Hva er vel en jul uten surkål? Surkålen du lager selv kan ikke sammenlignes med den som kjøpes ferdig. Vi viser deg hvordan du enkelt lager din egen surkål med hjelp av grønnsaksstrimleren OXO Spiralizer! Denne kan du med fordel lage et par dager i forveien.
Dette trenger du
- OXO Tabletop Spiralizer
- 1 mellomstor hodekål
- 2 epler
- 3-4 ss ribbefett
- En liten klunk aquavit (kan sløyfes)
- 2 dl vann
- 4 ss sukker
- 6 ss eddik
- 1 ts hel karve
- 2 ts salt
- ½ ts nykværnet pepper
Fremgangsmåte
1. Finn frem din OXO Spiralizer og sett på det røde knivbladet. Fest hodekålen og kutt i vei!
3. Bytt til det grønne knivbladet og kutt eplene!
4. Sett en stor kasserolle på medium/høy varme. Hell i ca en halv cm i høyden med med vann. Dette er for at den nederste kålen ikke skal svi seg!
5. Ha i en liten skvett aquavit i vannet og la alkoholen fordampe i 1-2 minutter. Du sitter nå igjen med deilige aromaer av karve og en rekke andre krydder fra aquaviten! Deretter har du i kålen og eplene.
6. Når surkålen har falt litt sammen og fått en mykere konsistens kan du begynne å krydre! Skru ned temperaturen litt og ha i alle de øvrige ingrediensene.
7. La surkålen putre på lav varme i minst 40 minutter, i mellomtiden kan du ta deg en velfortjent pause. Når krydderet har fått satt seg kan du smake til om den trenger mer syre, sukker eller salt. Visste du at det beste kjøkkenutstyret som finnes faktisk er tungen din? Så smak og justér slik at den blir slik du liker den.
Etter 1,5 times putring er den klar for servering, men den blir enda bedre om den får stå litt! Bare pass på at det ikke koker for hardt – kålen skal ikke bli for myk eller grøtete. Surkålen kan du med fordel lage 2-3 dager før den skal serveres, eller du kan også fryse den ned!