Se og bli sett i høstmørket

Har du opplevd nestenulykker med bil i mørket? Nå kan det være lurt å børste støv av den gamle refleksen eller investere i nye slik at du blir synlig i trafikken! 

15. oktober markeres Refleksdagen over hele landet. Målet er å minne folk på å bruke refleks for å unngå at man havner i en ulykke. 

Glemmer du ofte refleks? 

Det kan derfor være lurt å investere i refleks, gjerne med LED-lys, som gjør at du synes ekstra godt i nattemørket. Da har du én ting mindre å bekymre deg over, enten det er til deg selv eller noen du kjenner. Jo flere reflekser man bruker, jo bedre. 

Kun 4 av 10 bruker refleks 

Ifølge Trygg Trafikk bruker kun 4 av 10 refleks. De dårligste i klassen er menn 30+, mens de flinkeste er barna. Mange tenker kanskje at man er godt synlig hvor det er gatelys, men følger vi statistikken skjer de fleste ulykker i byene. Bruker du refleks har bilistene opptil 10 sekunder responstid ved en fart på 50 km/t, dersom du unngår å bruke refleks blir responstiden redusert til kun 2 sekunder. Å bruke refleks kan derfor være en forskjell på liv eller død. 

Bruker du refleks? Hos Enklere Liv kan du finne refleks, med og uten LED-lys. Vi anbefaler alle å beskytte seg selv og sine nærmeste i nattemørket.