Vektdyne – en god klem for en god natt

Cura Pearl vektdyne grå

Løsningen på søvnproblemene dine kan være noe så enkelt som en dyne.

Mange nordmenn sliter med nedsatt søvnkvalitet. De har problemer med å sovne, de sover urolig og våkner ofte i løpet av natten. Dette kan få store konsekvenser for helsen og livskvaliteten.

Det er ikke nødvendigvis én ting som forårsaker søvnproblemer, men løsningen kan altså være en enkelt dyne. En vektdyne. Etter mer enn ti års bruk i det svenske helsevesenet, finnes det nok av eksempler på at man kan løse mange søvnproblemer på denne måten.

Vektdynen har gode resultater for de med medisinske lidelser som:

  • Insomni
  • ADHD
  • Demens

Færre stresshormoner og flere søvnhormoner

Vekten av dynen medfører noe som heter deep pressure touch stimulation, som beviselig øker produksjonen av de beroligende hormonene oksytocin og serotonin. Samtidig reduseres nivået av stresshormonet cortisol.

Dyp søvn er god søvn

Denne balansen i hormonene gir deg lenger tid i dyp søvn, og det er denne søvnen som gjør at du føler deg uthvilt når du omsider våkner. Det er også slik at immunforsvaret ditt har godt av å være i dyp søvn, slik at du er bedre rustet mot hverdagslivets «farer».

Veksdyne Cura Cozy - en varmere vektdyne.
Cura Cozy vektdyne har tyngden den trenger for å gi deg en god natts søvn, nærmere bestemt fra 4 til 12 kg.

Luftig og sval, eller varm og lun?

Hos Enklere Liv finner du vektdyner som er utviklet med to forskjellige teknologier, kalt Pearl og Cozy. Førstnevnte er en luftig og sval dyne, og passer for deg som synes natten kan bli litt i varmeste laget. Det er jo ikke meningen at du skal ligge med halve kroppen utenfor en vektdyne. Cozy er, som navnet røper, en varmere og lunere variant.

Tilvenningsfase med vektdyne

Hvis du har ligget og sprellet under en luftig dyne i alle år, kan det føles litt uvant å plutselig ligge under en omsluttende vektdyne. Derfor anbefaler vi at nye brukere starter med en og annen natt, før de sakte, men sikkert, blir vant til følelsen. Vektdyner kan skape avhengighet, men den er heldigvis av den gode sorten.

Ulike vektklasser

Vektdynene finnes i forskjellige vektklasser, og tommelfingerregelen er at den bør veie omtrent 10 prosent av din vekt. Eksempelvis bør en person på 70 kg prøve en dyne som veier 6 kg. Dette varierer imidlertid fra person til person, og derfor har vi vektdyner fra 3 til 13 kg.

Veksdyne Cura Pearl - en svalere vektdyne.
Med riktig dyne kan også du våkne uthvilt hver morgen.

Tenker du at det kunne ha vært godt med en klem, så er det kanskje en vektdyne du trenger.