Heges 10 favoritter

Hege jobber som butikksjef i Enklere Liv Liertoppen og har over 4 års verdifull erfaringer bak seg. Hun elsker de ubegrensede mulighetene i konseptet Enklere Liv og beskriver seg som en «tustete» bestemor som elsker å koble av i skog og mark. Hege veldig takknemlig over tillit hun får fra kundene sine til å finne de riktige produktene de trenger eller har behov for – enten det er for å få en bedre helse eller velvære i hverdagen.

Under følger 10 av Heges personlige produktanbefalinger.

1. GaitLine-sko

– GaitLine er et «må-ha-produkt» for alle som går og står mye gjennom dagen, enten det er på jobb eller på fritiden.

Hege forteller at skoene gir foten god støtte på de riktige stedene, og korrigerer foten slik at hele kroppen kommer i balanse. Dette kan igjen sørge for at du ikke belaster blant annet ryggen feil.

– Jeg ble selv anbefalt skoene av min fysioterapeut pga. prolaps, og opplever at jeg blir mindre sliten etter en full arbeidsdag, og er mye mindre plaget i korsrygg og knær.

Hun legger samtidig til at det anbefales minst én ukes tilvenning slik at foten blir vant til koorigeringen.

Kjekt-å-ha-i-tillegg: Impregnering, skopleie, skohorn, fotkrem, gode sokker.

2. Tempur Millenium

De fleste har kanskje hatt korte og lenger perioder med dårlig søvn. Tempur-puten er designet for optimal støtte av ryggsølyen når du sover.

– Jeg har slitt med mye nakkeplager og hodepine FØR jeg begynte med denne putahar blitt helt avhengig, for den gir meg veldig god støtte for nakken når jeg sover.

Hun presiserer samtidig at det er viktig å ha riktig størrelse for å få mest ute av tempurputen, og anbefaler minst 1-2 ukers tilvenning dersom du tidligere har brukt en vanlig hodepute. Når det er kaldt på soverommet kan puten bli litt hard, da kan det være lurt med et varmeteppe som myker opp puten før du skal legge deg. Les mer om Varmelakenet fra Beurer lenger ned på siden.


Kjekt-å-ha-i-tillegg: formsydde putevar, CURA vektdyne, varmelaken, luftrenser, Tempurmadrass.

Les mer om hvordan du velger riktig Tempur-pute her.

Tempur Original


3. CURA pearl vektdyne

Cura Pearl er en omsluttende og kjøligere vektdyne som kan søvnkvalitet og gi mer energi. Hege opplever at dynen får henne fortere i søvn enn ordinær dundyne.

– Jeg sover lenger, uten å våkne opp i løpet av natten. Før sov jeg maks 6 timer, nå sover jeg sjelden mindre enn 7,5 time. Jeg sover også roligere, noe som gjør at jeg er mer uthvilt på morgenen.


Videre forteller hun at hun kjøpte en vekstklasse større da hun kjøpte dyne nummer to til hytta, rett og slett fordi hun trivdes med tyngden når hun skulle sove. For alle som går over til vektdyne for aller første gang oppfordrer hun til følgende:

– Jeg anbefaler 2-3 ukers tilvenning, dersom du er vant til lette dyner fra før.


Kjekt-å-ha-i-tillegg: Tempur (original, millenium, ombracio, traditional), varmelaken, luftrenser, Tempurmadrass.


4. Traxole piggsko

TraXole piggsko er blant våre mest populære vinterprodukter. Over 500 har lagt igjen sin anmeldelser, med en snitt-score på 4,5/5. Her har vi Heges dom:

– TraXole Piggsko er en sko med veldig god passform, i tillegg er de gode og varme. Jeg har blitt så glad i de, at dette er mine faste tursko gjennom hele vinteren. Skoene har god slitestyrke på piggene, til tross for at jeg bruker de på all slags underlag gjennom hele vinteren (is, snø, asfalt, grus) – og jeg bruker de bruker de MYE på tur med hundene hver dag!

Piggskoene er i følge Hege mye bedre og tryggere å gå med enn brodder, og anbefaler de særlig dersom du ønsker å gå lengre strekinger.

Kjekt-å-ha-i-tillegg: impregnering, gåstaver, gummitrekk til å beskytte piggene, dersom du skal inn/kjøre bil.


5. Varmelaken (Beurer TS19)

Alle har kjent følelsen av hvordan det er å legge seg under en kald dyne, særlig på vinteren. Hege mener varmelakenet fra Beurer gir den perfekte kombinasjonen for optimal søvn.

– Jeg har blitt helt avhengig av varmelakenet fra Beurer da den gir meg muligheten for varm seng kombinert med kaldt soverom. Da får jeg den beste søvnen.

For å få den perfekte temperaturen anbefaler hun å sette på varmelakenet et par timer før kvelden er omme. Dersom du har en Tempur-pute kan det være et ekstra godt tips å legge puta halvveis under dyna, så den blir litt mykere.


Dersom du ønsker å ha lakenet på når du sover også, så bør du velge en modell som slår seg automatisk av (f.eks. UB53).

6. Perozin

Perozin™ er en krem som gir en kraftig kjølende effekt ved at stoffene bruker varme fra kroppen for å fordampe fra huden. Dette gir effektiv og rask smertelindring. Hege forteller at hun bruker kremen fast i perioder på ledd som smerter.

– Den gir en god kjølende effekt, som også gjør at smertene lindres. Jeg bruker den mest på kvelden, for at ikke kundene skal kjenne at det lukter av meg. Enkelte kan jo reagere mer på lukter enn andre.

Kremen fin å ha i tursekken og er kjekk å ha i tilfelle man er uheldig å tråkke over, få vepsestikk/myggstikk bl.a.


7. Ryggkløer

Det enkle, men perfekte redskapet dersom man klør på et vanskelig området. Med dette kommer du til over alt.

– Ryggløer er noe jeg MÅ HA tilgjengelig, dersom ingen er i nærheten og kan klø på akkurat den plassen man ikke rekker til selv.


8. On the spot

On the spot flekkfjerner er en liten tøyrenser som enkelt fjerner flekker av kaffe, vin, bær etc. fra ull- og bomullsplagg. Perfekt når man er på farten.

– On the spot flekkfjerner er kjekt å ha med seg overalt, rett og slett en god førstehjelp dersom man er uheldig å søle på klærne. Jeg har alltid tre-fire liggende i lommeboka, veska, sekken etc. Og det er
helt krise om jeg er tom.


9. Nanosvampen

Nanosvampen er i følge Hege et MÅ-HA-produkt i alle hjem.

Jeg har alltid en svamp i dusjen, så kan man enkelt tørke over etter å ha dusjet. Da forsvinner alt av såpeflekker og eventuelt kalk. Jeg bruker den også tørr til å shine hvite skosåler, tørke over speil
keramisk topp (komfyren), inni kjøleskapet, i vasken osv.

Det som skiller nanosvampen fra andre svamper er at den har en nanoteknologi som fjerner all smuss helt uten rengjøringsmidler, du trenger kun å tilsette vann. Hege legger til en liten advarsel for de som ønsker å vaske kjøkkenfronter og tilsvarende overflater:

Vær forsiktig på lakkerte flater. De kan fort bli matte, dersom du bruker Nanosvampen på det.


10. Oppladbar lighter

Hvem elsker vel ikke levende lys? Pureflame er en fin og praktisk liten lighter som tenner lys, helt uten flamme.

Jeg elsker levende lys, og da er det veldig kjekt med en lighter som bare kan lades opp igjen-og-igjen-og-igjen.

For de som kan oppleve at laderen svikter deg når du skal bruke den, kan det i følge Hege være et tips å tørke polene med et papir da det har mest sannsynlig bare har samlet seg litt stearin eller sot der.