Verdens eggdag

Den andre fredagen i oktober markeres World Egg Day!

Visste du at egg er blant de beste proteinkildene vi kan få i oss? For fattige betyr egget ekstra mye, da det kan brukes til så mangt samtidig som det har høy næringstetthet. Kroppen trenger proteiner for vekst, men også for å vedlikeholde kroppen. Det er ikke for uten grunn til at egget er viktig for oss.

Så mange egg spiser nordmenn hvert år

I følge SSB har vi nå passert et gjennomsnitt på 211 egg per person, hvert eneste år. Dette tilsvarer ca. 13,3 kilo egg per nordmann. Tall fra tidligere undersøkelser viser at trenden fortsatt øker blant nordmenns eggforbruk, og stadig flere velger å spise økologisk. Omtrent 10 prosent av alle egg som ble solgt var økologiske i 2018, det er en fordobling på ti år, i følge SSB.

Egget kan ha et fast innslag ved frokostbordet eller på brødskiva i lunsjen. Kok eggene på forhånd, så er det enkelt å få i seg en nærings- og proteinrik mat på farten.

Eggets gode egenskaper

Egget kan brukes til så mangt, alt fra kakebaking til majones. Her er det nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke egget til.

Egg kan blant annet brukes til:

  • Heving
  • Tykne
  • Bindemiddel
  • Emulsjon

Tips til perfekte egg