Oppskrift på rødkål med OXO Spiralizer

Jul betyr matglede for mange, og den beste maten – ja den lager du selv!  Vi viser deg hvordan du enkelt lager din egen rødkål med hjelp av OXO Spiralizer! Denne kan du lage noen dagen i forveien og dermed spare litt mer tid på selveste julaften.

Dette trenger du

  • OXO Tabletop Spiralizer
  • 1 mellomstor rødkål (evt 2 små)
  • 1 eple
  • Saften fra 2 appelsiner (evt 2,5 dl appelsinjuice)
  • 3-4 ss ribbefett
  • 2 dl solbærsirup (evt 4 ss ripsgelé)
  • 2 fiken (ha gjerne noen ekstra til pynt!)
  • 2 ss sukker
  • 3 ss eddik
  • 2 ss balsamico eddik
  • 2 hele kanelstenger
  • 2 hele stjerneanis
  • 1 ts malt allehånde
  • 2 ts salt
  • ½ ts nykværnet pepper
Gode råvarer gir god mat!

Fremgangsmåte

1. Finn frem din OXO Spiralizer og det røde knivbladet som hører til. Fest rødkålen og start kuttingen!

Rådkålen står stødig i Spiralizeren
Drei om og kutt kålen. Så enkelt!
Perfekt kuttet rødkål med det røde knivbladet

2. Fest det grønne knivbladet på Spiralizeren og gjør det samme med eplet!

Eplet skjærer du enkelt med Spiralizeren
Bruk det grønne knivbladet for å kutte eplet i fine strimler

3. Sett en stor kasserolle på medium/høy varme. Hell ca en halv cm i høyden med med vann for at den nederste kålen ikke skal svi seg. Deretter har du i rødkålen og eplet.

Litt vann hindrer at den nederste kålen svir seg!
Ha rødkålen og eplet i kasserollen

4. Når rødkålen har falt litt sammen og fått en mykere konsistens kan du begynne å krydre! Skru ned temperaturen litt og ha i alle de øvrige ingrediensene. Nå vil det straks begynne å lukte jul i heimen!

Bruk fersk eller tørket fiken
Appelsinsaften kan erstattes med ferdig appelsinjuice – men rett fra frukten er best!
Bruk frossent ribbefett fra fjorårets ribbe, eller øs over fra årets ribbe når den er ferdig stekt

5. La rødkålen putre på lav varme i minst 40 minutter. Pass på at det ikke koker for hardt, kålen skal ikke bli helt grøtete. Deretter kan du smake til om den trenger mer syre, sukker eller salt. Uansett hvor flotte kasseroller og desilitermålere du har, er det beste kjøkkenutstyret faktisk tungen din! Så smak og justér etter dine preferanser.

Etter en times putring er den klar for servering, men den blir enda bedre om den får stå litt! Så lag den gjerne 2-3 dager i forveien og nyt litt ekstra fritid på selveste julaften.

Bon apetit!

Kjøp spiralizer på nett