sekk til dagsturer og korte utflukter.

7 Multiverktøy med øks

Superpraktisk multiverktøy som er fint å ha med på tur. Multiverktøyet har utallige bruksområder, og alt kan ryddes trygt bort i verktøyet.

11 High Peak 3-bens krakk Tarifa

Hvis du skal på telttur, kan det det være deilig å ha med noe behagelig å sitte på. Tarifa er en robust krakk til utendørsbruk med slitesterkt sete. Krakken er enkel å pakke med i sekken, og kan også bæres over skulderen på kortere turer.

12 High Peak Vista Toalettveske

Denne reisetoalettvesken fra High Peak rommer alt av toalettsaker du trenger på tur. De innvendige lommene gir god oversikt og orden. Vesken kan enkelt rulles sammen for å ta minst mulig plass, og veier kun 110 gram.

14 Popcorn maker

Denne er genial å ha med på tur for å lage popkorn! Finn en pinne og fest den på og vipps så har du popkorn midt i utmarken. En sikker vinner, særlig hvis dere har med barn på turen.