Gaver til pakkeleken som alle kan like

gaver i ulike størrelser

Pakkeleken er den perfekte selskapslek for både julebord, nyttårsaften, utdrikningslag og familieselskap! Leken har blitt populær blant voksne, og spilles ofte i juletider.

I større familier og vennegjenger er pakkeleken et rimelig og morsomt alternativ til å gi gaver til hver enkelt.

Mange synes det er vanskelig å finne inspirasjon til gaver som kan skape latter eller som begeistre en hvilken som helst mottaker. Vi har derfor laget en liste med våre beste tips og plukket ut både små og store gaver som vi tror alle kan ha glede av.

Først får du en rask innføring i hvordan leken tradisjonelt foregår.


Slik leker du pakkeleken

Det finnes flere varianter av pakkeleken. I den tradisjonelle versjonen har alle gjester med seg 1 eller 2 mysteriepakker som legges på et bord. Dette kan være 2 “vanlige” gaver eller én litt finere gave, for eksempel en massasjepute, og én tullegave, for eksempel en pakke med havregryn.

Dette trenger du: Alle gjestene blir bedt om å ta med en eller to gaver til festen. Husk å sette en makspris slik at alle bruker omtrent like mye på gavene. Summen kan være høy eller lav som dere ønsker. I tillegg til gavene trenger dere en terning og en mobil eller timer til nedtelling.

hvit terning på trebord

Runde 1: Alle slår terning etter tur, og de som får terningkast 6 får velge en av pakkene. Fortsett til alle gavene er utdelt. Spillerne som har fått pakker skal nå åpne pakkene, noe som skaper stort engasjement i siste runde.

Runde 2: I andre, og siste, runde er det på tide å stjele gaver fra hverandre! Her velger mange å bruke en stoppeklokke og sette av for eksempel 20 minutter til å stjele gaver. Sett virkelig fart på sakene ved å stille inn tiden til 10 minutter! Også i denne runden kan de som får terningkast 6 velge seg en pakke, men husk: de som ikke fikk noen gaver i første runde skal også delta.

Alternativ spillemåte:
Vent med å åpne pakkene til etter alarmen går i runde 2, så ser man hvor heldig man faktisk var med gavene man klart å stjele til seg!

Rimelige gavetips til pakkeleken

Gaver til pakkeleken kan være både fine, praktiske og humoristiske, så her har vi valgt ut litt av hvert.

Innpakkede gaver på spisebord

TIPS: Pakk inn en tullete gave i en stor eske som gjør den tung, og se familien slåss om en pakke håndvarmere eller en snorkebøyle!

Beurer Minimasserer

Hvis du vil gi noe som virkelig vil bli satt pris på, anbefaler vi en av Beurers Minimasserere. Den gir en beroligende massasje og er ideell for både rygg, nakke, armer og ben. Perfekt til å stresse ned i hverdagen!

Easy cheese osteklokke

Gaven for alle som spiser ost! Easycheese® gjør det enkelt å servere osten rett fra kjøleskapet til frokostbordet, og presse osten opp fra undersiden etter hvert som den minker. Osten holder seg godt under denne formen for oppbevaring, som dessuten er et miljøvennlig alternativ til plastposer!

OXO 3-i-1 Avocadodeler

Denne kniven er utrolig praktisk og gjør alt du trenger den skal gjøre; den skjærer lett gjennom skallet, fjerner stenen og kutter avokoadoen i fine skiver – alt uten at du risikerer å skjære deg på kniven!

Hadde jeg visst hvor enkelt det var å bruke den, hadde jeg kjøpt den før 🙂

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Anne K Aas, kunde Enklereliv.no

Eggtimer med melodi

En morsom og praktisk gave for alle som elsker kokt egg. Eggtimeren spiller av 3 melodier, alt ettersom du ønsker bløtkokte eller hardkokte egg. Når eggene er ferdigkokte så setter du bare eggtimeren tilbake i eggekartongen. Liten, praktisk og fin liten sak for perfekte egg.

Smartfinder nøkkelsøker

Har du mange rotekopper i familien eller vennegjengen? Med Smartfinder nøkkelsøker trenger man aldri lete etter mobilen eller nøkkelknippet igjen! Den kan også festes på andre gjenstander – her er det bare fantasien som setter grenser!

Varme/Kjøleelement

Disse allsidige kjøleelementene kan brukes til å holde mat og drikke både kaldt og varmt. Legg de i fryseren for at den skal fungere som kjøleelement, eller i varmt vann for å bruke som varmeelement. En litt tøysete gave, men likevel nyttig!

Gripetang

Denne gripetangen er ekstra morsom til pakkeleker i julen, en tid hvor mange later seg på sofaen med filmer og julegodt. Gripetangen gjør det enkelt å plukke opp ting fra gulv, bord og lignende, for eksempel fjernkontroller og julemarsipan.

Snorkebøyle

Hvis du vil være en skikkelig artigkrok kan du gi bort en snorkebøyle. Denne vil garantert gi en latter rundt bordet. Pakk den inn i nydelig papir slik at alle vil ha den.

Gaver til pakkeleken på større budsjett

Dersom dere er en voksen gjeng med høyere budsjett til gavene, anbefaler vi uten tvil en av disse bestselgerne. Dette er gaver som garantert blir satt pris på, uansett hvem som mottar de!