Fra ryggsmerter til menstruasjonssmerter: Hvordan en TENS-maskin kan hjelpe

TENS – Transkutan Elektrisk Nervestimulering – er en ikke-invasiv smertelindringsteknikk som bruker lavfrekvente elektriske impulser for å stimulere nervene og redusere smerte. TENS-maskiner er små, bærbare enheter som er enkle å bruke og kan brukes hjemme eller på farten.

Hva brukes TENS til?

TENS brukes til å behandle en rekke smertefulle tilstander, inkludert muskelsmerter, leddsmerter, nakkesmerter, ryggsmerter, menstruasjonssmerter og mer. Det kan også brukes til å lindre smerte etter operasjoner, samt til å behandle nevrologiske tilstander som migrene og fibromyalgi.

Hvordan fungerer TENS?

TENS fungerer ved å sende elektriske impulser gjennom huden og inn i nervene i området der smerten oppstår. Dette kan bidra til å blokkere smerteimpulsene og øke produksjonen av endorfiner, som er kroppens naturlige smertestillende midler. TENS-enheter kan også brukes til å stimulere muskler, enten for å øke ytelsen eller for å fremme avslapning og regenerering etter trening.

Hvem kan bruke TENS?

TENS-maskiner kan brukes av nesten alle, men det er viktig å følge produsentens instruksjoner og rådføre seg med en lege eller annet helsepersonell før bruk. Personer med hjerteproblemer, epilepsi eller gravide bør unngå å bruke TENS uten først å konsultere med helsepersonell.

Typer TENS-maskiner fra Beurer

Beurer EM 49 og EM 59 er en EMS/TENS med 64 forhåndsprogrammerte programmer, 6 programmer som kan tilpasses, og justerbar intensitet, tidtaker og sikkerhetsfunksjoner. Den er egnet for smerteterapi, muskelstimulering og avslapning for nesten hele kroppen.

Beurer EM 50 og EM 55, derimot, er designet spesielt for menstruasjonssmerter og har en kombinasjon av varme- og TENS-funksjoner, med 15 intensitetsnivåer som kan justeres. EM 50 har også en oppladbar batteripakke og en bekreftet effektivitet på mer enn 80% for linding av menstruasjonssmerter.*

96% av kvinner vil anbefale EM 50 *

98% av kvinner ønsker å fortsette å bruke EM 50 i fremtiden *

80% av kvinner bekrefter at enheten ga smertelindring i løpet av de første tre dagene av syklusen*

EM 49 og EM 50 er dermed forskjellige apparater som brukes til forskjellige formål, men begge er medisinske enheter med forskjellige funksjoner som kan hjelpe deg med å lindre smerte og muskelproblemer.

ProduktnavnEM 49EM 59 VarmeEM 80TeknologiTENS / EMS / MASSASJETENS / EMS / VARMETENS / EMS / MASSASJEBehandlingsområdeHele kroppenHele kroppenHele kroppenElektroder448Program64 forhåndsprogrammerte program6 justerbare programmer64 forhåndsprogrammerte program6 justerbare programmer3 ulike brukermuligheter: Kun TENS, kun EMS, kun TENS + varme30 forhåndsprogrammerte program20 justerbare programmerItensitet0-500-500-15Batterier3 x 1,5V AAA-batterierOppladbart batteri 2000 mAH3 x 1,5V AA-batterierNedtellingsklokkeJaJaJaEMS (antall program)353520Kanaler224TENS (antall program)151520Produkt-dimensjoner13,2X6,3X2,3cm17,0X12,5X4,8cmGaranti555

Er TENS riktig for deg?

TENS kan være et effektivt verktøy for å lindre smerter og stimulere muskler, men det er viktig å konsultere legen din før du bruker det. Du kan også vurdere å prøve ut forskjellige TENS-enheter for å finne ut hvilken som fungerer best for deg og dine behov.