Varmebehandlig for å lindre muskelsmerter

Muskelsmerter er en vanlig plage for mange, og de aller fleste av oss har opplevd smerter i muskler og ledd. Det kan være mange årsaker til muskelsmerter. I Norden er vi ofte ekstra utsatt for muskelsmerter under vinterhalvåret siden vi spenner kroppen mer når vi er kalde. Man kan også oppleve muskelsmerter som et resultat av overbelastning av musklene under fysisk aktivitet, og ved stress og anspenthet. Uansett årsak kan smertene være en belastning i hverdagen og begrense ens evne til å bevege seg og utføre daglige oppgaver. Heldigvis finnes det en rekke metoder for å lindre muskelsmerter, og diverse varmeprodukter kan være til stor hjelp for dette.

Smertelindring med varmebehandling

Varmebehandling kan være et effektivt virkemiddel for å dempe smerter i muskler og ledd. Varmen øker blodsirkulasjonen i det berørte område, som videre hjelper med å redusere smerten. Dette kan også bidra til å øke fleksibiliteten og redusere stivhet i musklene.

Varmeprodukter som Medima og Linnex kan være svært effektive for å lindre muskelsmerter. Leddproduktene fra Medima lagrer varmen takket være den naturlige isolasjonen av angorahår direkte på kroppen. Produktene holder deg varm, lagrer varmen og holder kald luft ute, slik at musklene kan holdes smidige og ledd fleksible. Dette gjør at plaggene fra Medima passer perfekt for smerteforebygging og fungerer også på eksiterende plager.

Linnex er et annen type produkt som brukes for varmebehandling av muskelsmerter. Linnex er en varmende salve som er spesielt utviklet for å lindre smerter og stivhet i musklene. Salven brukes av fysioterapeuter, naprapater og kiropraktorer ved for eksempel idrettsskader som forstuinger, og for tilstander i ledd, sener og muskler.

Infrarød varme er en annen metode for varmebehandling av muskelsmerter. Infrarød-varme trenger dypt inn i musklene, noe som kan bidra til å øke blodsirkulasjonen og redusere betennelse. Den medisinsk godkjente infrarøde lampen fra Beurer gir deg beroligende varme og brukes mot blant annet forkjølelse og muskelspenninger. Det finnes også flere infrarøde massasjeapparater fra Beurer som kan brukes til å massere og varme opp musklene samtidig. Dette kan hjelpe musklene til å slappe av og øke blodsirkulasjonen, noe som resulterer i lindring av muskelsmerter.

Les mer om infrarød varmeterapi her.