– Den perfekte restitusjons sko

tre kvinner går opp en trapp i gaitline sko

Alice Ulla Berg har drevet aktivt med friidrett i 14 år. Hun satser på sprint, og løper for tiden for Tyrving i Bærum. Om kort tid er hun også ferdig utdannet som lærer i idrettsfag.

Her forteller Alice om hennes erfaringer med bruk av GaitLine som en restitusjons sko etter trening.


Velger GaitLine for optimal restitusjon

– GaitLine er for meg den perfekte restitusjons sko. I min idrett spiller all belastning utenfor treningen inn på resultatene. Det er da fint å benytte seg av GaitLine for å sørge for at restitusjonen blir optimal i hverdagen.

Grunnen til at skoen fungerer så godt til restitusjon er at den korrigerer bevegelsen i føttene slik at du går “riktig”, og dermed reduserer risikoen for belastningsplager. GaitLine er nemlig ikke en løpesko – det er en gåsko med en helt unik såle som sørger for riktig fordeling av kroppsvekten mens man står og går.

Slet med belastningsskader

For noen år siden bestemte Alice seg for å flytte fra hjembyen Ålesund til Oslo for å satse på løpingen. Etter 14 år elsker hun fortsatt det hun driver med, men hun forteller at idretten også har gitt henne noen plager gjennom årene.

– Jeg har tidligere slitt med både ryggplager og plantar fasciitt på grunn av den store belastningen kroppen får gjennom treningen min.

I et forsøk på å unngå flere belastningsplager, forsøkte hun å bytte ut skoene hun bruker når hun ikke løper. Dette viste seg å gi gode resultater.

Alice i bestselgeren Track Knit i vårens farge Chocolate.

– Etter å ha fått GaitLine på foten, har ikke dette plaget meg i det hele tatt. Tilfeldig? Neppe. 

Vi i Enklere Liv har hørt fra mange som opplever å få mindre plager med føttene etter å ha byttet til GaitLine. I en undersøkelse gjennomført av Ipsos for GaitLine svarte faktisk nesten 9 av 10 med fot-problemer at de opplevde mindre smerter etter å ha brukt GaitLine-sko i 3-12 måneder. 

Du kan lese mer om hvordan GaitLine kan hjelpe mot rygg- og fotsmerter i artikkelen Vanlige spørsmål og svar om Gaitline-sko.

Bedre turer for føtter, knær og hofter

Alice forteller at hun anbefaler GaitLine til alle, uansett om man driver med idrett eller bare vil ha en skikkelig komfortabel hverdagssko.

– Å få på seg GaitLine er virkelig helt nydelig, og MÅ oppleves. Det er en stødig, solid og god sko. Alle burde ha et par med GaitLine for å kjenne på denne fantastiske følelsen. Du vil ikke bli skuffet.

Alice i den klassiske GaitLine modellen Track Leather i hvit.

I en hektisk hverdag fylt av studier, master, jobb og løping, blir det mye gåing på hardt underlag. For Alice er det derfor avgjørende å ha gode sko også utenfor løpebanen. Hun er i tillegg glad i å gå på tur, og forteller at hun med GaitLine på føttene føler seg tryggere på lengre turer.

– For å sørge for å ikke påføre meg belastningsskader er GaitLine helt perfekt. De gjør at jeg kan gå lange turer uten å oppleve at fot, kne eller hofter får gjennomgå. 

Alice sine favoritter fra GaitLine