Denne søte, syrlige og salte sommersalaten gir rom for en mengde variasjoner, og den kan brukes til så mangt – alene eller som tilbehør.
Salaten passer til både kjøtt og fisk, og er like god i en større porsjon alene. Kombiner gjerne med et godt brød som focaccia eller et saftig surdeigsbrød.
Dette trenger du:
- Spekeskinke
- Cherrytomater
- Crispy salat
- Agurk
- Rødløk
- Jordbær
- Avokado
- Vannmelon
- Valnøtt
- Brie eller blåmuggost
Denne salaten blir enda bedre med en liten dæsj god olivenolje og balsamicoeddik som topping, og kan gjerne pepres med nykvernet pepper.
Slik gjør du:
- Stek spekeskinkene lett i en panne, med bittelitt olje
- Del cherrytomatene i 4 deler
- Vri opp salaten i små blader
- Kutt rødløk i små terninger, her anbefaler vi å bruke OXO Frukt og Grønnsakskutter for å unngå tårete øyne
- Skjær jordbærene i skiver
- Del avokado i skiver, her anbefaler vi å bruke avocadodeleren fra OXO
- Bruk grønnsaksstrimleren til å lage flotte og dekorative strimler av vannmelon og agurk
- Bland alt i en frodig bolle, dekorer melon- og agurkstrimlene på topp og dryss over brie og valnøtter
Produktene fra OXO er utrolig gode hjelpemidler i matlagingen, og vi mener både grønnsaksstrimleren OXO Spiralizer, avokadodeleren og frukt- og grønnsakskutteren er kjøkkentilbehør som hører hjemme i et moderne og smart kjøkken.
Se alle de smarte produktene fra OXO.
Vel bekomme og bon apetit!