Spørsmål og svar om GaitLine Advance PRO

Vi tok en kort prat med GaitLine-Gründer Håvard Engell for å høre litt mer om den helt nye GaitLine-modellen, Advance Pro.

Ny såle, samme teknologi

– Det er viktig å påpeke at vi ikke har endret sålen når det kommer til teknologi og funksjon. Den største forskjellen er at vi har utviklet et nytt sålemateriale som heter IGNITE PRO. IGNITE PRO består av termoplast elastaner (TPE) som er 100% resirkulerbart. De viktigste kjennetegnene for vårt nye sålemateriale er: Lav vekt, markedets beste respons (rebounce) og svært god demping.  

Kort fortalt får du gleden av den samme teknologien, nå i en mer sporty og lettere utgave.

Hva er sålen laget av?

Engell forteller at sålen er laget av Termoplast Elastaner, som har den kjemiske forkortelsen TPE. Den er granularbasert, som vil si at sålen blir satt sammen av tusenvis av små kuler (litt som isopor) og ved hjelp av damp får den sin ferdige form. Fordelen med damp er at det ikke trengs ytterligere kjemikaler i såleproduksjonen. I tillegg til en mer miljøvennlig produksjon er også IGNITE PRO 100% resirkulerbar. 

Hva skiller den nye sålen fra den vanlige sålen?

– Den nye og gamle sålen har den samme teknologien og funksjonen (SGL-TECHNOLOGY). Det som først og fremst skiller de to er at den nye sålen har mye lavere vekt, den gir mer demping og har en fantastisk respons.  

Han opplever at mange kunder er opptatt av vekt og demping når de kjøper sko. For disse kan den nye sålen være en kjempefin tilvekst til Gaitline-kolleksjonen.

– For kunder som opplever myke såler som noe negativt i form av mindre stabilitet, vil PU sålen vi har på våre andre sko fortsatt være et perfekt alternativ. Den nye sålen er også større i volum og vil ikke kunne bli like nett som PU sålen. 

Kan man forvente mer/mindre levetid? 

Både PU og TPE har meget god levetid sammenlignet med de fleste andre sålematerialer på markedet.

– En test vi har fått, viste at den nye sålen IGNITE PRO (som er av TPE) har 30% lengre levetid enn PU.

Hvordan oppleves sålen for de som bruker den? 

– I forhold til PU sålen vi har i dag vil nok den nye sålen oppleves lettere, den vil gi bedre demping og du vil føle mer respons fra sålen når du går.

Hvem er passer den nye sålen best for? 

Engell sier den nye sålen vil passe godt for alle, uansett alder.

– Det viktigste er at man prøver skoen på foten og går med den. Da finner du den riktige skoen for DEG.  

Og fortsetter:

– Vi gleder oss til å få den nye skoen på markedet og høre fra dere hvordan den oppleves!