Sommer i parken, på tur i skogen eller på stranda – det er lite som slår lukten av grillmat. Med Barbeco Minigrill er det enkelt å ta med seg grillen på tur, den er miljøvennlig og etterlater seg ikke søppel. Den er også rask og blir varm etter ca 2 minutter, varmen kan vare opptil 2 timer – så her det bare å nyte tiden og roen med deilig grillmat!
1. Grillspyd – forbered spydene hjemme;
Grillspyd gir uendelig muligheter, både med og uten kjøtt. Husk å dele alle bitene i samme størrelse, stek de i ca 5-10 minutter.
Dette trenger du:
- Løk i store skiver
- Paprika i store biter
- Squash i chunky skiver
- Ananas i biter
- Kylling eller svin (kan selvfølgelig erstattes med annet grønt).
Slik gjør du:
- Skjær alt i passe biter og tre på grillspyd, pakk ned i egnet beholder og ta med på tur. Kan med fordel pensles lett med olje, og krydres.
- Grilles til kjøttet er gjennomvarmet. Nyt gjerne med en dipp saus og potetsalat eller grillede poteter på spyd.
Ønsker du å kjøre tema grillspyd kan måltidet avsluttes med dessert på spyd, vi kan anbefale banan, jordbær og ananas som grilles lett i ca 5 minutter.
2. Innbakt fisk – forbered foliepakkene hjemme. Husk å ikke lage for store pakker.
Fisk i folie er sunt og enkelt. Man kan benytte flere type fisk, slik som laks, torsk og ørret. Det kan også være spennende for barn eller barnebarn å være med å tilberede slike pakker, for så å se resultatet på grillen. Her er det kun fantasi og smak som setter grenser for innholdet.
Dette trenger du:
- Laks eller annen foretrukket fisk
- Urter (helst friske.)
- Vårløk
- Paprika
- Pinjekjerner (kan droppes)
- Olje
- Salt/pepper
Slik gjør du:
- Pakk ingredienser i passe store foliepakker og pakk ned i egnet beholder. Du kan gjerne også forberede poteter hjemme; del morenepoteter i 2 og stikk 2-3 halvdeler på et lite spyd. Pakk ned i egnet beholder.
- Grill til fisken er gjennomvarmet, og nyt med sesongens deilige norske poteter og en god dip saus.
3. Taquitos – dette er en type tacorull som er fin å varme på grillen.
Taquitos er faktisk nærmere den meksikanske taco enn vår tilnærming på fredager. Disse kan man fylle med det hjertet og ganen måtte begjære – perfekt for hele familien. Smakfullt og raskt.
Dette trenger du:
- Sommerkoteletter
- Løk
- Revet hvitost
- Tacokrydder
- Medium hvetetortilla
- Her kan man bruke mange type kjøtt og tilbehør, vårt forslag er sommerkoteletter. Forberede dette hjemme.
Slik gjør du:
- Stek sommerkoteletter og skjær i terninger, finhakk løk og stek lett i panne (evt med litt hvitløk) og bland med kjøtt, ost og krydder.
- Fordel en god skje av blandingen på en tacolefse og rull sammen. Legg de i en beholder med skjøten ned, pakk gjerne også en rømmedressing eller annen dipp.
- Grill taquitos på varm grill til den er gjennomvarm.
Dessert på tur
Til dessert kan vi anbefale å ta med halvfrossen bakst som du tiner opp på grillen, mmm… varme kanelboller til kakao.
Barbeco er en super minigrill å ta med seg på tur sommer som vinter, husk å ta hensyn til skogbrannfare – ikke kast varme briketter i naturen, slukk de helst med vann.
God tur og bon apetit!