Morsomme aktiviteter du kan gjøre i påsken

Påsken er en av de mest spennende tider på året for mange. Det er en tid for å slappe av og nyte god mat, samtidig som man kan glede seg over den vakre naturen som endelig begynner å våkne til liv igjen etter en lang og kald vinter. Her er ti morsomme og fine aktiviteter du kan finne på i påsken.

1) Grille i skogen 

Hva med å ta lunch eller middag ute en dag? Uansett om du er hjemme, eller har en liten skog i nærheten, er det stor suksess å friste med grillmat. Skal du ut på gåtur anbefaler vi på det varmeste vår miljøvennlige grill, Barbeco. Minigrillen er lett og enkel å ta med seg, og har du i tillegg grillbrikettene så er den klar på 2 minutter! Perfekt til utålmodige og sultne barn som venter på en varm pølse eller to. Topp det hele med varm kakao, så blir turen komplett! 

2) Lete etter påskeegg 

Har du små barn kan en påskeeggjakt være utrolig spennende og gøy! Her kan du bestemme helt selv om du ønsker å gjemme flere små egg, eller et stort egg, til glede for både store og små. Ønsker du å gjøre jakten litt ekstra spennende, kan du lage et egenkomponert skattekart med ledetråder som til slutt leder frem til premien. Du kan også legge ledetråder i små påskeegg de finner underveis, som til slutt leder til et stort egg.  

3) Isfiske 

Bor du nærheten av en innsjø? Dersom isen er trygg og du har et isbor og fiskeutstyr, kan det være en gøy familieaktivet å isfiske. Kanskje dere til og med kan gjøre det til en konkurranse? I tillegg smaker det ofte ekstra godt med selvfanget mat. Er du i tvil og isen er trygg kan du følge med på isvarslingen

4) Ake

De fleste familier har et akebrett eller flere liggende i garasjen eller i boden. Aking er en perfekt uteaktivtet til hele familien, og dersom du ikke har akebrett kan du alltids bruke en plastpose. 

5) Gå tur og finn blomster

Å gå tur ute mens sola skinner gjør godt for både kropp og sjel. Du kan enten gå alene eller ta med hele familien for en ekstra hyggelig tur. Kanskje dere til og med kan klare å finne noen fine hestehover eller grener som kan brukes som dekor? 

6) Påskebingo 

Ønsker du litt mer action på turen kan du lage påskebingo for barna som de skal lete etter mens dere er ute på tur. Førstemann til å finne alle tingene på arket vinner! Er du usikker på hvordan du skal lage brettene, kan du enkelt Google «turbingo» så finner du mange fine forslag eller gå inn på dnt.no for ferdige brett. 

7) Bake

Påsken er den perfekte tiden til å bake noen deilige påskekaker og andre godbiter. Prøv å bake en tradisjonell påskekake, eller lag din egen vri på påskebaksten.

8) Håndverk

Påsken er også en fin tid for å prøve seg på ulike håndverksprosjekter. Kanskje du vil lære å strikke, hekle eller sy? Eller kanskje du vil prøve deg på å lage egne påskepynt?

9) Lese

Sett av tid til å lese en god bok eller to i påsken. Finn en spennende krimroman eller en romantisk bok, og kos deg med en god leseopplevelse.

10) Spill

Ta fram brettspillene og kortstokkene, og kos deg med en hyggelig kveld sammen med venner og familie. Påsken er en tid for å slappe av og nyte samvær med de du er glad i.