Hjelpemidler for en aktiv hverdag

Å leve en aktiv og sunn livsstil kan være utfordrende for mange mennesker, spesielt for de som sliter med fysiske utfordringer eller har begrenset mobilitet. Heldigvis finnes det en rekke hjelpemidler tilgjengelig som kan bidra til å gjøre hverdagen lettere og mer bevegelig for alle.

Enklere Liv har et bredt utvalg av hjelpemidler som kan hjelpe deg med å holde deg aktiv og uavhengig. Under finner du noen eksempler på produkter som kan gjøre en stor forskjell i din hverdag.

Ganghjelpemidler

Hvis man har nedsatt gåevne kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte for å velge et gåhjelpemidler. Hos Enklere Liv kan dele opp gåhjelpemidlene i to grupper: Stokker/krykker og gåhjelpemidler med hjul.

En ordinær stokk kan være et fint produkt å starte med hvis man kun trenger litt støtte, og har noe mindre nedsatt balanse. Har man nedsatt balanse og gangfunksjon midlertidig kan ordinære krykker være en fin løsning, eventuelt krykker med demping hvis gangfunksjonen er nedsatt mer permanent.

Rullator

Rullator kan være et fint hjelpemiddel hvis man har sterk nedsatt balanse eller gangfunksjon, som kan brukes enten ute- eller innendørs. Hos Enklere Liv fører vi to rullatorer fra Trust Care, spesialisert for innendørs og utendørs bruk. Fellesnevneren for begge er at de enkelt kan legges sammen, slik at de tar minimal plass når de ikke er i bruk. Rullestol er eventuelt alternativet ved ytterligere nedsatt balanse og gangfunksjon.

Støtteputer

Støtteputer kan være en viktig del av en helhetlig behandling for ulike typer smerter og ubehag i kroppen. Hos Enklere Liv tilbyr vi et bredt utvalg av støtteputer som kan gi lindring og støtte til ulike deler av kroppen.

Tempur sittepute er en av de mest populære støtteputene hos Enklere Liv. Den er laget av det innovative TEMPUR-materialet som gir støtte og komfort når du sitter. Materialet former seg etter kroppens konturer og gir en perfekt passform. Den kan brukes i biler, kontorstoler, og på flyreiser.

Tempur korsryggstøtte gir avlastning til ryggmuskulaturen og reduserer presset på korsryggen. Den er designet for å gi en perfekt støtte i korsryggen og kan brukes på både kontorstolen og i bilen.

Vitility Fast sittering er en ergonomisk utformet sittepute som gir god støtte og komfort. Den er perfekt for personer som tilbringer mye tid på kontoret eller kjører lange avstander. Puten har en spesiell design som reduserer trykket på halebeinet og fremmer en riktig sittestilling.

Sittepute med utsparring er en annen populær støttepute som hjelper til med å redusere smerte og ubehag. Den har en spesiell utsparring som gir avlastning til halebeinet og gir en bedre sittestilling. Den kan brukes i en rekke forskjellige situasjoner, fra kontorstolen til bilsetet og til og med på lange flyreiser.

Uansett hvilken støttepute du velger, kan du være sikker på at du får en høy kvalitet og holdbar støttepute som vil hjelpe deg med å redusere smerte og ubehag i rygg, nakke, og sete. Hos Enklere Liv finner du et bredt utvalg av støtteputer, så du kan finne den som passer best for deg og dine behov.

Hjelpemidler til personlig pleie

Enklere Liv tilbyr et bredt utvalg av hjelpemidler til personlig pleie som kan hjelpe personer med nedsatt funksjonsevne eller begrenset bevegelighet til å ta vare på seg selv. Disse produktene kan også være nyttige for eldre eller personer som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen.

En av de mest populære produktene er dusjkrakker som gjør det enklere å dusje og bade på en trygg måte. For ekstra støtte kan du inkludere Vitility Ryggstøtte til Vitility Dusjkrakk. Enklere Liv tilbyr også dusjsåper og sjampo med dispenser, som kan festes til veggen for enkel og praktisk tilgang.

Andre populære hjelpemidler for personlig pleie inkluderer støttehåndtak, som kan festes til veggen i dusjen eller ved toalettet for å gi ekstra støtte og stabilitet under bruk. Det finnes også mange forskjellige typer toalettseter som kan gjøre det enklere å sitte og reise seg, spesielt for eldre eller personer med nedsatt bevegelighet.

Enklere Liv har også et utvalg av hjelpemidler for hånd- og fotpleie, inkludert negleklippere, ryggvaskere og kremsmørere med langt skaft som gjør det enklere å komme frem på vanskelig tilgjengelige områder.

Det er viktig å merke seg at Enklere Livs produkter for personlig pleie kan bidra til å forbedre livskvaliteten til personer med ulike utfordringer, og også gi dem en følelse av uavhengighet og selvstendighet. Produkter som dusjkrakk, støttehåndtak og toalettseter kan bidra til å redusere risikoen for fall og skader, samtidig som de gir brukeren en følelse av trygghet og komfort.

Aktivitets- og treningsutstyr

Det finnes også en rekke aktivitets- og treningsutstyr som kan hjelpe deg med å holde deg aktiv og trene på en trygg og effektiv måte. Dette kan inkludere alt fra pedaltrenere og treningsmatter til strikker og treningssett.

Hvis du har begrensninger på grunn av skade eller sykdom, har Enklere Liv også et utvalg av rehabiliteringsutstyr, som kan hjelpe deg med å gjenopprette styrke og bevegelsesevne etter skade eller operasjon. Dette inkluderer alt fra små apparater som fingertrener og gripeøvelser, til større enheter som balanseputer og baller.

Hjelpemidler til matlaging og spising

For personer med nedsatt bevegelse kan det være utfordrende å utføre oppgaver som åpning av kartonger og flasker, mens personer med nedsatt grepsstyrke kan ha vanskeligheter med å holde og bruke kjøkkenutstyr. Enklere Livs produkter kan hjelpe med å løse disse utfordringene.

Noen av våre mest populære produkter inkluderer ulike åpnere, slik som BRIX TurnKey åpner for Juicekartong og BRIX JarKey lokkåpner. Disse produktene gir økt frihet og uavhengighet til personer med nedsatt bevegelse.

For personer med nedsatt grepsstyrke kan Vitility tilby et utvalg av bestikk med store og ergonomiske håndtak som gir bedre grep og kontroll under spising.

Hjelpemidler for matlaging og spising fra Enklere Liv kan gi økt selvstendighet og livskvalitet for personer med nedsatt bevegelse og/eller grepsstyrke. Det er viktig å finne riktig produkt som passer til ens behov, og Enklere Livs produktsortiment gir mange valgmuligheter.

Med riktig hjelpemiddel kan du enkelt ta kontroll over din egen helse og aktivitet, og leve en mer uavhengig og komfortabel hverdag. Besøk Enklere Liv og se vårt utvalgt av hjelpemidler og finn de produktene som passer best for deg.