Slik blir du vant til din nye vektdyne

Cura Pearl vektdyne

Vurderer du å kjøpe eller har du akkurat handlet en vektdyne og lurer på hvordan du best kan tilpasse deg den nye vekten? Her får du de beste rådene til hvordan du får en god natt søvn! 

Hvis det er første gang du bruker vektdynen, anbefaler vi at du tilpasser deg den ekstra vekten ved å bruke den i kortere tidsintervaller i begynnelsen. Når kroppen blir vant til vekten, kan du gradvis øke tiden. Vi anbefaler imidlertid at du begynner med minst ti minutter for å gi kroppen nok tid til å svare på effekten av den vektdynen. Justeringstiden er individuell og kan variere fra én natt til et par uker. 

Vektdynen kan brukes som en vanlig dyne på soverommet, så vel som et teppe i sofaen. Å vikle dynen rundt kroppen din på sofaen før sengetid kan være en fin måte å avslutte kvelden, slik at du kan slappe av og koble av før du skal legge deg.

VASKETIPS 

Alle CURA-dyner kan vaskes i vaskemaskin, men de bør ikke tørkes i tørketrommel eller strykes. Vi anbefaler lufttørking ved romtemperatur eller utendørs. Husk at dynene alltid skal strekkes etter vask. Alle CURA dyner kan renses, men ikke med kjemikalier som er sterkere enn perkloretylen. Dynene kan heller ikke blekes. 

TIL DEG SOM VURDERER Å KJØPE VEKTDYNE

Vurderer du å kjøpe vektdyne for første gang kan det være lurt å bemerke seg følgende før du kjøper:

  • Hvis du lider av alvorlig hjerte- eller lungekapasitet, nedsatt muskelfunksjon eller økt mottakelighet for trykksår, bør du oppsøke legen din før du bruker en vektdyne. 
  • CURA fraråder bruk av vektdyner til barn under 2 år, da de kan ha problemer med å fjerne dynen selv dersom den havner over ansiktet. CURA vektdyne skal ikke være tyngre enn at brukeren kan håndtere det selv. 
  • CURA vektdyne må brukes til det tiltenkte formål og i henhold til råd når du kjøper den. 

Lurer du på hvordan du velger riktig vektdyne, kan du lese mer her.