Bjørgen bruker vektdyne i sin nye satsing

bruker vektdyne i sin nye satsing

Foran comebacket i vinter bruker Marit Bjørgen CURA-dynen for å forbedre søvnen og restitusjonen. Marit har nå blitt ambassadør for CURA for å spre sine erfaringer til andre mennesker.

Marit Bjørgen er verdens beste vinteridrettsutøver gjennom tidene, med 8 OL-gull og 18 VM-gull. Som en eliteidrettsutøver har søvn alltid vært høyt prioritert i livet hennes, og nå bruker hun et vektdyne for å få bedre søvnkvalitet.

– Jeg hørte mye positivt om CURA-dynen fra faren min som brukte den i ett år, sier Marit. Da jeg fikk spørsmålet om å prøve de, synes jeg det hørtes spennende ut, men jeg trodde aldri at en dyne ville påvirke søvnen min like mye som det gjør. Jeg synes det er lettere å slappe av når jeg legger meg om natten og sover bedre om natten. Hverdagen min er hektisk med to små barn, og det kan være urolig om natten, men med CURA-dynen føler jeg at jeg får bedre søvnkvalitet.

Søvn er veldig viktig

CURA-dynen gir en behagelig vekt på kroppen og frigjør en rekke av kroppens egne hormoner som virker angstdempende og beroligende. Blodtrykket senkes, pusten blir roligere og søvnen forbedres betydelig.

– Søvn er veldig viktig for alle, spesielt for meg som trener hardt og er mor til små barn. Ikke minst for å kunne ha mer energi om dagen, sier Marit. En god søvn holder meg frisk, forbedrer konsentrasjonen og reduserer slitasje på kroppen. Hvis du ikke får nok søvn, kommer ikke kroppen seg, noe som igjen kan føre til en rekke helseproblemer.

Effektiviserer trening

I vinter gjør Marit Bjørgen comeback i skisporene med en satsing på langløp.

– Mitt store mål for sesongen er Vasaloppet. Det er 90 km, og så langt løp har jeg aldri konkurrert i før, så det blir tøft, sier hun. Det blir mindre repetisjonstrening nå fordi jeg prøver å balansere familieliv og trening. I stedet prøver jeg å effektivisere treningen ved å fokusere på løping, som er en god kapasitetstrening, og på å strekke for å herde overkroppen. Det blir spennende å se hva jeg får ut av mindre trening.

Dynen er en del av treningsplanen

Når vi utsetter oss for hard trening eller høyt stress, er det ekstra viktig å få en god søvn for at kroppen og hjernen skal komme seg. For Marit er vektdynen en viktig del av treningsplanen hennes.

– Ja absolutt. Når du er aktiv hver dag og bruker mye energi, trenger du en bedre søvn. Da vil Cura dynen hjelpe meg med å få en god søvnkvalitet som gjør at kroppen kommer seg fortere igjen. Den forbedrede søvnkvaliteten er en veldig viktig del av treningen min, sier Marit.

Effektene av vektdynen

Den omsluttende effekten av vektdynen skaper et trykk på huden. Mange beskriver følelsen som en hyggelig omfavnelse over hele kroppen. Vitenskapelige studier har vist at blant annet kroppens nærhetshormon øker naturlig når man bruker vektdyner. Dette hormonet er knyttet til avslapning og lindring av stress og angst. Dette er trolig en av grunnene til at en så høy andel av alle brukere av vektdyner opplever økt avslapning, redusert stress og bedre søvn.

Mer informasjon om CURA-dynen finner du her: https://curaofsweden.com/no