Varm seng når kulden slår inn

Varmeteppe HD 75

Er du den som alltid klager over at det er for kaldt på soverommet? Still forberedt til de kalde nettene med et varmeteppe.

Med vinteren rett rundt hjørnet er det duket for en ny sesong med isende kalde temperaturer, gjerne akkompagnert av kalde netter med åpent soveromsvindu. Et varmeteppe gir deg det beste av begge verdener.

Hvilke typer varmetepper finnes?

Varmeteppe er en fellesbetegnelse, og de vanligste typene er varmelaken og varmepledd, som igjen kommer i flere ulike utførelser og farger. Førstnevnte legger man som regel under lakenet, slik at sengen er ferdig oppvarmet til du skal legge deg. Disse finnes for både enkelt- og dobbeltseng, slik at du slipper å plage de som helst vil legge seg i en iskald seng.

Har du et uteområde med stikkontakter i nærheten av sofaen, kan et varmepledd også være et godt tilskudd for å nyte høstkveldene litt lengre. Det er ingen sak å sitte ute så lenge du ikke blir kald på baken!

Luksus og lindring i ett

For mange er varmetepper synonymt med hverdagsluksus. Det er imidlertid også ofte brukt for å lindre smerter, enten det er i rygg eller nakke. Den gir slitne muskler en deilig avkobling, og har flere nivåer på varmen.

Antall temperaturinnstillinger avhenger selvfølgelig av hvilken type varmeteppe du velger. Varmeteppene hos Enklere Liv kommer med opptil seks ulike temperaturnivåer, slik at du enkelt kan regulere varmen etter eget ønske.

Ingen fare med varmetepper

Er du bekymret for at varmeteppet skal bli overopphetet? I dag er det ingen grunn til å bekymre seg over det. Dagens modeller kommer nemlig med mekanismer som gjør at varmeteppet slås av etter tre timer. Dette har vært standarden siden 2001, som betyr at du trygt kan legge deg i en oppvarmet seng. Hvis det ikke er beroligende nok, kan du enkelt slå den av med kontrollen.

Husk også at eldre varmetepper, altså alle varianter produsert før 2001, bør byttes ut. Det samme gjelder om du har hatt varmeteppet ditt i over ti år, ettersom materialene blir slitt.

Merker du varmeteppet når du sover?

Dagens varmeteppe er både tynne, myke og komfortable, så du merker kun den behagelige varmen. Varmetepper fra Enklere Liv kommer fra Beurer, og strekkes over madrassen før lakenet legges over.

Du kan selvfølgelig også legge det oppå lakenet for så å fjerne det når du skal legge deg.

Slutt på å fyre for kråka på soverommet

Selv i de kaldeste vintermånedene trenger vi frisk luft på soverommet. Det gir bedre ro, og sørger for at du virkelig får koblet av når du skal legge deg. Men – dette er selvfølgelig ikke så behagelig for deg som er iskald av natur.

Varmeteppe sørger for at du alltid har en varm seng, selv om rommet er kjølig. Det betyr også at du slipper å ha panelovnen på når vinduet står åpent – det er verken energieffektivt eller godt for strømregningen.

Våre varmetepper bruker omtrent 60 watt. Det er altså ikke mye strøm i måneden for å legge seg varmt og komfortabelt hver eneste natt.

Varmeteppe kan forbedre nattesøvnen

Når det først er isende kaldt i rommet, kan én søvnløs time fort bli til fire for deg som er en frossenpinn. Det slipper du med varmeteppe: Da får du umiddelbar ro, og søvnen kommer av seg selv.

I tillegg får du følgende fordeler:

  • Du unngår for varm innetemperatur
  • Varmer opp sengen, mens rommet forblir kaldt
  • God oppvarming til utemøbler som sofaer og stoler
  • Lindrer smerter
  • Gir deg raskt varmen i kroppen