Slik velger du riktig Tempur-pute

Vi bruker en tredjedel av livet i sengen, og det er derfor viktig å sørge for at man sover komfortabelt. En god natts søvn starter ofte med hvordan vi ligger når vi sover. Opplever du ofte dårlig søvnkvalitet, snorking, stiv nakke eller hodepine, kan det være lurt å finne den riktige puten for deg.

Hvordan sover du? 

For å kunne identifisere hvilken pute som passer best til deg, må man kartlegge hvordan du sover. Sover du mest på ryggen, magen eller snur du deg mye i løpet av natten? 

For deg som sover på siden 

Sover du på siden bør du velge puter som gir god støtte til hode og nakke, slik at ryggraden får hvile i en rett linje. Vi anbefaler Tempur Original Pute og Tempur Millenium Sovepute for sidesovere. Tempur Original Pute har en mindre kant enn Millenium, men gir fortsatt god terapeutisk sovestilling og puten følger din kurve og gir god støtte til hode, nakke og skuldre for en god natts søvn.  Tempur Millenium Sovepute har en buet kant som er utformet for å gi korrekt støtte til nakken. 

For deg som sover på ryggen 

Sover du på ryggen er det ofte middels høye puter som gir best støtte til nakkevirvlene og holder hodet på plass for optimal avslapning. Tempur Millenium passer spesielt godt for ryggsovere, og den buede kanten er utformet for å gi korrekt støtte og hjelpe nakken med å tilpasse seg.
Den ikoniske, kurvede formen på Tempur Original pute er også godt egnet for deg som sover på ryggen.

For deg som sover på magen

Selv om det anbefales å sove på siden eller på ryggen, er det noen som ikke klarer å unngå å sove på magen. Tempur Ombracio er den perfekte puten å klemme og mose, og gir deg den støtten du trenger hvis du elsker å sove på magen. Formen, materialet og trekket på puten er designet for å gi bedre ventilasjon, komfort og rett og slett en mer avslappet søvn.

For deg som bytter sovestilling 

Har du ingen bestemt sovestilling kan Tempur Symphony Pute eller Tempur Traditional Pute være et godt alternativ. Symphony-hodeputen har ulike hellinger på hver side av puten, og er perfekt for deg som sover i alle sovestillinger. Uansett om det er på ryggen, siden, magen, eller en kombinasjon av alle disse. Tempur Traditional gir deg unik avslapning i alle sovestillinger, og du får den i tre ulike fastheter, fra myk til hard. Traditional puten består av et annet materiale enn Original/Millennium. Det er både litt fastere materiale og mer fyll i putene fra myk til fast. 

For deg som sover varmt

Blir du ofte varm om nettene anbefaler vi de nye TEMPUR® -putene med et innovativt SmartCool-trekk. Putetrekket har en SmartCool-teknologi™ som absorberer overflødig varme og holder deg avkjølt og komfortabel hele natten. Idet puten forsiktig omfavner hodet, nakken og skuldrene dine, frakter de kjølende trådene bort varme helt naturlig, for å holde deg avkjølt og komfortabel hele natten.

Tempur putetrekk

Tempur tilbyr også eksklusive putetrekk til Tempur Symphony puten, Tempur original og millenium puten.  TEMPUR-Fit™ kolleksjonen er designet for å gi deg en komfortabel søvn, og putetrekket er laget av 100% MAKO bomull. Det fine garnet og tettvevde stoffet gir produktet en elastisitet som passer perfekt til din TEMPUR pute.

Størrelsesguide

Hvilken størrelse på pute man bør velge kommer an på både høyde og kroppsbygning. Generelt bør kvinner ikke ha noe høyere enn størrelse M, og menn bør ikke ha noe lavere enn størrelse M. For å finne den størrelsen som kan passe best for deg kan du også måle skuldrene dine, fra hals til slutten av kragebenet og bruke størrelsesskjema nedenfor:

Str.
S8 – 10 cm
M10 – 11,5 cm
L11,5 -13 cm