Oppskrift på surkål med OXO Spiralizer

Hva er vel en jul uten surkål? Surkålen du lager selv kan ikke sammenlignes med den som kjøpes ferdig. Vi viser deg hvordan du enkelt lager din egen surkål med hjelp av grønnsaksstrimleren OXO Spiralizer! Denne kan du med fordel lage et par dager i forveien.

Dette trenger du

  • OXO Tabletop Spiralizer
  • 1 mellomstor hodekål
  • 2 epler
  • 3-4 ss ribbefett
  • En liten klunk aquavit (kan sløyfes)
  • 2 dl vann
  • 4 ss sukker
  • 6 ss eddik
  • 1 ts hel karve
  • 2 ts salt
  • ½ ts nykværnet pepper

Fremgangsmåte

1. Finn frem din OXO Spiralizer og sett på det røde knivbladet. Fest hodekålen og kutt i vei!

Så enkelt kutter du hodekål med OXO Spiralizer
Bruk det røde knivbladet
Er strimlene litt lange kutter du de enkelt med en kjøkkenkniv i ønsket lengde

3. Bytt til det grønne knivbladet og kutt eplene!

4Perfekt strimlet eple med det grønne knivbladet

4. Sett en stor kasserolle på medium/høy varme. Hell i ca en halv cm i høyden med med vann. Dette er for at den nederste kålen ikke skal svi seg!

Litt vann i bunnen av kasserollen hindrer at det svir seg!

5. Ha i en liten skvett aquavit i vannet og la alkoholen fordampe i 1-2 minutter. Du sitter nå igjen med deilige aromaer av karve og en rekke andre krydder fra aquaviten! Deretter har du i kålen og eplene.

Aromaene fra aquaviten vil dufte herlig!

6. Når surkålen har falt litt sammen og fått en mykere konsistens kan du begynne å krydre! Skru ned temperaturen litt og ha i alle de øvrige ingrediensene.

Bland krydder, vann og eddik godt inn i kålen
Bruk frossent ribbefett fra fjorårets ribbe, eller øs over fra årets ribbe når den er ferdig stekt

7. La surkålen putre på lav varme i minst 40 minutter, i mellomtiden kan du ta deg en velfortjent pause. Når krydderet har fått satt seg kan du smake til om den trenger mer syre, sukker eller salt. Visste du at det beste kjøkkenutstyret som finnes faktisk er tungen din? Så smak og justér slik at den blir slik du liker den.

Etter 1,5 times putring er den klar for servering, men den blir enda bedre om den får stå litt! Bare pass på at det ikke koker for hardt – kålen skal ikke bli for myk eller grøtete. Surkålen kan du med fordel lage 2-3 dager før den skal serveres, eller du kan også fryse den ned!

Surkålen er servert!

Kjøp grønnsaksstrimler på nett