Hva er en løftestol (hvilestol, oppreisningsstol)?

En løftestol, også kalt hvilestol eller oppreisningsstol, er en type stol utviklet spesielt for personer med redusert mobilitet eller styrke, som trenger ekstra støtte for å komme seg opp fra sittende til stående posisjon. Slike stoler har en elektrisk mekanisme som forsiktig løfter og vipper setet fremover, noe som gjør det lettere for brukeren å reise seg uten å måtte bruke store krefter.

Fordeler med løftestoler

  • Økt mobilitet: Løftestoler gir eldre og personer med fysiske begrensninger større uavhengighet ved at de kan reise seg opp uten hjelp.
  • Komfort: Disse stolene har ofte flere justerbare posisjoner, noe som gjør dem ideelle for langvarig bruk, avslapping og sittestøtte gjennom dagen.
  • Redusert belastning på ledd: Den gradvise oppreisningsfunksjonen reduserer presset på knær, hofter og rygg, noe som er en stor fordel for personer med leddgikt eller andre muskel- og skjelettlidelser.
  • NAV-støtte: For de som trenger hjelpemidler i dagliglivet, kan slike stoler ofte fås via støtte fra NAV, spesielt hvis stolen er nødvendig for å forbedre livskvaliteten til personer med medisinske behov.

Produsenten bak Nova-serien

Sunrise Medical er en ledende global produsent av mobilitetshjelpemidler, inkludert løftestoler, som er spesielt utviklet for personer med redusert mobilitet. Selskapet, som har eksistert i over 30 år, er kjent for sine kvalitetsprodukter anbefalt av helsepersonell.

Sunrise Medicals Nova-serie inkluderer løftestoler som Nova 20 og Nova 30. Disse modellene tilbyr justerbare funksjoner som gjør det enklere for brukerne å reise seg, samtidig som de gir optimal komfort gjennom dagen. Selskapet fokuserer på å utvikle innovative løsninger tilpasset brukernes behov, noe som gjør Nova-serien til et populært valg for de som trenger ekstra støtte.

En sammenligning: Nova 20 vs. Nova 30

Nova 20 har individuell elektrisk justering av rygg, benstøtte og oppreisningsfunksjon, noe som gir komfort og støtte i daglig bruk. Nova 30 tilbyr i tillegg en tilt-funksjon, som gir enda større fleksibilitet og variasjon i sittestillinger for maksimal komfort.

Begge modellene har en praktisk svingfunksjon som kan utløses fra begge sider. Du kan velge mellom grått stoff eller sort hud for å tilpasse stolen til din personlige stil.

TRE HØYDER DEKKER
ALLE BRUKERE

Variantene: Høy, standard, lav, smal standard og smal lav

Disse stolene er også tilgjengelige i ulike varianter for å møte individuelle behov:

  • Høy: For personer som er høyere enn gjennomsnittet, gir bedre støtte til ben og rygg.
  • Standard: Den vanligste varianten, som passer for de fleste brukere.
  • Lav: Utviklet for kortere personer, reduserer belastningen på bena.
  • Smal standard og smal lav: For personer som trenger en smalere stol eller en mer kompakt modell.

De fleste stolene som selges hos Enklere Liv har standard setehøyde.

Hvilken modell er riktig for deg?

Valget mellom Nova 20 og Nova 30, samt de ulike størrelsesvariantene, avhenger av brukerens individuelle behov. For de som trenger en enkel, pålitelig stol for daglig bruk, kan Nova 20 være et utmerket valg. Dersom brukeren har spesifikke behov for tilt, kan Nova 30 være et bedre alternativ.

Dersom stolen er nødvendig for å forbedre mobiliteten og livskvaliteten, kan det være mulig å få støtte gjennom NAV. Med riktig modell og størrelse kan brukerne oppleve økt komfort og uavhengighet. Sunrise Medicals Nova-serie representerer et pålitelig valg innen hjelpemidler, med flere varianter som passer de aller fleste som har behov for en løftestol.