Leddgikt: 6 hjelpemidler for en bedre hverdag

Leddgikt er en tilstand som påvirker leddene og kan forårsake smerter, stivhet og redusert bevegelighet. Det finnes ulike former for leddgikt, men de vanligste er revmatoid artritt og artrose.

For personer med leddgikt kan det være utfordrende å finne produkter som passer til deres behov. Under kan du finne noen produkter som kan hjelpe med å lette belastningen på leddene og forbedre livskvaliteten.

1) Kompresjonsplagg

Kompresjonsplagg kan bidra til å stabilisere leddene og redusere hevelse og smerte.

2) Hjelpemidler for påkledning

Personer med leddgikt kan ha vanskeligheter med å kle seg selv. Hjelpemidler som skohorn, påkledningsstokk eller knappetang kan gjøre det enklere å kle på seg og dermed redusere belastningen på leddene.

Bra hjelpemiddel

Har psoriasis leddgikt pluss artrose i fingrene. Bra hjelpemiddel da jeg sliter med knepping

Kunde, om Knappeknepper Vitility
fra enklereliv.no

3) Ergonomiske puter og madrasser

Puter og madrasser med støtte og avlastning kan bidra til å redusere smerte og forbedre søvnkvaliteten. Ergonomisk designet puter kan også bidra til å forbedre holdningen.

Mest perfekte puten

Bra om du har artrose etc. i nakken.

Lone, om Tempur Traditional Pute
fra enklereliv.no

4) Grepsvennlige kjøkkenredskaper

Kjøkkenredskaper med tykke håndtak og grep kan gjøre det lettere å håndtere gryter, panner og annet utstyr.

5) Oppvarmede massasjeprodukter

Oppvarmede massasje- og varmeprodukter som puter, tepper og knevarmere kan bidra til å redusere smerter og stivhet i leddene.

Lindrer smerter

Fantastisk behagelig for hender med leddgikt. Lindrer smerter,og gir økt blodsirkulasjon,for meg. 

Monica, om Beurer MP 70 Parafinbad
fra enklereliv.no

6) Krykker

Krykker og stokker kan avlaste leddene ved å ta vekten av dem og kan bidra til å redusere smerte og stivhet.

Ekstra – Invester i gode sko

Valg av sko kan også være bidragsytende til bedre hverdagshelse hvis man har leddgikt. GaitLine er et norsk skomerke som utvikler sko med en spesiell teknologi som er designet for å forbedre kroppsholdning, redusere belastning på føttene og gi bedre støtdemping. Dette kan gi mindre smerte og ubehag, og gjøre det lettere å bevege seg.

Det er virkelig en investering!

Tror ikke jeg kan bruke andre sko heretter. Dette er tredje paret jeg har investert i (det er virkelig en investering)! Har artrose i begge anklene, og de har ikke vært så “fredelige” på årevis. 

Marit, om GaitLine Molto
fra enklereliv.no

Det finnes mange produkter på markedet som kan hjelpe personer med leddgikt å lette belastningen på leddene og forbedre livskvaliteten. Det er viktig å velge produkter som er ergonomisk designet og passer til individuelle behov. Før man kjøper et produkt, kan det være lurt å rådføre seg med helsepersonell eller fysioterapeut for å finne ut hva som passer best.