Guide: Blodtrykksmåler til hjemmebruk

Visste du at man enkelt kan måle blodtrykket hjemme? Hos Enklere Liv fører vi en rekke blodtrykksmålere fra det anerkjente tyske merket Beurer, som har over 100 års erfaring innen helse og velvære. I denne artikkelen vil vi hjelpe deg med å navigere blant våre ulike blodtrykksmålere, slik at det blir litt enklere å finne produktet som er riktig for deg.

Alle blodtrykksmålere levert av Beurer er registrert som medisinske enheter, og er pålitelig i bruk. Husk likevel på at du alltid bør du kontakte lege hvis du har mistanke om unormalt blodtrykk.

Hvorfor trenger man en blodtrykksmåler?

Å ha muligheten til å måle blodtrykket hjemme kan være mindre tidkrevende, samtidig som man kan få er kontroll på hvordan blodtrykket utvikler seg over tid. Enkelte av våre modeller kan lagre grafer i helse-apper, som gjør det enkelt å få en helhetlig oversikt.

Hva koster en blodtrykksmåler?

En blodtrykksmåler fra Beurer koster alt fra 299,- til 2599,-, avhengig av hvor mange funksjoner du ønsker. Den rimeligste modellen brukes på håndleddet, mens den dyreste måler blodtrykket i overarmen. Den kan i tillegg måle EKG og registrere resultatet i Beurer HealthManager-appen, for langsiktig oversikt. Du finner derfor en blodtrykksmåler for de aller fleste budsjett.

Slik fungerer en blodtrykksmåler

Ved hjelp av en mansjett som festes rundt overarmen, eller håndleddet, kan en blodtrykksmåler måle trykket i en pulsåre, for å finne ut om blodtrykket er normalt, høyt eller lavt. Mikrofonen i mansjetten vil kunne identifisere det første og siste hjerteslaget, etter at mansjetten har blitt pumpet opp og begynner å slipper ut luft. Resultatet blir deretter fremvist på skjermen.

Automatisk blodtrykksmåler med stort display

Fellesnevner for alle blodtrykksmålere er at de automatisk måler ditt blodtrykk, enten på den øverste delen av armen, slik som Beurer MB 44, BM 54, BM 81, eller BM 96, eller på håndleddet slik som Beurer BC 28. Beurer sine blodtrykksmålere kommer med et stort og lettlest display som gjør det enkelt å avlese resultatet fra målingen.

Standard mansjett for overarmen

De aller fleste blodtrykksmålere fra Beurer har mansjett på 22-42 cm, med unntak fra Beurer BM 44 som har en mansjettstørrelse på 22-30 cm og Beurer BM 54 som har en mansjett på 22-44 cm.

Ved behov er det mulig å bestille en ekstra stor mansjett til Beurer BM 44, som passer opptil 42 cm.

Beurer BM 81 har en egen mansjettholder inkludert i pakken, som gjør den enkel å pakke sammen.

Trådløs

Alle blodtrykksmålere fra Beurer bruker vanlige batterier (AA/AAA). Dette gjør at de er enkle å ta i bruk hjemme og på tur.

Tilhørende app via bluetooth

Velg Beurer BM 81, BM 54 og BM 96 dersom du ønsker å koble deg på Beurer sine egne helseapper – HealthManager, via Bluetooth. I appene får du en visuell og langsiktig oversikt over dine målinger.

Beregning av gjennomsnittverdien

For deg som ønsker en enkel oversikt uten å gå omveien om en app, kan Beurer BM 54 og Beurer BC 28 vise deg en oversikt over gjennomsnittsverdien de siste 7 dagene.

EKG-måling

Beurer BM 96 kan i tillegg til å måle blodtrykket, også måle EKG. EKG står for elektrodiagram og er et bilde av hjertets spenningsforskjeller. Kort fortalt måler man om hjerte slår som det skal. Har du mistanke om unormal hjerterytme, bør du alltid oppsøke lege.

Beurer BC 28 Blodtrykksmåler for håndledd – bestselger

Beurer BC 28 er en liten og nett blodtrykksmåler som passer fint for deg som ønsker en liten blodtrykksmåler som lett kan tas med på tur. Den er i tillegg enkel og brukervennlig å bruke, samt at den har et unikt design som gjør at den er tilpasset for håndleddet. Dette skiller den fra de fleste andre blodtrykksmålere med sitt nette design.

Dette sier kundene våre:

blodtrykksmåler til hverdagsbruk, superenkel  å bruke!

Jan, fra enklereliv.no

Beurer BM 44 Blodtrykksmåler for overarm

Nøyaktig blodtrykksmåler som er svært enkel å bruke. Fest den rundt armen, trykk på knappen og blodtrykket måles. Den har en stor skjerm slik at det er svært lett å lese av sine verdier. Denne måleren kan vi virkelig anbefale.

Dette sier kundene våre:

Den er veldig bra, godt å ha i huset.

Ing, fra enklereliv.no

Beurer BM 54 Blodtrykksmåler for overarm med Bluetooth

Med blodtrykksmåleren til overarmen kan måleverdiene dine overføres til smarttelefonen din via Bluetooth®. Med «beurer HealthManager-appen» blir verdiene dine umiddelbart tilgjengelig – perfekt når du besøker legen. Passer for ekstra store overarmer, med en mansjett som går opp til 44 cm, 2 cm mer sammenlignet med de andre blodtrykksmålerne fra Beurer.

Beurer BM 81 Blodtrykksmåler for overarm med Bluetooth

Overvåk blodtrykket ved hjelp av appen «beurer HealthManager Pro» (gratis) eller programvare til PC. Blodtrykksmåleren på overarmen skiller seg ut på grunn av sin spesielt tiltalende design og har en rekke smarte tekniske funksjoner.

Beurer BM 96 Blodtrykksmåler med EKG

En enhet – to funksjoner. Blodtrykksmåleren har også en EKG-pinne, som ikke bare lar deg måle blodtrykket, men som også lager et elektrokardiogram. Blodtrykksmåleren er i tillegg utstyrt med en universell mansjett for en armomkrets på 22 til 42 cm. Måleren kommer med Bluetooth som gjør det enkelt å overføre måleverdier til «beurer HealthManager» -appen.

Viktig å huske når du skal måle blodtrykket

Blodtrykket blir lett påvirket av aktivitet, der er derfor ekstra viktig å sitte rolig i ca. 5 minutter før du måler blodtrykket. Hvis du ønsker å ta flere målinger bør du vente minst 1 minutt mellom hver måling. Husk at målingene du tar ikke er en erstatning for medisinsk undersøkelse, men et veiledende hjelpemiddel. Dersom du mistenker sykdom bør du alltid ta kontakt med lege.

Ønsker du å vite mer om våre blodtrykksmålere kan du lese våre bruksanvisninger som ligger på produktsidene til produktene du vurderer.