Hvorfor regelmessig strekking er viktig for en sunn kropp

Beurer MG 280 Yoga og stretching matte

Vi vet at trening er bra for deg, men visste du at strekking også kan ha en positiv virkning på kroppen din? I en travel hverdag kan det være utfordrende å ta tid til å ta vare på kroppen, men å sette av noen minutter hver dag til å strekke kan gi en rekke fordeler for kroppen.

Fordeler med å strekke regelmessig

Sitter man mye stille i løpet av dagen og på jobb, blir kroppen stivere over tid og musklene trekker seg sammen. Dette kan føre til at man føler seg mindre bevegelig og at hverdagslige aktiviteter kan gi smerter eller ubehag i kroppen. Det er flere fordeler som kan komme av å strekke regelmessig, og fokus på fleksibilitet kan blant annet hjelpe med:

  • Økt blodsirkulasjonen
  • Mer bevegelighet i kroppen
  • Mindre sjanse for å påta seg skader
  • Holder muskulaturen fleksibel og sterk

Yoga – en populær måte å strekke på

En av de mest populære måtene å strekke på er gjennom yoga. Yoga er en praksis som kombinerer strekking og styrke for å gi deg en komplett treningsøkt. Det finnes forskjellige yoga-stiler som passer til forskjellige behov og nivåer av erfaring. Se 5 enkle yogaøvelser alle kan gjøre her.

Hjelpemidler for bedre strekk

Hvis du er ny til yoga og strekking, kan Beurer MG 280 yoga- og stretching matten være et flott sted å starte. Matten har luftkammere som blåses opp på en slik måte at du opplever yogainspirert uttøyning for skuldre, rygg og nakke, og kan bidra med å gi deg større fleksibilitet og mobilitet.

Det er ikke bare matten som kan hjelpe deg med å strekke på en bedre måte. Swedish Posture har også et utvalg av produkter som kan hjelpe deg med å øke fleksibiliteten og forbedre kroppsholdningen din. Ved hjelp av blant annet Swedish Posture Ryggstrekker kan du strekke ut ryggen og reduser spenninger forårsaket av stramme muskler og klemte nerver. Ryggstrekkeren kan også hjelpe med å øke fleksibiliteten din og få en bedre holdning.

Andre hjelpemidler som Swedish Posture Actispine og Triggerback gir kroppen en triggerpunktmassasje som kan frigjøre spenninger i musklene og øker bevegeligheten.

Tid og tålmodighet er nøkkelen til økt fleksibilitet

Økt fleksibilitet er ikke noe som kommer over natten, og på samme måte som at musklene trekker seg sammen og stivner over tid, vil det også ta tid å bli mer fleksibel. Ved å for eksempel strekke hver morgen og kveld, kan man lindre spenninger man påtar seg gjennom natten, og hjelpe med å slappe av i musklene før man sover.