3 grillretter som er perfekt å grille med Barbeco Minigrill

Sommer i parken, på tur i skogen eller på stranda – det er lite som slår lukten av grillmat. Med Barbeco Minigrill er det enkelt å ta med seg grillen på tur, den er miljøvennlig og etterlater seg ikke søppel. Den er også rask og blir varm etter ca 2 minutter, varmen kan vare opptil 2 timer – så her det bare å nyte tiden og roen med deilig grillmat!

1. Grillspyd – forbered spydene hjemme; 

Grillspyd gir uendelig muligheter, både med og uten kjøtt. Husk å dele alle bitene i samme størrelse, stek de i ca 5-10 minutter. 

Dette trenger du:

  • Løk i store skiver
  • Paprika i store biter
  • Squash i chunky skiver
  • Ananas i biter
  • Kylling eller svin (kan selvfølgelig erstattes med annet grønt). 

Slik gjør du:

  • Skjær alt i passe biter og tre på grillspyd, pakk ned i egnet beholder og ta med på tur. Kan med fordel pensles lett med olje, og krydres.
  • Grilles til kjøttet er gjennomvarmet. Nyt gjerne med en dipp saus og potetsalat eller grillede poteter på spyd.

Ønsker du å kjøre tema grillspyd kan måltidet avsluttes med dessert på spyd, vi kan anbefale banan, jordbær og ananas som grilles lett i ca 5 minutter.

2. Innbakt fisk – forbered foliepakkene hjemme. Husk å ikke lage for store pakker.

Fisk i folie er sunt og enkelt. Man kan benytte flere type fisk, slik som laks, torsk og ørret. Det kan også være spennende for barn eller barnebarn å være med å tilberede slike pakker, for så å se resultatet på grillen. Her er det kun fantasi og smak som setter grenser for innholdet. 

Dette trenger du:

  • Laks eller annen foretrukket fisk
  • Urter (helst friske.)
  • Vårløk
  • Paprika
  • Pinjekjerner (kan droppes)
  • Olje
  • Salt/pepper

Slik gjør du:

  • Pakk ingredienser i passe store foliepakker og pakk ned i egnet beholder. Du kan gjerne også forberede poteter hjemme; del morenepoteter i 2 og stikk 2-3 halvdeler på et lite spyd. Pakk ned i egnet beholder. 
  • Grill til fisken er gjennomvarmet, og nyt med sesongens deilige norske poteter og en god dip saus.

3. Taquitos – dette er en type tacorull som er fin å varme på grillen. 

Taquitos er faktisk nærmere den meksikanske taco enn vår tilnærming på fredager. Disse kan man fylle med det hjertet og ganen måtte begjære  – perfekt for hele familien. Smakfullt og raskt.

Dette trenger du:

  • Sommerkoteletter
  • Løk
  • Revet hvitost
  • Tacokrydder
  • Medium hvetetortilla
  • Her kan man bruke mange type kjøtt og tilbehør, vårt forslag er sommerkoteletter.  Forberede dette hjemme.

Slik gjør du:

  • Stek sommerkoteletter og skjær i terninger, finhakk løk og stek lett i panne (evt med litt hvitløk) og bland med kjøtt, ost og krydder.
  • Fordel en god skje av blandingen på en tacolefse og rull sammen. Legg de i en beholder med skjøten ned, pakk gjerne også en rømmedressing eller annen dipp.
  • Grill taquitos på varm grill til den er gjennomvarm.

Dessert på tur

Til dessert kan vi anbefale å ta med halvfrossen bakst som du tiner opp på grillen, mmm… varme kanelboller til kakao.

Barbeco er en super minigrill å ta med seg på tur sommer som vinter, husk å ta hensyn til skogbrannfare – ikke kast varme briketter i naturen, slukk de helst med vann. 

God tur og bon apetit!