Guide: Forstøverapparat til hjemmebruk

Et forstøverapparat, også kalt nebulisator, er en medisinsk enhet som omdanner flytende medisin til en fin tåke som kan inhaleres gjennom munnen eller nesen. Dette kan være en effektiv måte å levere medisiner til lungene og luftveiene, spesielt for personer med astma, Kols eller andre pusteproblemer. I denne artikkelen vil vi se på fire forskjellige forstøverapparat fra Beurer, nemlig IH 60, IH 26, IH 58 og IH 58 kids.

Hva gjør et forstøverapparat?

Alle forstøverapparat fra Beurer bruker kompressor-teknologi til å omdanne medisinen til tåke. Dette betyr at enhetene bruker en motor og en pumpe til å skape trykk som presser luft gjennom væsken og omdanner den til tåke. Alle enhetene leveres med et sett med maske og munnstykke, og de kan brukes med vannbaserte medisiner. Bruk kun medisiner gitt eller anbefalt av din lege.

Slik bruker du et forstøverapparat

Det er viktig å lese bruksanvisningen nøye før du bruker forstøverapparatet, da fremgangsmåten kan variere mellom ulike typer apparater. Generelt sett kan du følge denne fremgangsmåten for å bruke et forstøverapparat:

 1. Vask hendene godt før du begynner.
 2. Sørg for at forstøveren er ren og tørr før bruk. Les instruksjonene som fulgte med forstøveren for spesifikke instruksjoner om rengjøring.
 3. Sett medisinen som er foreskrevet av legen din i forstøveren. Følg legens instruksjoner for dosering og eventuell fortyning av medisinen.
 4. Fest maske eller munnstykke til forstøveren, avhengig av hva som ble anbefalt av legen din.
 5. Koble forstøveren til en stikkontakt og start den opp.
 6. Plasser masken over munnen og nesen eller hold munnstykket mellom tennene og lukk leppene rundt den. Pust rolig og jevnt inn og ut, og prøv å puste inn medisintåken så mye som mulig.
 7. Fortsett å inhalere medisinen til den er helt tom. Hvis du bruker mer enn én medisin, må du vente noen minutter mellom hver inhalasjon.
 8. Når du er ferdig, slå av forstøveren og fjern masken eller munnstykket fra enheten.
 9. Rengjør forstøveren og alle tilbehør etter bruk i henhold til instruksjonene som følger med.

Det er viktig å følge instruksjonene fra legen din og produsentens anbefalinger når du bruker et forstøverapparat. Hvis du har spørsmål om hvordan du bruker forstøveren din, bør du kontakte helsepersonell for ytterligere informasjon og veiledning.

Sammenligning av Beurer forstøverapparat:

Beurer IH 60

Beurer IH 60 er et høyeffektivt forstøverapparat som kan levere medisinen på kort tid. Den har en maksimal kapasitet på 0,25 ml/min og har omtrent 40 minutter batterilevetid. Den har også en praktisk lomme for oppbevaring av tilbehør, og den kan enkelt demonteres for rengjøring.

Beurer IH 26

Beurer IH 26 er et annet kraftig forstøverapparat som kan levere medisinen raskt. Den har en maksimal kapasitet på 0,3 ml/min ml og et lavt lydnivå. Den er også utstyrt med et avtakbart inhalasjonssett for enkel rengjøring. IH 26 har også en praktisk oppbevaring.

Beurer IH 58 + Beurer IH 58 Kids

Beurer IH 58 er et kompakt forstøverapparat som er ideell for reiser eller hjemmebruk. Den har en maksimal kapasitet på 0,25 ml/min og er blant de letteste appratatene fra Beurer, med en vekt på 176 gram. Den har også et oppbevaringsrom for tilbehør og kan demonteres for enkel rengjøring.

Beurer IH 58 kids bruker den samme maskinen som IH 58, men inkluderer tilbehør spesielt designet for barn. Den har et fargerik og barnevennlig design for å distrahere og gjøre innåndig lettere for babyer og barn.

Oppsummering av likheter og forskjeller:

Likheter:

 • Alle forstøverapparat bruker kompressor-teknologi for å omdanne medisinen til tåke.
 • Alle enhetene leveres med maske og munnstykke.
 • Alle enhetene kan brukes med vannbaserte medisiner.
 • Alle enhetene kan demonteres for rengjøring.
 • Alle enhetene har et oppbevaringsrom for tilbehør.

Forskjeller:

 • Beurer IH 60 har en maksimal kapasitet på 0,3 ml/min, mens de andre enhetene har en maksimal kapasitet på 0,25 ml/min ml.
 • Beurer IH 58 og IH 60 er mer kompakte og ideelle for reiser eller hjemmebruk, mens IH 26 er en kraftigere enhet som kan levere medisinen raskere.
 • Beurer IH 58 kids har en barnevennlig tilbehørdesign, mens de andre enhetene har en mer standard design.

Konklusjon:

Beurer har et utvalg av forstøverapparat som kan møte ulike behov og preferanser. IH 26 er en kraftigere enhet som kan levere medisinen raskt, mens IH 58 og IH 60 er mer kompakte og ideelle for reiser eller hjemmebruk. Alle enhetene har likheter som bruk av kompressor-teknologi og muligheten til å bruke vannbaserte medisiner, mens forskjellene ligger i kapasitet og design. Det er viktig å vurdere behovene og preferansene dine før du velger en nebulisator som passer best for deg.