Hvordan velge riktig vektdyne

Cura vektdyne

Er du en av mange som lurer på hvilken vekt du skal velge på vektdynen? Nedenfor får du svaret! 

Generell vektanbefaling 

For å finne korrekt vekt er en fingerregel å bruke din egen vekt som utgangspunkt. De fleste foretrekker en dyne som veier mellom 10-15 % av egen kroppsvekt. For eksempel, hvis du veier 80 kilo, velg en dyne som veier mellom 8-10 kilo, men det er også andre faktorer som spiller inn hvor tung vektdynen din bør være. 

Hva er ditt behov? 

Anser du deg selv som en person som sover rolig, eller har du problemer med uro, stress, angst og søvnvansker? I følge Cura of Sweden kan det i noen tilfeller være gunstig å gå opp til 20% av din vekt for å få ønsket effekt av vektdynen. Husk at vektdynen ikke bør være tyngre enn at du kan klare å håndtere den selv. 

Vektdyne til gravide 

Som gravid kan du oppleve dårlig søvn enten i starten eller mot slutten av svangerskapet. I følge Cura of Sweden kan en CURA vektdyne bidra til å gi bedre søvn. Det kan være lurt å forhøre seg med en lege før man bruker vektdynen dersom du er gravid. 

Velg mellom Cozy, Pearl og Pearl Premium

Hos Enklere Liv kan du velge mellom tre forskjellige vektdyner, Cura Cozy, Cura Pearl og Cura Pearl Premium. Hovedforskjellen mellom dynene er hvordan de er bygd opp.

Cura Pearl – en sval vektdyne

cura pearl i grå brukt som pledd i sofaen
Cura Pearl fungerer også utmerket som pledd i sofaen.

Pearl er en fleksibel vektdyne som kan beskrives som luftig og sval. På innsiden er dynen fylt med små silkeperler som bidrar til å skape vekten. 

far og sønn sover med hver sin cura pearl vektdyne i ulik farge (grå og hvit)

Denne vektdynen finnes i to ulike størrelser med ulik farge. Cura Pearl i hvit farge er 150 x 210 cm, og passer ypperlig for de som foretrekker ekstra lengde på dynen. I grå farge er vektdynen 135 x 200 cm, en standard størrelse som passer vanlig sengetøy.

“Hverdagen min er hektisk med to små barn, og det kan være urolig om natten, men med CURA-dynen føler jeg at jeg får bedre søvnkvalitet.”

– Marit Bjørgen om Cura Pearl

Cura Cozy – en varm og lun vektdyne

cura cozy vektdyne i bruk. Med tilhørende sengesettt i grønn farge

Dersom du fryser lett kan Cura Cozy være et godt alternativ. På innsiden av dynen finner man tvinnede polyestertråder som bidrar til å gjøre dynen varmere og lunere. Denne varianten er tilgjengelig i 150 x 210 cm.

cura cozy vektdyne sammenrullet

“Superdeilig dyne. Føler tyngden gjør at jeg ligger mer i ro. Absolutt å anbefale”

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
– Wenche, kunde Enklereliv.no

Cura Pearl Premium – en luksuriøs vektdyne i dun

CURA Pearl Premium er den mest luftige og luksuriøse vektdynen på markedet. Dynen har en høy andel dunfyll av høy kvalitet som bidrar til å opprettholde en jevn kroppstemperatur gjennom natten. I likhet med den originale Pearl-dynen er den innerste delen av dynen fylt med glassperler for ekstra vekt.

cura pearl premium vektdyne

Når du kjøper Pearl Premium får du vektdynen levert i en eksklusiv, svart skinnveske som du kan oppbevare dynen i eller bruke som en weekendbag. 

skinnbag til oppbevaring/reise som medfølger ved kjøp av cura pearl premium

Alt du trenger til en god natts søvn