Hold deg varm og tørr i høst

Høsten er i anmarsj og for mange betyr dette kalde og rengfulle dager. Det kan derfor være viktig å sikre seg mot en uforventet regnbyge og plutselig kulde i tiden fremover.

Best i test paraplyen fra Gustbuster 

Det er kanskje mye å påstå at en paraply tåler alt, men som en sikker vinner av NRKs store paraplytest er vi sikre på at du skal lete lenge etter en mer robust paraply. Det er det innerste dråpeformede stofflaget som gjør at paraplyen er så genial. Dermed får vinden trengt gjennom, samtidig som at regnet holder seg utenfor.  

Bor du særlig på kysten kan det være lurt å kjøpe en Gustbusters paraply. Paraplyene fra Gustbuster kommer med livstidsgarantid, og kan derfor være en svært god økonomisk investering for deg som bor værutsatt. Les mer om Gustbuster her. 

Rengponcho 

Selv om Gustbuster også kommer i sammenleggbar variant, er det ikke alltid like enkelt å huske å ta den med. Et alternativ til plutselige regnbølger er en liten gjennbrukbar poncho som tar meget liten plass i sekken eller i vesken. Med denne er du også forberedt de dagene hvor regnbygen plutselig skulle dukke opp og paraplyen ikke er tilgjengelig. 

Gummistøvlene Bergen 

Med paraply og poncho er den øverste del av kroppen trygt beskyttet fra regn og uvær, men det er vel så viktig å investere i gode sko. Hos Enklere Liv har vi stilfulle, korte og fleece-forete gummistøvler fra TraXole. Med disse holder du det tørr og varm på føttene, uansett årstid.  

Hold føttene varme 

Med høstens ustabile vær kan det også være lurt å sikre at du har varme sko, uansett om du skal på korte eller lange turer. Ull er gull, og det er ikke så langt fra sannheten. Saueull har meget gode egenskaper som bidrar til å skape en varm og stabil isolasjon mot kulde. Les hva våre kunder sier om Norsk Ullsåle Innmark

«Supre såler! Vinterstid holder det med tynne sokker, strømpebukse e.l. i sko om man har NORSK ULLSÅLE som inventar i fottøyet. Blitt avhengig av denne. Sålene varer lenge, men har slitt ut flere par. Anbefales på det varmeste! Har du kaldt gulv og tøfler med god plass – så putt i en ullsåle!» 

Ulla Hestvik

Husk å impregnere skoene dine 

Å impregnere skoene vil ikke bare sørge for tørre føtter men vil også bedre skoenes levetid. Du bør derfor behandle skoene dine med impregnering minst 1 gang i måneden, om ikke oftere. Hos Enklere Liv anbefaler vi sprayen fra Shoe Therapy, med Waterproofing Formula. Denne passer fint for sko med glatt skinn, mokka, nubuck og tekstil. Sprayen gir god beskyttelse uten å gå på kompromiss av materialets pusteevne. Les mer her. 

Skoimpregnering