Hva er en massasjepistol og hvordan fungerer den?

Massasjepistolen har blitt et veldig populært verktøy, ikke bare for treningsentusiaster men også for vanlige folk. Men hvordan fungerer den og hva kan den gjøre for deg?

Slik fungerer massasjepistolen

En massasjepistol består som regel av en batteridrevet motor, en bevegelig arm og et munnstykke, som kan være utskiftbar. Dens hovedfunksjon er å gi deg en dyptgående og intensiv massasje, som enten kan brukes til oppvarming, restitusjon eller oppløsing av stive kontorknuter.

Massasjepistolen er inspirert av behandlingsmetoden shockwave therapy. Dette er en teknikk som innebærer raske og tette støt for å behandle skader i ledd og muskler. Muskelknuter kan oppstå dersom du har muskler som spennes over lang tid, og det er nettopp dette en massasjepistol vil bistå med. Ved hjelp av støt mot muskler og ledd, kan du oppleve økt blodsirkulasjon, økt vevsrestitusjon og aktivitet i cellene. Dette gjør at massasjepistolen kan brukes til flere ulike formål.

Massasjepistol for deg som trener

En massasjepistol har flere bruksområder for deg som trener hardt, både før og etter trening. Før treningsøkten kan du sette massasjepistolen på en lav frekvens og behandle de største muskelgruppene for økt blodsirkulasjon. Dermed kan du oppleve å være mindre anspent under trening. Etter treningsøkten kan du behandle støle muskler slik at kroppen kan restituere raskere. Dette er også fint for deg som ønsker å unngå skader i forbindelse med trening.

Noen tips til bruk av massasjepistol etter trening:

  • Identifiser ømme områder
  • Bruk en lav frekvens
  • Hold én posisjon i minst 30 sekunder

Massasjepistol for deg med stivhet og smerter

Stivhet og smerter i rygg og nakke kan ofte oppstå blant de som har en stillesittende arbeidssituasjon, særlig for de som sitter foran en datamaskin store deler av dagen. En massasjepistol kan hjelpe deg med å løse opp knutene som ofte oppstår, da vibrasjonene kan ha en avslappende effekt på spente muskler.

Noen tips til deg som skal bruke massasjepistol for første gang

Er du ukjent med massasjepistolen og hvordan den fungerer er det lurt å starte forsiktig. Slapp helt av i kroppen, og unngå å stramme musklene når du tar apparatet i bruk. Skal du bruke apparatet utenom trening holder det å holde én posisjon maks 20 sekunder. Har du ekstra vondt noen plasser, kan du bruke massasjepistolen rundt problemområdet.

Dersom du er gravid bør du ikke bruke massasjepistol, da det kan være risiko hvis produktet blir brukt feil. Dette gjelder også for personer som bruker pacemaker.

Massasjepistolen kan brukes på de fleste områder av kroppen, men du bør holde deg unna store vaskulære strukturer. Dette inkluderer nakkeårene, under armen og kroppens benmasse. Dersom du er kvinne bør du unngå å bruke massasjepistolen på brystet.

Eksempel på hvor de ulike tilbehørene skal brukes på kroppen for Beurer MG 185.

Her er våre massasjepistoler