Beurer Dagslyslampe TL 30

Produktnr: 19-020

«Enkel å betjene. God effekt etter bare tre uker. Flakker ikke, enkel å ta med seg. Godt kjøp!» – Trude

Dagslyslampe i lekkert design!

✔️  Lyset simulerer vanlig dagslys (10 000 lux)
✔️ UV-fritt og lyset blafrer ikke
✔️ Kan både stå og ligge

Usikker på hvilken lysterapilampe du skal velge? Les vår guide til lysterapilamper

kr 899,-

6 på nettlager / Kalbakken

Beskrivelse

Beskrivelse

Endelig har det kommet en lysterapilampe som er tynn og fin og se på. Denne ser nesten ut som en iPad med en høyde på 20 cm og en bredde på 12 cm. Lyset simulerer vanlig dagslys og er på 10.000 lux. Lyset blafrer ikke og er UV-fritt. Lampen passer perfekt på kjøkkenbordet, eller arbeidspulten. Lampen kan både stå, eller ligge. Lysterapilampen er fra den anerkjente tyske produsenten Beurer.

Hvorfor bruke dagslyslampe?

Det blir merkbart færre lystimer idet vi går mot høst, og mye av vinterhalvåret blir tilbrakt innendørs. Dette kan føre til lysmangel, eller såkalt vinterdepresjon.

Årsaken til at disse symptomene kan oppstå, er at vi kan få for lite av (sol)lyset og kan dermed komme i ulage. Sollyset styrer indirekte produksjonen av melatonin. Dette hormonet sier til kroppen at det er tid for å sove. I de solfattige månedene økes derfor produksjonen av melatonin. Derfor kan det bli vanskeligere å stå opp, siden kroppsfunksjonene er nedsatt.

Hvis man eksponeres for dagslys rett etter at man har våknet om morgenen, kan produksjonen av melatonin bli avsluttet. Dagslyslampene fungerer som erstatning for naturlig sollys og kan motvirke den hormonelle ubalansen vi kjenner som vinterdepresjon

Dagslyslampene simulererdagslys med en intensitet på over 10 000 lux. Dette lyset kan påvirke kroppen og dempe eller forebygge symptomer på lysmangel. I et godtbelyst kontor er f.eks. belysningsstyrken ikke mer enn 500 lux.

Slik bruker du dagslyslampen

Lampen bør være posisjonert etter hvilken effekt du er ute etter. På 10-60 cm avstand er lysterapilampen som mest effektiv. Du vil også få best effekt av denne fra klokken 06.00-20.00 og det er anbefalt at du bruker den ca.  to timer per dag, avhengig av din avstand til lampen.

Brukstiden på denne er 30 minutter hvis du har den 10 cm fra ansiktet ditt. 1 time = 15 cm fra, 2 timer = ca 20 cm fra.
Det vil si, jo nærmere du er lyskilden jo mindre tid trenger du.

Bruksanvisning

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Merke

Beurer

Garanti

3 år

Omtaler