Fysioterapeutens favoritt-sko

Fysioterapeut Marthe og GaitLine

Før Marthe Strandbakke oppdaget GaitLine-sko savnet hun en hverdagssko som tålte det harde underlaget kroppen blir utsatt for, både for henne selv og ikke minst for hennes pasienter.

Strandbakke er privatpraktiserende fysioterapeut og underviser i anatomi. Her forteller hun om sine favoritt-sko, som hun mener gjør det enklere for folk å få en mer aktiv hverdag, og en friskere kropp.


En sko som reduserer og forebygger plager

Som fysioterapeut møter Strandbakke mange som er på søken etter en fornøyd kropp uten smerter og plager.

For å hjelpe pasientene, enten det er med forebygging av plager eller med varig bedring av smerter, forsøker Strandbakke å gi pasientene gode redskaper som medfører raske endringer i hverdagen. Et av redskapene hun ofte foreslår er GaitLine-sko.

– Uansett om du går lite eller mye, er Gaitline en sko jeg anbefaler til alle – da den har en robust såle, er komfortabel, anvendelig og ikke minst kan den redusere og forebygge muskel muskel/skjelett-plager.

Hun forklarer at Gaitline-skoen umiddelbart forbedrer bevegelsen i foten, noe som resulterer i at vi bærer kroppen optimalt når vi står og går. På denne måten kan skoene bidra til å redusere og forebygge plager, ikke bare i foten, men også i resten av kroppen.

Tips til mer bevegelse i hverdagen

Strandbakke kommer også med en annen anbefaling: Beveg deg mer! Mange sliter med tidsklemma, og syns det er vanskelig å holde kroppen i aktivitet i en hektisk hverdag. Likevel mener fysioterapeuten dette er noe vi alle burde strebe etter.

– Helsedirektoratets anbefaling om 30 min fysisk aktivitet daglig, er noe jeg råder både familie, venner og pasienter til å følge.

Det er fullt mulig å implementere dette i en travel hverdag ved hjelp av små grep som øker hverdagsmosjonen, forteller hun. Ta små gåturer, velg trapp i stedet for heis og gå til og fra jobb hvis du har muligheten. Selv bruker hun GaitLine på jobb og når hun beveger seg til og fra aktiviteter.

– Siden hverdagen min er aktiv, er jeg avhengig av en sko som gir meg best mulig demping og hvile for føttene. Gaitline er mitt klare førstevalg.

Når man velger gode sko er kroppen mer fornøyd, og da er det lettere å ta flere aktive valg, mener Strandbakke. Med Gaitline på føttene kan aktiviteten både økes og bedres, og det er bra for folkehelsa!

Fysioterapeutens favoritter fra GaitLine

Fysioterapeuten har testet flere GaitLine-modeller, og deler her noen av sine absolutt favoritter!

Til innendørsaktiviteter som jobb på harde gulv, enten det er som underviser eller behandler, foretrekker hun den lette og luftige modellen Track Knit her vist i fargen Navy/White.

Fysioterapeut Marthe med Track Gaitline i Blå
Fysioterapeut Marthe Strandbakke på tur i GaitLine Track Knit i Navy/White

Til gåturer ute velger Standbakken ofte modellen GaitLine Route TRX. Denne modellen er en robust og allsidig sko som er perfekt til høstens mange både små og store turer ute!

På vinterhalvåret er det støvelen Silver Mid Trek TRX som gjelder. Denne vinterskoen finnes i flere farger, både til dame og herre. Strandbakke varierer mellom å bruke den fargerike varianten i beige og den mer nedtonede varianten i mørk brun.

Finn din favoritt blant våre GaitLine sko