3 enkle tips for et bedre hjemmekontor

Hjemmekontor er den nye normalen for mange arbeidstakere i dag. Å jobbe hjemmefra kan ha mange fordeler. Du kan stå opp senere, slipper rushtiden og får mer gjort i løpet av en arbeidsdag pga. færre avbrytelser. Men det er også noen ulemper. Når man jobber hjemme er man alltid tilgjengelig, uansett når på døgnet. Dette kan for mange føre til ekstra stress, og det er derfor ekstra viktig å skille mellom jobb og fritid. Her lister vi opp noen tips til hvordan du kan få en bedre arbeidshverdag hjemme.

Lag deg din egen arbeidsplass

For enkelte kan fristelsen for å jobbe i pysjen ved kjøkkenbordet være stor, men på lang sikt kan det være ødeleggende for balansen mellom arbeid og fritid. Dersom du har et eget rom kan det være lurt å ta i bruk dette når du jobber hjemme. Når arbeidsdagen er over kan du enkelt lukke døren og legge jobben bak deg. Dersom du ikke har denne muligheten kan det være lurt å rydde området du skal oppholde deg i dagen i forveien, slik at du ikke fristes til å rydde mens man egentlig skal jobbe. 

Ta deg en liten tur ut

Hjernen trenger også pause etter timevis med intensivt arbeid. Det er fort gjort å gå i null pause-fella når alt er innen rekkevidde. Synes du det er ekstra vanskelig å løsrive deg fra PC-en så kan det være lurt å legge inn 15-20 minutters pause i kalenderen. Dermed blir det litt enklere å komme seg ut og få hjernen over på noe annet. En kort tur i nabolaget eller i naturen vil gjøre mye godt for deg og gi deg ny giv for resten av arbeidsdagen. Kanskje det også dukker opp noen gode ideer? 

Avspenn med yoga og massasje 

Stiv nakke og muskler kommer ofte ved kontorarbeid, uansett om man sitter på jobb eller på hjemmekontor. Det kan derfor være lurt å gjøre noen nakkeøvelser eller få massasje for å avspenne musklene etter en mange timer i kontorstolen. I tillegg vil det føles ekstra deilig for både kropp og sjel. En liten yoga- eller strekkøvelse for hele kroppen vil også kunne gi deg et lite deilig avbrekk. 

Psst… Det kan være ekstra fint å avslutte dagen med en velfortjent massasje for å virkelig bryte opp skillet mellom jobb og privatliv. Når massasjen er i gang så er det bare å drømme seg bort og glemme alt som har med jobb å gjøre.