Se og bli sett med refleks og LED-lys

Har du opplevd nestenulykker med bil i mørket? Børst støv av den gamle refleksen eller invester i nye slik at du blir synlig i trafikken! 

20. oktober markeres Refleksdagen over hele landet. Målet er å minne folk på å bruke refleks for å unngå at man havner i en ulykke. 

Bruk refleks med LED-lys

Det kan være lurt å investere i refleks, gjerne med LED-lys, som gjør at du synes ekstra godt i nattemørket. Da har du én ting mindre å bekymre deg over, enten det er til deg selv eller noen du kjenner. Jo flere reflekser man bruker, jo bedre.

Plagg med refleks – perfekt til tur

Synes du det er vanskelig å huske på refleksen kan refleksplaggene til Morild være et godt alternativ! Morild har som mål å lage refleksplagg som oppfyller tre ufravikelige krav: Høy kvalitet, lekkert design og litt ekstra trygghet i mørket. I det trykte mønsteret på hvert plagg finner du den aller råeste refleksteknologi, Heat Ref-Tec, som reflekterer svært kraftig når lyset treffer. Perfekt for deg som elsker å jogge eller gå turer, uansett årstid. 

Plagg med lys – et smart valg i høstmørket

Ønsker du å sørge for at du både ser bedre i mørket og blir sett? Da er en lue med LED-lys et godt alternativ.

Kun 4 av 10 bruker refleks 

Ifølge Trygg Trafikk bruker kun 4 av 10 refleks. De dårligste i klassen er menn 30+, mens de flinkeste er barna. Mange tenker kanskje at man er godt synlig hvor det er gatelys, men følger vi statistikken skjer de fleste ulykker i byene. Bruker du refleks har bilistene opptil 10 sekunder responstid ved en fart på 50 km/t, dersom du unngår å bruke refleks blir responstiden redusert til kun 2 sekunder. Å bruke refleks kan derfor være en forskjell på liv eller død. 

Bruker du refleks? Hos Enklere Liv kan du finne refleks, med og uten LED-lys. Vi anbefaler alle å beskytte seg selv og sine nærmeste i nattemørket.

Smarte produkter som gjør deg synlig i mørket