Jul betyr matglede for mange, og den beste maten – ja den lager du selv! Vi viser deg hvordan du enkelt lager din egen rødkål med hjelp av OXO Spiralizer! Denne kan du lage noen dagen i forveien og dermed spare litt mer tid på selveste julaften.
Dette trenger du
- OXO Tabletop Spiralizer
- 1 mellomstor rødkål (evt 2 små)
- 1 eple
- Saften fra 2 appelsiner (evt 2,5 dl appelsinjuice)
- 3-4 ss ribbefett
- 2 dl solbærsirup (evt 4 ss ripsgelé)
- 2 fiken (ha gjerne noen ekstra til pynt!)
- 2 ss sukker
- 3 ss eddik
- 2 ss balsamico eddik
- 2 hele kanelstenger
- 2 hele stjerneanis
- 1 ts malt allehånde
- 2 ts salt
- ½ ts nykværnet pepper
Fremgangsmåte
1. Finn frem din OXO Spiralizer og det røde knivbladet som hører til. Fest rødkålen og start kuttingen!
2. Fest det grønne knivbladet på Spiralizeren og gjør det samme med eplet!
3. Sett en stor kasserolle på medium/høy varme. Hell ca en halv cm i høyden med med vann for at den nederste kålen ikke skal svi seg. Deretter har du i rødkålen og eplet.
4. Når rødkålen har falt litt sammen og fått en mykere konsistens kan du begynne å krydre! Skru ned temperaturen litt og ha i alle de øvrige ingrediensene. Nå vil det straks begynne å lukte jul i heimen!
5. La rødkålen putre på lav varme i minst 40 minutter. Pass på at det ikke koker for hardt, kålen skal ikke bli helt grøtete. Deretter kan du smake til om den trenger mer syre, sukker eller salt. Uansett hvor flotte kasseroller og desilitermålere du har, er det beste kjøkkenutstyret faktisk tungen din! Så smak og justér etter dine preferanser.
Etter en times putring er den klar for servering, men den blir enda bedre om den får stå litt! Så lag den gjerne 2-3 dager i forveien og nyt litt ekstra fritid på selveste julaften.