Hvordan velge riktig vektdyne

Cura vektdyne

Er du en av mange som lurer på hvilken vekt du skal velge på vektdynen? Nedenfor får du svaret! 

Generell vektanbefaling 

For å finne korrekt vekt er en fingerregel å bruke din egen vekt som utgangspunkt. De fleste foretrekker en dyne som veier mellom 10-15 % av egen kroppsvekt. For eksempel, hvis du veier 80 kilo, velg en dyne som veier mellom 8-10 kilo, men det er også andre faktorer som spiller inn hvor tung vektdynen din bør være. 

PSSST…! Mellom 15.02 og 28.02 2021 har vi 30 dagers fornøydgaranti på våre vektdyner fra Cura of Sweden. Det betyr at du kan prøve dynen i 30 dager. Er du ikke fornøyd, får du pengene tilbake.

Hva er ditt behov? 

Anser du deg selv som en person som sover rolig, eller har du problemer med uro, stress, angst og søvnvansker? I følge Cura of Sweden kan det i noen tilfeller være gunstig å gå opp til 20% av din vekt for å få ønsket effekt av vektdynen. Husk at vektdynen ikke bør være tyngre enn at du kan klare å håndtere den selv. 

Vektdyne til gravide 

Som gravid kan du oppleve dårlig søvn enten i starten eller mot slutten av svangerskapet. I følge Cura of Sweden kan en CURA vektdyne bidra til å gi bedre søvn. Det kan være lurt å forhøre seg med en lege før man bruker vektdynen dersom du er gravid. 

Riktig vekt for barn

Mange lurer på hvilken vekt de skal velge på vektdynen for å få best mulig effekt. For barn er de generelle valgene følgende:

  • 2–3 år: 3 kg dyne;
  • 4–6 år: 5 kg dyne;
  • 7–14 år: 7 kg dyne.

Cura Cozy versus Cura Pearl 

Hos Enklere Liv kan du velge mellom to forskjellige vektdyner, Cura Cozy og Cura Pearl. Hovedforskjellen mellom dynene er hvordan de er bygd opp. Pearl er en fleksibel vektdyne som kan beskrives som luftig og sval, på innsiden er dynen fylt med små silikaperler som bidrar til å skape vekten. 

Dersom du fryser lett kan Cura Cozy være et godt alternativ. På innsiden av dynen finner man tvinnede polyestertråder som bidrar til å gjøre dynen varmere og lunere.