7 tips til å lykkes med aktivitet hver dag

GaitLine Bronze CL – Dark Navy/White

I følge Helsenorge er det ikke nødvendig å svette blod for å få bedre helse, heldigvis holder det mye med små enkle grep i hverdagen. I en ny tilværelse med mye hjemmekontor og mye stillesitting er det kanskje viktigere enn noen gang å komme seg i aktivitet etter en lag dag foran PC-en. Bare du beveger deg minst 30 minutter hver dag vil du kunne få en helsebringende effekt.  

1. Gå tur med hunden 

Er du så heldig å ha en hund er mye gjort. Du kommer ikke utenom å måtte gå noen turer i løpet av dagen, men mange velger kanskje litt kortere turer når det er kaldt. Vårt tips er å kle både tobeinte og firbeinte godt, slik at du kan ta en lengre tur i nabolaget. Husk også refleks eller LED-beløysning! 

2. Gå og hent barna i barnehagen eller på skolen 

Har du barn i barnehagen eller skolen i nærheten? Da kan du kan bytte ut bilkjøring noen dager og heller gå og hente, det kan til og med være positivt for både barn og voksen da du får tilbrakt litt ekstra kvalitetstid sammen før leggetid. Vinn-vinn! 

3. Lag en avtale med en venn eller venninne 

Dersom det er vanskelig å komme seg ut av andre grunner, kan det være lurt å lage avtaler med noen du kjenner. Enten det er med en venn, venninne, kjæresten eller andre. En avtale er rett og slett vanskelig å bryte, og sannsynligheten for at du faktisk kommer deg ut er ganske stor. I tillegg er det ikke bare du som får den helsebringende effekten, det får også den du velger å gå tur med. 

4. Kom deg på langrennski 

Er du så heldig å bo i nærheten av en skiløype så er det mye god og fin trening å stå på langrennski. Da får du virkelig beveget hele kroppen, uten store slitasje på ledd og leddstrukturer. Det fine med å stå på langrennsski er at den byr på naturlig intervalltrening, noe som bidrar til å få deg i bedre form enda fortere.  

5. Dans deg i form foran TV-en 

Synes du det kanskje blir litt kjedelig med gåturer i lengden, kan du prøve å utfordre seg med dans og aerobics. Her ligger det mange fine videoer på YouTube du kan bruke for å komme i gang, særlig hvis du er nybegynner. Dersom du allerede medlem av et treningssenter kan du også undersøke om ditt treningssenter har lagt ut Online treningsvideoer, tilpasset ditt nivå. Fordelen med denne typen trening er at mange opplever den som gøy og motiverende, som gjør det lettere å opprettholde de gode vanene på sikt. 

6. Styrketrening i stua 

Selv om kondisjon er viktig trening, er det vel så viktig å opprettholde muskler som ikke blir så ofte brukt når man sitter mye stille. Ved hjelp av enkle øvelser så kan du få til en gunstig trening hjemme. For å få aktivert musklene på en effektiv måte kan det være gunstig å tenke sirkeltrening med 5-6 ulike øvelser, og gjenta gjerne 2-4 ganger. 

Forslag til øvelser du kan gjøre hjemme: 

  • Knebøy 
  • Liggende seteløft 
  • Pushups på sofaen eller lignende 
  • Stående splittknebøy 
  • Planke 
  • Mangeliggende rygghev 

Bruker du en balansepute på noen av øvelsene vil du også kunne forbedre balansen. Ønsker du flere tips til hvordan du kan gjøre styrketrening hjemme kan det være fint å se «Tren sammen med meg – 30 min økt for nybegynnere» av Funkygine. Tren Sammen Med Meg – 30 Min Økt For Nybegynnere 

7. Bruk en treningsapp 

Noen ganger trenger du ekstern motivasjon. Elsker du apper kan det være gunstig å laste ned en treningsapp som du synes virker motiverende og morsom, bare pass på at det skal være gøy og ikke stress å bruke en treningsapp!