5 smarte løsninger for hjemmekontoret

Beurer MG 260 Shiatsu setemasserer perfekt på hjemmekontor

Finn en god arbeidsstilling

Å jobbe mye foran skjerm kommer ikke helt uten helseplager, i følge arbeidstilsynet. Selv om arbeidet ikke er fysisk tungt, kan den ensformige belastningen føre til plager i blant annet skuldre, nakke, hode, øvre del av ryggen, over- og underarm og håndledd. Derfor kan det være lurt å investere i ergonomiske produkter som sørger for mindre belasnting i løpet av en lang dag. Etter at du har jobbet 1-2 timer kan også være lurt å reise seg opp og gå litt rundt og trekke litt frisk luft for å få hodet og kroppen i gang igjen. 

Ren luft og god luftfuktighet 

For å kunne jobbe effektivt har ren luft og korrekt luftfuktighet mye å si på hvordan du presterer. Dersom du har for tørr luft kan dette påvirke dine slimhinner og tørke ut øynene slik at de blir irritert. I tillegg kan det føre til utmattelse, tretthet og konsentrasjonsvansker. Å investere i en god luftflukter kan være et godt steg i riktig retning for å sørge for en optimal og effektiv arbeidsdag hjemme. Kombinerer du dette med en luftrenser, så får du også fordelene av en renset luft som særlig er viktig for deg som er allergisk mot for eksempel støv, dyr eller pollen. Enkelte maskiner har også filter som renser ut opptil 85% av alle partikler, som betyr at filteret også kan fjerne virus og bakterier. 

Hold deg varm 

Enkelte personer er ekstra frøsne av seg, og trenger noe å varme seg med når de jobber, dersom kaffekoppen ikke får jobben gjort. I stedet for å varme opp hele rommet, kan det være lurt å investere i produkter som kun varmer deg. Hos Enklere Liv har vi både varmetepper og fotvarmer som sørger for at du holder deg varm der du ønsker, slik at du kan bruke tid på dine arbeidsoppgaver i stedet for å tenke på at du fryser. 

Bli mindre trøtt med en lysterapilampe

Nå som vinteren står for døren, kan det også være gunstig å investere i en lysterapilampe for å opprettholde arbeidstempoet gjennom dagen selv om det blir fortere mørkt. Usikker på hvilken lysterapilampe du skal velge, eller hva en lysterapilampe gjør? Les mer her.

En velfortjent avslapning etter en lang arbeidsdag 

Når arbeidsdagen er over kan det være lurt å skille mellom jobb og fritid, og hva er vel ikke den beste belønningen enn å få en velfortjent massasje? Etter en lang dag kan man fort bli stiv i nakke og skuldre, og det kan være behangelig å avslutte dagen med en nakke-, rygg eller fotmassasje. Hos Enklere Liv kan du ta massasjestudioet hjem til deg, og tilnærmet ekte massasjeopplevelse du ikke vil være foruten.  Usikker på hvilket massasjeapparat som passer deg? Les vår massasjeguide.

Benytt gjerne anledningen til å lese våre anmeldelser, og sørg at du får den mest optimale hjemmekontor opplevelsen.