Gå vinteren trygt i møte med piggsko

Her er tipsene som holder deg skadefri gjennom holkesesongen.

Hver eneste vinter preges nyhetsbildet av glatte veier og fortau, både i byer og i distriktene. I februar 2018 kunne Aftenposten melde at Oslo Legevakt hadde unormalt mange fallskader i forhold til normen. Mange av disse skadene kunne ha vært unngått. Så, hvordan unngår du å bli en del av statistikken?

Det enkle svaret er selvfølgelig å være mer forsiktig. Heldigvis finnes det skotøy som virkelig hjelper deg på glattisen, enten du foretrekker brodder eller piggsko.

Piggsko når holken setter seg

Særlig i starten og slutten av vinteren preges værbildet av svingende temperaturer. Da smelter snøen ofte i løpet av dagen, det fryser til i løpet av natten og glattisen møter oss på morgenkvisten. I disse tilfellene er du helt avhengig av sko som gir godt feste. Her kan piggsko redde deg.

Traxole piggsko er utstyrt med slitesterke, kraftige pigger av tungsten, som gir maksimalt grep på isen. Skoene er foret med Thinsulate, slik at du er varm på føttene hele vinteren gjennom. Og best av alt – de ser ut som helt vanlige vintersko. Den eneste forskjellen er at de holder deg trygg på isglatte veier.

TraXole piggsko

Traxole-piggskoene er faste følgesvenner på vinteren.

Beskytt gulvet med skotrekk

En vanlig bekymring med piggsko er om de er praktiske når man for eksempel skal innom butikken eller postkontoret. Ingen vil bli beskyldt for å ripe opp gulvet med piggsko. Den bekymringen er grunnløs med Traxole, som har egne skotrekk for å beskytte underlag og pigger.

Skoene kommer i de to variantene TraXole piggsko og TraXole piggsko Training. Begge er utstyrt med pigger, men har noen ulikheter:

  •  Traxole piggsko: Passer til alle formål, med god demping og gummiforsterket tupp.
  •  Traxole piggsko Training: Beregnet til løping og raske turer når det er glatt ute. Produsert med vanntett membran.

Piggsko vs brodder

Ikke helt overbevist om å bytte ut de italienske skinnskoene ennå? Det finnes løsninger for deg også. Går du ofte i dress, kjole eller andre fine antrekk som krever elegante sko, kan et par diskrete partybrodder være løsningen.

De små broddene Traxole Go er så små at de får plass i både veske og sekk, og kan brukes på absolutt alle sko. De består av en sort, smal gummiremse med tre pigger under, og synes knapt når du har de på. Du kan også vurdere varianter du setter på hælen.

Traxole.jpg

Brodder for høye hæler og dressko: Traxole Go er perfekt for deg som bruker høye hæler eller dressko på jobb eller fest. Alle broddene kommer dessuten med praktisk oppbevaringspose.

Hold fotfestet på joggetur

Sverger du til sneakers eller joggesko, er det tradisjonelle brodder som gjelder. Dette fordi de gir bedre stabilitet over hele sålen, slik at du får bedre tak når du går på isen. Traxole Walking sitter godt på både i oppover- og nedoverbakke. De gir godt grep på isen, og er enkle å ta på og av.

Bilde5.png

Trygghet: Traxole Walking holder deg trygg når holken kommer.

Jogger du på vinteren, er imidlertid Traxole Running det beste alternativet. Her er piggene asymmetrisk plassert for å gi bedre feste i høy fart. Selve piggene er laget i tungsten, som kort forklart er en hardere stålvariant. Det betyr bedre feste og økt trygghet når du ferdes på glattisen.

Fremdeles usikker på hvilken modell som passer best for deg? Sving innom din nærmeste Enklere Liv-butikk, og finn skoene eller broddene som holder deg trygg på vinteren.